icon

Ako správne piecť kuracie stehná?

Dnes o 15:58

Ahojte, kucharka amaterka.. ako spravne upiect kuracie stehna.. potriet olejom a posypat koreným? Aké korenie je najlepsie? Na kolko piecť a kolko dlho? Dakujem

Strana
z2
markusrasford
Dnes o 16:02

@anonym_autor olej nedávaj. Na každý kus stehna plátok masla. Určite osolit. 1 hodinu piecť na 165 cca a potom na 180 podľa potreby. Pred koncom dopecenia pridať korenie.

minenkaa
Dnes o 16:08

@anonym_autor ja zas pečiem na 200 hodinu dvadsať ,podlejem vodou ,tak dva deci(mám rada stavu na ryžu),rozmiešam si v rozpustenom oleji (používam kokosový) korenie na grilované kura ,odokryjem porozotieram po jednej strane ,nechám asi 20min potom otočiť a znova a už len dorobím aké chrumkave chcem
Moj muž namiesto korenia na kura používa soľ ,červenú mletu papriku a rascu

anonym_34fca1
Dnes o 16:10

@anonym_autor ak si začiatočník v kuchyni, tak si kúp grilovacie korenie (dokonca dostať aj vyslovene na kurča) a tým posyp stehná pred pečením + soľ, olej alebo maslo. Ja k stehnám zvyknem do pekáča prihodiť cibuľu na štvrtky a 2-3 strúčiky cesnaku.
Recept zvykne bývať napísaný aj na samotnom obale korenia.
Piecť môžeš tak, ako je napísané už vyššie. Ja ich najskor prikryjem a potom pečiem odokryte do chrumkava.

minenkaa
Dnes o 16:11

Inak dostať už aj nakorenene ,tie len drbni do rúry a pec

belllinka
Dnes o 16:16
@markusrasford

@anonym_autor olej nedávaj. Na každý kus stehna plátok masla. Určite osolit. 1 hodinu piecť na 165 cca a potom na 180 podľa potreby. Pred koncom dopecenia pridať korenie.

@markusrasford super rada, dat iba maslo. Bez vody a oleja. Sa jej to pekne pripali

anonym_3f998e
Dnes o 16:21

davam sol, korenie, kusky slaniny, podlejem vodou a dam piect

autor
Dnes o 16:22
@anonym_34fca1

@anonym_autor ak si začiatočník v kuchyni, tak si kúp grilovacie korenie (dokonca dostať aj vyslovene na kurča) a tým posyp stehná pred pečením + soľ, olej alebo maslo. Ja k stehnám zvyknem do pekáča prihodiť cibuľu na štvrtky a 2-3 strúčiky cesnaku.
Recept zvykne bývať napísaný aj na samotnom obale korenia.
Piecť môžeš tak, ako je napísané už vyššie. Ja ich najskor prikryjem a potom pečiem odokryte do chrumkava.

@anonym_34fca1 ďakujem, toto mi znie ako najlepsia rada

belllinka
Dnes o 16:23
@anonym_autor

@anonym_34fca1 ďakujem, toto mi znie ako najlepsia rada

@anonym_autor urcite do pekaca prilej aj vodu

autor
Dnes o 16:24
@belllinka

@anonym_autor urcite do pekaca prilej aj vodu

@belllinka vdaka za radu.. urobí sa mi taká stava na ryžu?

belllinka
Dnes o 16:37
@anonym_autor

@belllinka vdaka za radu.. urobí sa mi taká stava na ryžu?

@anonym_autor ano, obcas tie stehna skontroluj, popolievaj vypekom a popripade dolej horucu vodu, ked sa ti velmi odpari

tundra
Autor odpoveď zmazal
anonym_9b5f92
Dnes o 16:56
@belllinka

@markusrasford super rada, dat iba maslo. Bez vody a oleja. Sa jej to pekne pripali

@belllinka nikdy v živote som nedávala vodu ani olej a ani raz sa mi s maslom nepripalili

tanatoth
Dnes o 17:12
@anonym_9b5f92

@belllinka nikdy v živote som nedávala vodu ani olej a ani raz sa mi s maslom nepripalili

@anonym_9b5f92 presne rovnako davam len maslo a su dokonale 🙂

anonym_453671
Dnes o 17:23

Nam najviac xhutia len osolene , idealne vecer vopred ...potom uz len podliat vodou, ziaden olej, maslo...aj tak su dost mastne ...1hod zakryte, a potom odokryte kym sa opecie do chrumkava

anonym_a22acc
Dnes o 17:38

@anonym_autor
No a potom je verzia za 25 minut co je stavnata a chrumkava ale na to treba telovzdusnu fritezu

madla60
Dnes o 18:07

@anonym_autor , okorením, dám maslo a vložím do sáčku na pečenie, pečiem vyše hodiny, mám aj šťavu, aj chrumkavé stehna.

anonym_9c9e18
Dnes o 18:14

Ja dávam navrch aj plátky slaniny okrem korenia. Chytí to super chuť. Prvú hodinu pečiem zakryté a pol hodinu odokryte aby bolo chrumkavé. Samozrejme vodou podlejem.

minenkaa
Dnes o 18:15
@anonym_a22acc

@anonym_autor
No a potom je verzia za 25 minut co je stavnata a chrumkava ale na to treba telovzdusnu fritezu

@anonym_a22acc mam a nedá to za 25 min aby boli mäkké

belllinka
Dnes o 18:19
@anonym_a22acc

@anonym_autor

@anonym_a22acc chce aj vypek, co z teplovzdusnej asi tazko bude mat. A neverim, ze to stehno bude za 20 minut poriadne prepecene aj pri kosti

belllinka
Dnes o 18:20
@anonym_9b5f92

@anonym_9b5f92 a kolko tam davas toho masla?

bessie12
Dnes o 18:25

Najradšej ich robím tak, ze vsetko ( zelenina - paprika, paradajka, cuketa, cibula alebo pór, zemiaky a na to kuracie stehná okorene napriklad grilovacim korenim alebo nejakym korenim na kura, popripade este prihodim klobasku alebo slaninu a zopar platkov masla ak je to potrebné. Zalezi co mam doma ) dam do vrecka na pečenie a pečiem na nižšom stupni (cca 150 stupňov ) aj 3 hodiny. A ak nemam vrecko, tak to supnem na pekáč, zakryjem alobalom a tak pečiem. Potom odkryjem a dopečiem na vyššej teplote ( cca 200 stupnov ). Podlievam len ak je to nutne. Ale kedze ja mam rada šťavu, tak trocha tej vody vždy pridam.

anonym_a22acc
Dnes o 18:31
@belllinka

@anonym_a22acc chce aj vypek, co z teplovzdusnej asi tazko bude mat. A neverim, ze to stehno bude za 20 minut poriadne prepecene aj pri kosti

@belllinka
Hadaj kde robis technicku chybu?

belllinka
Dnes o 18:42
@anonym_a22acc

@belllinka
Hadaj kde robis technicku chybu?

@anonym_a22acc kde?

autor
Dnes o 18:48
@belllinka

@anonym_autor ano, obcas tie stehna skontroluj, popolievaj vypekom a popripade dolej horucu vodu, ked sa ti velmi odpari

@belllinka prečo horucu?

markusrasford
Dnes o 18:48
@belllinka

@belllinka este aj to treba napísať ze podliať vodou? Poprosím ta nepoucuj ma ako variť. Mam viac odvarene ako ty odstate pri kuchynskej linke.

weleda123
Dnes o 18:52
@anonym_9b5f92

@anonym_9b5f92 tiež tak. Pečiem väčšinou v kamennej rajnici

anonym_7c001f
Dnes o 19:08

@anonym_autor Neviem, či správne, ale stehná osolím, okorením, posypem mletou rascou.Do pekáča dám maličké množstvo oleja, uložím stehná, podlejem trochou vody, prikryjem alobalom a pečiem cca hodinku.Potom odkryjem,na každé stehno dám plátky masla, nešetrím ním.Stehna pečiem ešte cca 15 minút.. Ďalšia možnosť je ešte pod kožu surovych stehien napchať maslo, ideálne bylinkové, zvonku soliť, korenit a prikryté,podliate vodou alebo vývarom dusim domäkka,poslednych 15-20 min.odkryjem a zapeciem kožku dochrumkava

markusrasford
Dnes o 19:31
@anonym_7c001f

@anonym_autor Neviem, či správne, ale stehná osolím, okorením, posypem mletou rascou.Do pekáča dám maličké množstvo oleja, uložím stehná, podlejem trochou vody, prikryjem alobalom a pečiem cca hodinku.Potom odkryjem,na každé stehno dám plátky masla, nešetrím ním.Stehna pečiem ešte cca 15 minút.. Ďalšia možnosť je ešte pod kožu surovych stehien napchať maslo, ideálne bylinkové, zvonku soliť, korenit a prikryté,podliate vodou alebo vývarom dusim domäkka,poslednych 15-20 min.odkryjem a zapeciem kožku dochrumkava

@anonym_7c001f preco dávaš do pekáča olej?

belllinka
Dnes o 20:23
@markusrasford

@belllinka este aj to treba napísať ze podliať vodou? Poprosím ta nepoucuj ma ako variť. Mam viac odvarene ako ty odstate pri kuchynskej linke.

@markusrasford ako vies kolko mam odstate pri kuchynskej linke???

Strana
z2