Ako skladovať tortový korpus až do nedele?
Prosím o radu. Upiekla som klasický piškótový korpus na tortu, ale oslava sa posúva, prekladá. Upiekla som ho v utorok, vydrží na naplnenie do nedele? Ak áno, ako ho mám skladovať??? Ďakujem pekne za všetky rady 🙂
Zamraz ho, len ho poriadne zabal do potravinarskej folie. A idealne ho rozmrazuj v chladnicke.
V utorok si upiekla, je stvrtok. Uz by som s nim nic nerobila, minimálne nie na tortu..
Upec čerstvý radšej, nech je ta torta super
@maybe888 ja by som ho isto nedávala zamraziť, veď to musí byť cítiť. Upiekla by som nový, veď to nie je robota na pol dňa a korpus z utorka by som minula teraz na nejaký rýchly koláč
Klasickému piškotovému lkorpusu sa nič nestane, keď bude zabalený vo fólii a odložený napr. v komore
Ak sa oslava presunula na nedeľu, tak či tak by si mala zajtra alebo najneskôr v sobotu doobeda naplniť, aby torta "odstála " a chute sa spojili.
Treba ho uz v piatok naplnit,dpbre schladit v chladnicke ,v sobotu ozdobis...to bude akurat
Vsak v obchodoch mas take piskoty kolko?
A mimo chladu...
Neboj,nic tomu nebude.
Ako si to skladovala od upecenia do stvrtka???
Dakujem Vám všetkým za rady, viem, ze to nie je az taky problem upiect novy korpus, ale ja som piekla aj svetly, aj hnedy, teda na dvakrat a trochu casu to zaberie a dala som tam 12 domacich vajicok, co uz dalsie mat nebudem do Velkej noci od mojej dodavatelky 🙂 tak preto rozmyslam, ako by to šlo. Pekný deň všetkým 🙂
jasne, ze ho mozes zamrazit 😉
@maybe888 tak to si mala super osetrene,urob ako som pisala,mrazit je zbytocnost..
Ved aj na svadbu ked peciem velku tortu,trva mi to aj 4 dni do finale.v zivote sa nic nepokazilo.ani v augustovych horucavach..
Odstaty-stiahnuty korpus sa aj dobre plni,lahsie sa s tym naraba.
Zas naplnenu a dobre vychladenu tortu lahsie na dalsi den ozdobis.
To si take dolezite malickostikt.ti to ulahcoa.
Nehovoriac o tom,ze torta naplnena par dni dopredu chuti skvelo.a po tyzdni je najlepsia.😋

ja by som ho nakrajala na platy a dala zamrazit