Ako správne použiť tvaroh a smotanu v žemľovke?
4. jan 2024
Baby rychla otazka - robim zemlovku a do tvarohovrej vrstvy mam len jeden hrudkovity tvaroh 250g, mozem doplnit k nemu jednu kyslu smotanu 200g? Aby to nebolo riedke vo finale. Dakujem
autor
•
4. jan 2024@pininka1 skusim len smotanu, dakujem (zl klas nemam 😀)
Celú by som nedávala, len trochu primiešať a určite vanilkový cukor alebo zlatý klas alebo vanilkový puding, aby to nebolo kyslé.
Môžeš pridať lyžicu grísu (krupice). Chuť neovplyvní a nebude riedke.
autor
•
4. jan 2024Dakujem ta rady, nakoniec som nasla zlaty klas, tak som primiesala ☺️
Bezne robim tvaroh, cukor, kysla smotana a hrozienka. Aspon ten tvaroh neostane zuvackovy
autor
•
4. jan 2024@viestta jaj lutujem, ze som hrozienka nedala, trosku by ten tvaroh prichutili

Podľa mňa kľudne môžeš, naša kuchárka to tej zmesy dáva aj lyžicu zlatého klasu