icon

Ako správne podlievať kačicu, aby nebola suchá?

27. mar 2025

Ahojte, ako často podlievate kačicu aby nebola suchá? Ďakujem.

maca1984
27. mar 2025

Vôbec nepodlievam. A nikdy nie je suchá.

lija22
27. mar 2025

tiez vobec ved ta pusti toho az az, ze kacka moze plavat

lilianka28
27. mar 2025

Kačka sa nepodlieva. Pustí veľmi veľa masti, suchá nebude. Večer ju nasoľ a urob ju tzv. pomalým pečením prikrytú, potom väčšinu masti zlej a dopeč ju krátko pri vyššej teplote do chrumkava.

caramellka
27. mar 2025

Tiež vôbec nepodlievam. Vopred nasolenú kačku dám do suchého pekáča, zakryjem a pečiem pri teplote okolo 130 st. cca 4 hod., podľa veľkosti, potom odokryjem, pozbieram naberačkou masť a dopečiem do chrumkava pri 200st.

denisa_deniska
27. mar 2025

Ja napr podlievam, mne to príde lepšie 🙂 možno 2-3 x za celé pečenie

mk1111111111
27. mar 2025

Kacka sa otvara prvykrat po minimalne 4hodinach, tak sa teda nepolieva, potom sa zleje mast a dopecie bez poklopu. Ja peciem prvu polhodinu na 200st a potom dalej peciem na 150 st. Po otvoreni sa teplota zvysi na dopecenie do chrumkava, vtedy sa0 moze poliat, ale nemusi.

osky
28. mar 2025

Ja peciem kacku/hus v pekaci na mriezke-prikrytu,a teda vzdy k nej pridamtrochu vody.
Vtedy je vlacna..ale nepodlievam ju .
ona pusti vela stavy,tuku.peciem na 160-170 aj 3-4 hodiny do mäkka,az potom prelozi mriezku na vrchnak a tak dopekam do chrumkava na 250

Kacku najprv nasolim a potom zvoku i zvnutra posypem zmesou korenia-ml.cervena paprika,ml.kmin,praslovy cesnak a majoran..chuti vyborne

Ak nemas pekac,kt.mozes zavriet,kacku isto podöej vodou a pec ju na max.
160 ,po.aly.
V priehu pecena ju priebezne obcas popolievaj zvrchu stavpu,ak bude z llen tuk,pridaj vzdy rochu vody,aby ostala stavnata.
Tak sa griluju i kurence

lucialucy43
8. apr 2025

Ja podlievam tiež asi 3krat počas pečenia