Ako skladovať klobásy?

11. feb 2024

Gazdinky poraďte ako správne skladovať klobásy 😃nejako sa nám opäť stalo že ich mame doma viacej ( asi 15 ks) a keďže ich nejeme každý deň chcela by som ich dobre uskladniť.
V chladničke sa mi to neosvedčilo, viem že ideálne je suché chladne miesto takze ich mám v spajzi lenže tu nastáva problém
Zavesili sme ich na špagát lenže kvapka z nich olej, všetko pod nimi mám špinavé. Viem že kedysi naše babky mávali takto v špajze povesane klobasy a takýto problém asi nemali 😃 neviem teda už kam alebo ako ich dať

zalka
11. feb 2024

Ak ich necháš v špajzi tak ti úplne zoschnu. Hod ich do mrazáku.

autor
11. feb 2024

@zalka to mi popravde nenapadlo . Ja mám rada aj take suchsie čiže časť z nich môžem dať do mrazaku aby boli potom svieže a tie ktoré chcem suchsie môžu byt v spajzi v nejakej nádobe či musia visiet ?

zalka
11. feb 2024

Hej tiež tak robím.cast vonku v chladničke také suché, že viem narezať ako salám na chlieb a časť v mrazáku aby sa dalo z nich aj variť.
Ešte je otázka kedy boli robené, my doma po urobenie a zaudeni ich necháme tzv. zvetrat cca týždeň a už praceme do mrazáku. Ale žeby z nich masť tiekla dlho to sa mi nezdá...pár kvapiek ak sme udili teplým dymom, teraz pri učení studeným dymom nekvapka z nich nič. Ale kartón som podkladala pod klobásy do istoty.

nika23t
11. feb 2024

Aj ja takto skladujem, keď mám viac. U nás klobásy je hlavne manžel, čiže dlho vydržia. Časť dám do mrazaku a časť na palicu zavesím, ale dávam pod to veľké plastové vrece a kartón, keď kvapka, nech sa to nerozteka ani po tom vreci. Takto skladujem na kratšiu dobu aj slaninu. Ale keď premýšľam, ani neviem, žeby nám niekedy kvapkalo z klobásy.... Skôr ta slanina sa vie takto topiť.

autor
11. feb 2024

@nika23t možno nemáme v spajzi až taku zimu síce tam mám stále otvorenú vetracku a je tam chladnejšie ako v byte ale netuším čím to je
Jedna nožička bola aj nakrojena a priateľ ju tam dal naspäť tak možno práve z nej to tečie 😂ale dnes mi cely ten špagát spadol aj s klobasami tak neviem či ich opäť dám takto alebo nemôžu tam byt len v nejakej nádobe? Či musia visiet ?

lavender94
11. feb 2024

Zamraziť je podľa mňa najlepší spôsob

zalka
11. feb 2024

No ono v chladničke mám položené na tácke...nevisia...ale predtým visia na paliciach a aj keď som ich dávala do skrine tak na palice. No v bytovke mi aj na snurach na prádlo viseli.
Daj časť do mrazáku a zvyšok nechaj zavesené napr nad veľkým hrncom na vareche.