Ako správne pripraviť kapustnicu s hubami?
Ahojte,
prosim vas ako vy varite kapustnicu? Mam namocene dubaky od vecera. Varili by ste ich v tej vode a potom tam dali kapustnicu?
Alebo varite kapustnicu v cistej vode a ptom pridate ken hriby (bez tej vody z nich)?
Dakuhem za odpovede 🙂
Preplachnem v sitku a pridam ich do varenia, jedno akeho.. nenamacam
Huby chvilu pred tym zalejem horucou vodou a potom rovno šupnem do kapustnice zaroven s kapustou.
Nenamacam. Dubaky dávam rovno do kapustnice, ine najprv obvarim, posekám, pridám.
@svetlonos namačam zhruba na hodinku v studenej vode a potom vylejeme aj s vodou do už variace kapustnice.
Nikdy som kapustu nevarila v čistej vode, spravím cibuľový základ. Ani hríby nenamačam,.robím kapustnicu z vlastných surovín. Hríby nepotrebuju variť dlhé hodiny
@svetlonos ja dam varit udene maso a klobasu, klobasu vyberiem, maso este necham (ak je prave poctive nepredvarene), dubaky osobitne zalejem horucou vodou v nejakej nadobe, necham mozno postat cca 10 minut a precedim a hodim k tomu masu. Na zaver dam kapustu a tu uz len kratko prevarim. Predtym este vyberiem to maso.
@svetlonos ja tiež nenamáčam, len nasypem, ale my máme svoje, tak viem, ako vyzerali, kým sa usušili a sú z tejto jesene, uvaria sa zároveň s kapustou.
Moj muz vari takto,cibuľový základ,uvarí maso ,pridá kapustu s klobásou ,údeným mäsom a huby ,už len dovarí ,ja vyjem všetky huby a zasadne kapustnicu vyjedam len z hrnca
Ja namáčam všetky sušené huby do vlažnej vody na cca 20 minút...do hrnca ich dávam zarovno s kapustou
Huby namacam cca pol hodinu v mlieku, scedim a pridam do kapustnice na zaciatku varenia. Tak ma to naucila starka.
Včera som vyskúšala namočiť do bieleho vína, huby boli super a kapustnica tiež. Naliala som ich na kapustu aj s vínom.
Ja namáčam tiež, zalejem horúcou vodou v podstate len na chvíľu, aby zmäklo a mohla som ich jemne prerezať, keďže ich nemam rada na veľké kusy…. a potom ich tam šupnem aj s tou vodou, spolu s kapustou a celou klobásou, keď je mäso, ktoré som nechala podusiť na cibuľovom základe na masti zmäknuté a zvlášť uvarené údené nakrájané dávam až ku koncu, vodu z neho používam podľa potreby 😊
Huby namacam cca pol hodinu v mlieku, scedim a pridam do kapustnice na zaciatku varenia. Tak ma to naucila starka.
@simsalabim
Ej to znie tiez dobre, s tym mliekom 🙂, dakujem. Aj to mlieko davas do kapustnice alebo vylievaš?
Moj muz vari takto,cibuľový základ,uvarí maso ,pridá kapustu s klobásou ,údeným mäsom a huby ,už len dovarí ,ja vyjem všetky huby a zasadne kapustnicu vyjedam len z hrnca
@minenkaa
si robis srandu s tym vyjedanim z hrnca, ci?? 😂 Neviem ako vy ale ja robim veljy hrniec kapustnice, to si neviem predstavit polozit pred seba ren cely hrniec s 8 l polievky a jest to sama z neho 😂. Ale postup varenia je fajn 🙂
Dakujem vam vsetkym velmi pekne za skvele rady ❤️ a prajem vesele varenie 😀
@svetlonos varím údené, potom dám kapustu a huby s vodou. Klobásu, sušené slivky...
@simsalabim
Ej to znie tiez dobre, s tym mliekom 🙂, dakujem. Aj to mlieko davas do kapustnice alebo vylievaš?
@svetlonos ja vylievam, ale nemusis.
Ja opražim cibulku, mäso, nechám podusiť a po pol hodinke pridám kapustu. Medzitým namočím hríby do studenej vody a keď sa kapusta chvilu vari, pridam hríby. Netreba ich dlho varit. Samozrejme dochutit kapustnicu a nakoniec opražím na kolieska klobásku a šup s nou do kapustnice 😋

Varim kapustnicu a do nej pridam huby, ktore som nenamacala, len nasypem. Varim podla receptu Ihnacaka, presne ten postup.