Ako správne podlievať kačicu, aby nebola suchá?
Ahojte, ako často podlievate kačicu aby nebola suchá? Ďakujem.
tiez vobec ved ta pusti toho az az, ze kacka moze plavat
Kačka sa nepodlieva. Pustí veľmi veľa masti, suchá nebude. Večer ju nasoľ a urob ju tzv. pomalým pečením prikrytú, potom väčšinu masti zlej a dopeč ju krátko pri vyššej teplote do chrumkava.
Tiež vôbec nepodlievam. Vopred nasolenú kačku dám do suchého pekáča, zakryjem a pečiem pri teplote okolo 130 st. cca 4 hod., podľa veľkosti, potom odokryjem, pozbieram naberačkou masť a dopečiem do chrumkava pri 200st.
Ja napr podlievam, mne to príde lepšie 🙂 možno 2-3 x za celé pečenie
Kacka sa otvara prvykrat po minimalne 4hodinach, tak sa teda nepolieva, potom sa zleje mast a dopecie bez poklopu. Ja peciem prvu polhodinu na 200st a potom dalej peciem na 150 st. Po otvoreni sa teplota zvysi na dopecenie do chrumkava, vtedy sa0 moze poliat, ale nemusi.
Ja peciem kacku/hus v pekaci na mriezke-prikrytu,a teda vzdy k nej pridamtrochu vody.
Vtedy je vlacna..ale nepodlievam ju .
ona pusti vela stavy,tuku.peciem na 160-170 aj 3-4 hodiny do mäkka,az potom prelozi mriezku na vrchnak a tak dopekam do chrumkava na 250
Kacku najprv nasolim a potom zvoku i zvnutra posypem zmesou korenia-ml.cervena paprika,ml.kmin,praslovy cesnak a majoran..chuti vyborne
Ak nemas pekac,kt.mozes zavriet,kacku isto podöej vodou a pec ju na max.
160 ,po.aly.
V priehu pecena ju priebezne obcas popolievaj zvrchu stavpu,ak bude z llen tuk,pridaj vzdy rochu vody,aby ostala stavnata.
Tak sa griluju i kurence
Ja podlievam tiež asi 3krat počas pečenia

Vôbec nepodlievam. A nikdy nie je suchá.