icon

Ako spraviť viac pošírovaných vajíčok naraz?

frida1990
6. mar 2025

Ahojte, máte nejaký tip, ako spraviť viac pošírovaných vajíčok naraz? (vajíčka benedikt/stratené vajcia). Na nete sú všade postupy, kde sa musí naraz robiť jedno vajíčko v tom vodnom víre, ale ja potrebujem naraz urobiť aj 4-5 vajíčok, robiť to po jednom mi príde strašne nepraktické, nehovoriac o tom, že kým dokončím posledné, prvé už bude zrušené. Viete mi dať postup, ako na to? Vopred ďakujem ☺️

viestta
6. mar 2025

V jednej relacii o vareni pripravovali stratene vajcia do predu po jednom, potom ich prelozili do studenej vody. Pred podavanim ich zohrievali v horucej vode podla potreby

simca06022011
6. mar 2025

robim ich po jednom a nemam s tym problem... ved to jedno po druhom ide velmi rychlo, vacsinou to ja davam len do kulajdy a teda horucu polievku mam v tanieroch a rovno to tam nahadzujem. Pripadne dam zohriat dva hrnce a robim po dvoch.. my sme ale traja, cize to je tak fakt 3-4 vajcia
A videla som "hack" aj ked teda mne sa kvoli "odpadu" a pracnosti nepacil,ale aj tak sa da : do vakuovaca vzdy dat zabalit jedno rozklepnute vajce, takto si narobis vrecka a vajcom a potom hodis do vody uvarit kolko treba , rozstrihnes a mas...

viestta
6. mar 2025

Ked uz @simca06022011 pise o vakupvaci spomenula som si, ze J. Oliver vylozil misticku fresch foliou, vyklepol do nej vajce, foliou nad vajcom spojil a zatocil. Potom vsetky vajcia varil naraz

mk1111111111
6. mar 2025

Ja dam sirsi hrniec, aj 4 naraz robim, viac som neskusala, viac naraz nezjeme, kto by sa s tym pilal 😵‍💫🤣 ale mam ich vyklepnute v 4 miskach, aby som ich rychlo nahadzala a n nemusela kontrolovat, kolko tam ktore je 🧐

martinmmartin
6. mar 2025

Zovri cistu vodu v hrnci bez nicoho. Ak bude uz vriet daj do nej vajec kolko chces ( celych so skrupinou) presne 5 minut ich tam nechat (ani o sekundu viac) vyber a mas vajce co sa da lupat a zltko ma uplne tekute, na benedikta idealne