icon

Ako správne naplánovať pečenie torty na nedeľu?

13. nov 2024

Žienky čo pekavate 🙌🏻 keď treba tortu odovzdať v nedeľu okolo 15tej , aký by ste zvolili postup ? Kedy čo upiecť / naplniť /ozdobit ? 🙏🏻

deti95060810
13. nov 2024

v piatok korpus, v sobotu plnka.... v nedeľu môžu konzumovať.
inak to si nejaká slabá kuchárka - pekárka keď ani nevieš kedy začať... 😉

mamamasama
13. nov 2024

Pečieš prvýkrát a ideš to niekomu dať? 😬

deti95060810
13. nov 2024

@mamamasama v pondelok bude mať zapreté dvere pred nežiadúcimi návštevami...😉

dskjhfdlkdjhl
13. nov 2024

Ty si teda odvazna, ja mam toho celkom dost odpceneho, ale na zakazku by som si netrufla.

osky
13. nov 2024

Nenechaj sa odradit predoslymi komentarmi.
V piatok doobeda si upec korpusy,nechaj ich do vecera dobre vychladnut.
Ak nestihas,upec si ich uz stvrtok vecer.neboj budu dost cerstve...

Zaroven si v piatok rano uz mozes urobit naplne a vecer tortu naplnit./alebo urobis v piatok vecer krem a hned budes plnit/
Aj obtriet boky.tym bude v podstate nahrubo uz hotova.
Daj ju do rana stuhnut.
Taka dobre "sadnuta",stuhnuta,vychladena..
Sa lepsie zdobi ,polieva ,ci potahuje potavkou...nic sa ti nesmyka,nic ti netecie....ten krok tuhnutia je teda pre mna nesmierne dolezity.
Cize v sobotu okolo obeda mozes uz zacat so zdobenim.
Urcite by som isla na istotu a tortu mala v sobotu vecer hotovu.
Aby aj to zdobenie stuhlo,spevnelo..
V nedelu rano uz iba v pripade potreby nejake male kozmeticke upravy.

Ak ides robit nejake kvety,ci figurky...to si mozes urobit aj teraz...a mat uz pripravene.

Nech sa podari!

autor
13. nov 2024

Baby vyššie majú očividne svoje dni , volakde si porýpať musia, chápem to 🙌🏻

@osky ďakujem ti krásne za vysvetlenie 🤗💫

mamamasama
13. nov 2024

Nemáme svoje dni, ale pečieme. Trvalo nám dosť dlho, kým sme sa naučili robiť správne krémy, piškóty a zdobenie. Obdivujeme tvoju "odvahu" a sebavedomie. ✌🏻

osky
16. nov 2024

Autorka,ako pokracujes?

A nezabudni odfotit 😋

lasona
16. nov 2024

Každý sa nejako učil, a aj vy co peciete dlho, ste nejak začínali. A možno ta torta od pani bude chutiť oveľa lepšie, ako od niekoho, kto pecie už dlho.

autor
17. nov 2024

@lasona ďakujem 🙌🏻
Na to už asi zabudli, oni sa asi narodili ako profíčky

mamamasama
17. nov 2024

@lasona Áno, začínali. Preto by sme si nedovolili robiť prvé torty na objednávku

autor
17. nov 2024

@mamamasama a prečo vôbec hodnotíte keď má absolútne nepoznáte ? Nevedeli ste či vôbec ja idem robiť tu tortu , či to idem robiť na nejakú objednavku alebo len tak pre rodinu … a milión dalších veci 🙌🏻 sama by som si nedovolila takto súdiť. Preto nabudúce radšej zvážte či odošlete niekomu take komentáre.

autor
17. nov 2024

@osky hotovo 🙌🏻

mamamasama
17. nov 2024

Na to, že prvá, tak naozaj pekná ♥️

autor
17. nov 2024

@mamamasama nieje to moja prvá a ďakujem 🙌🏻

petulda333
17. nov 2024

@mamamasama kde si nabrala,ze prva a na objednavku? Ach

mamamasama
17. nov 2024

@petulda333 ak ju má niekomu odovzdať, tak si ju pravdepodobne niekto objednal.
Ak nevie kedy piecť piskótu, kedy robiť krémy a kedy skladať, tak je evidentne nováčik. Ach.

lasona
17. nov 2024

@mamamasama ale však ona nepíše ze ide na objednávku? Možno to robí pre rodinu...

petulda333
17. nov 2024

@mamamasama kludne ju moze dat sestre,svokre atd

mamamasama
17. nov 2024

@lasona Ak si niekto žiada dodanie tovaru, ide o objednávku. Je jedno, či rodina. Máte iný výraz?

autor
17. nov 2024

@mamamasama a vy keď ste trénovala pečenie (keď ste teda taka profíčka) tak ste ich robila pre koho ? 🤔
Lebo ja už dlhšie skúšam a pečiem keď je príležitosť pre rodinných príslušníkov (nie pre cudzích na objednávku) a samozrejme vždy je nejaký čas na kedy sa dohodneme že bude hotová aj keď je to len v rámci môjho voľného času za ďakujem. Nepýtam si za to žiadne peniaze na vyše mimo bločkov za suroviny a tak sa učím a pýtam aj tu na postupy, tipy a triky ako sa zlepšiť. Vy ste sa ako učila ? To že sa opýtam žekedy je najlepšie urobiť to a to, neznamená že som to predtým už nerobila, no možno s iným postupom.
Tak len pre objasnenie mojej situácie. 🙌🏻

osky
17. nov 2024

Sikulka
Pekna 👍