icon

Ako spracovať zvyšné varené mäso?

avatar
nikaeli
3. aug 2022

Dievčatá, šikulky - včera som uvarila sviečkovú, jedli sme ju aj dnes. Omáčka už nie je, ale ostalo ešte mäso. Ako ho spracovať na zajtrajší obed? Omáčku už dorábať nebudem, dva dni stačilo 😉 máte nejaké zaujímavé nápady?

avatar
nika_val
3. aug 2022

Moja mamima k takemu masu robieva kôprovu omačku.. k tomu maso a varene zemiaky mňaaam 😍
Alebo ho iba natrhaj a urob rizoto alebo trhane maso do žemli na štyl burgerov

avatar
zuzinka888
3. aug 2022

Paradajkovu a k tomu cestovinu alebo zemiaky popučene.

avatar
deti95060810
3. aug 2022

môžeš pomleť a spraviť guľky, alebo daj do mrazničky a potom keď budeš mlieť mäso tak budeš mať viac...

avatar
miriam11
Odpoveď bola odstránená
avatar
cocolino234
3. aug 2022

@nikaeli podľa toho koľko ostalo.. ak aspoň 300-400g tak mäso natrhať, trošku bbq omáčky, osmahnúť na panvici a dať do tortilliek (na štýl tacos, neroliť) spolu so zeleninou (paradajka, cibula, šalátová uhorka na kocočky), kyslou smotanou a príloha hranolky, opekané zemiaky alebo len tak bez prílohy. 🙂

avatar
akinomel
3. aug 2022

@nikaeli cestovinový šalát - zapracovať mäso...ale to je taký studený obed, niekomu dobre padne v horúčave taký, ak je to vhodné...

avatar
zuzuliatko18
3. aug 2022

Osmazit na cibulke a pridat trocha kecupu, idealne s ryzou, v tortile so zeleninou...

avatar
majki_ki
3. aug 2022

@nikaeli pomlieť alebo pokrájať na kúsky a normálne paradajkovú omáčku na špagety

avatar
nikaeli
autor
3. aug 2022

ďakujem za tipy.. zvažovala som aj ja niečo na fašírkový spôsob 😉 ale ani to 'grilované' neznie zle..

avatar
luccija
3. aug 2022

Rizoto, alebo burger

avatar
jankatusik
3. aug 2022

@nikaeli ja opeciem na masle a oleji 3 väčšie cibule dám červenú papriku a nakoniec na plátky pokrájané mäso trosku podlejwm vodov podusim. K tomu varené nové zemiaky v supke