icon

Ako skladovať tortový korpus až do nedele?

avatar
maybe888
27. mar 2025

Prosím o radu. Upiekla som klasický piškótový korpus na tortu, ale oslava sa posúva, prekladá. Upiekla som ho v utorok, vydrží na naplnenie do nedele? Ak áno, ako ho mám skladovať??? Ďakujem pekne za všetky rady 🙂

avatar
bambicka
27. mar 2025

ja by som ho nakrajala na platy a dala zamrazit

avatar
stefi_k
27. mar 2025

Zamraz ho, len ho poriadne zabal do potravinarskej folie. A idealne ho rozmrazuj v chladnicke.

avatar
pralinka86
27. mar 2025

V utorok si upiekla, je stvrtok. Uz by som s nim nic nerobila, minimálne nie na tortu..
Upec čerstvý radšej, nech je ta torta super

avatar
denisa_deniska
27. mar 2025

@maybe888 ja by som ho isto nedávala zamraziť, veď to musí byť cítiť. Upiekla by som nový, veď to nie je robota na pol dňa a korpus z utorka by som minula teraz na nejaký rýchly koláč

avatar
patka06
27. mar 2025

Klasickému piškotovému lkorpusu sa nič nestane, keď bude zabalený vo fólii a odložený napr. v komore
Ak sa oslava presunula na nedeľu, tak či tak by si mala zajtra alebo najneskôr v sobotu doobeda naplniť, aby torta "odstála " a chute sa spojili.

avatar
osky
28. mar 2025

Treba ho uz v piatok naplnit,dpbre schladit v chladnicke ,v sobotu ozdobis...to bude akurat
Vsak v obchodoch mas take piskoty kolko?
A mimo chladu...
Neboj,nic tomu nebude.
Ako si to skladovala od upecenia do stvrtka???

avatar
maybe888
autor
28. mar 2025

@osky skladovala som to v studenom spajze, obalene foliou, tiez ma to napadlo, ze hotové korpusy sa skladujú v obchode dlho, len tam su urcite aj nejake pridané Ečka, aby sa to nepokazilo…
Dakujem velmi pekne za radu 🙂

avatar
maybe888
autor
28. mar 2025

Dakujem Vám všetkým za rady, viem, ze to nie je az taky problem upiect novy korpus, ale ja som piekla aj svetly, aj hnedy, teda na dvakrat a trochu casu to zaberie a dala som tam 12 domacich vajicok, co uz dalsie mat nebudem do Velkej noci od mojej dodavatelky 🙂 tak preto rozmyslam, ako by to šlo. Pekný deň všetkým 🙂

avatar
bambicka
28. mar 2025

jasne, ze ho mozes zamrazit 😉

avatar
osky
29. mar 2025

@maybe888 tak to si mala super osetrene,urob ako som pisala,mrazit je zbytocnost..
Ved aj na svadbu ked peciem velku tortu,trva mi to aj 4 dni do finale.v zivote sa nic nepokazilo.ani v augustovych horucavach..

Odstaty-stiahnuty korpus sa aj dobre plni,lahsie sa s tym naraba.
Zas naplnenu a dobre vychladenu tortu lahsie na dalsi den ozdobis.
To si take dolezite malickostikt.ti to ulahcoa.
Nehovoriac o tom,ze torta naplnena par dni dopredu chuti skvelo.a po tyzdni je najlepsia.😋