icon

Ako správne navrstviť žemľovku s ovocím?

7. mar 2025

Ahojte, ako navrstviť zemlovku v tomto prípade?
Idem dat: rozky + tvaroh+ jablka+ broskyne.
Neviem v akom poradí to ukladať aby dobre bolo 😁

autor
7. mar 2025

A puding!!!!

enmery
7. mar 2025

Som prepracovaná. Prečítala som: Ako navštíviť žemľovku😱

barka1
7. mar 2025

No aby to nebolo prilis preplacane chutovo aj vizualne. Já dávam rozky - tvaroh - jablka - rozky.

luccija
7. mar 2025

Veď ako píšeš jablká ideš strúhať či väčšie kúsky?
Ja strúham a pomedzi to marhule ty máš broskyne a ešte znova tvaroh nemáš čo pokaziť🙂niekto nedáva dve vrstvy tvarohu...

deti95060810
7. mar 2025

načo ešte puding...nebude to miš - maš? myslím veľa?

autor
7. mar 2025

@deti95060810 dám vedieť, už sa pecie 😁

katka2602
7. mar 2025

Síce už píšem neskoro, ale ja dáma rožky, džem, jablká, rožky, džem, jablká, rožky. Tvaroh mi tam vadí 🙈.

autor
7. mar 2025

@deti95060810 tak puding bol OK, nebol tam nejako extra výrazný, spravil to také lahodnejsie, jemnejšie. Skor tie broskyne už nabudúce nedám, zbytočné

rozculena
7. mar 2025

@katka2602 džem😨

katka2602
7. mar 2025

@rozculena áno, nie je suchá. Je 100x lepšia ako s tvarohom (pre nas).

bielasovicka
Autor odpoveď zmazal
rozculena
7. mar 2025

@katka2602 ja dávam tvaroh a jablká,nikdy nebola suchá,veď pečivo sa namáča v mlieku

katka2602
7. mar 2025

@rozculena a? Akože veď si každý robí ako mu chuti, my neznášame tvaroh v žemlovke. Džem tam urobí úplne inú chuť. Ja som v živote nevidela v žemlovke broskyne len v nákype a puding už vobec nie a nevypisujem zakladateľke "blbosti".

autor
8. mar 2025

@katka2602 ja som jedla už takú kde bol tvaroh+jablka+slivkový lekvár. Takže džem ? prečo nie....

janci27
12. mar 2025

my sme zvyknuti davat do zemlovky vianocku, z rozkov nerobime. Pripadne nakombinujem s makovkami, ak nemam dost vianocky. S tymto sladkym pecivom to mame radsej. Vyborna je v kombinacii tvaroh a visne. Na vrch pred dopecenim este davam sneh z bielkov (pripadne trochu ml. orechov zamiesat) a nechat este chvilku zapiect, kym sa sneh jemne zapecie.

janci27
12. mar 2025

Naposledy som skusala tento recept z kuchyne Lidl, len teda jablka som dala struhane, nie nakrajane na platky, a zemlovka bola famozna https://kuchynalidla.sk/recepty/zemlovka-z-vian...