icon

Ako správne pripraviť kapustnicu s hubami?

svetlonos
Dnes o 07:42

Ahojte,
prosim vas ako vy varite kapustnicu? Mam namocene dubaky od vecera. Varili by ste ich v tej vode a potom tam dali kapustnicu?
Alebo varite kapustnicu v cistej vode a ptom pridate ken hriby (bez tej vody z nich)?
Dakuhem za odpovede 🙂

modrahruska
Dnes o 07:45

Varim kapustnicu a do nej pridam huby, ktore som nenamacala, len nasypem. Varim podla receptu Ihnacaka, presne ten postup.

anonym_f5b8a2
Dnes o 07:45

Preplachnem v sitku a pridam ich do varenia, jedno akeho.. nenamacam

la_dolce_vita
Dnes o 07:47

Huby chvilu pred tym zalejem horucou vodou a potom rovno šupnem do kapustnice zaroven s kapustou.

minenkaa
Dnes o 07:48

@svetlonos preco namáčaš huby

lukbe
Dnes o 07:51

Nenamacam. Dubaky dávam rovno do kapustnice, ine najprv obvarim, posekám, pridám.

svetlonos
autor
Dnes o 07:54
@minenkaa

@svetlonos preco namáčaš huby

@minenkaa
vzdy sme to tak robili 🙂 nabuduce skusim bez namacania.

anonym_99f59f
Dnes o 07:56

@svetlonos namačam zhruba na hodinku v studenej vode a potom vylejeme aj s vodou do už variace kapustnice.

anonym_c89182
Dnes o 07:56

Nikdy som kapustu nevarila v čistej vode, spravím cibuľový základ. Ani hríby nenamačam,.robím kapustnicu z vlastných surovín. Hríby nepotrebuju variť dlhé hodiny

nevenka
Dnes o 07:57

@svetlonos ja dam varit udene maso a klobasu, klobasu vyberiem, maso este necham (ak je prave poctive nepredvarene), dubaky osobitne zalejem horucou vodou v nejakej nadobe, necham mozno postat cca 10 minut a precedim a hodim k tomu masu. Na zaver dam kapustu a tu uz len kratko prevarim. Predtym este vyberiem to maso.

anonym_56142b
Dnes o 08:00

@svetlonos ja tiež nenamáčam, len nasypem, ale my máme svoje, tak viem, ako vyzerali, kým sa usušili a sú z tejto jesene, uvaria sa zároveň s kapustou.

minenkaa
Dnes o 08:01

Moj muz vari takto,cibuľový základ,uvarí maso ,pridá kapustu s klobásou ,údeným mäsom a huby ,už len dovarí ,ja vyjem všetky huby a zasadne kapustnicu vyjedam len z hrnca

7miriam77
Dnes o 08:42

Ja namáčam všetky sušené huby do vlažnej vody na cca 20 minút...do hrnca ich dávam zarovno s kapustou

simsalabim
Dnes o 09:06

Huby namacam cca pol hodinu v mlieku, scedim a pridam do kapustnice na zaciatku varenia. Tak ma to naucila starka.

elz1920
Dnes o 09:15

Včera som vyskúšala namočiť do bieleho vína, huby boli super a kapustnica tiež. Naliala som ich na kapustu aj s vínom.

lindous
Dnes o 09:28

Ja namáčam tiež, zalejem horúcou vodou v podstate len na chvíľu, aby zmäklo a mohla som ich jemne prerezať, keďže ich nemam rada na veľké kusy…. a potom ich tam šupnem aj s tou vodou, spolu s kapustou a celou klobásou, keď je mäso, ktoré som nechala podusiť na cibuľovom základe na masti zmäknuté a zvlášť uvarené údené nakrájané dávam až ku koncu, vodu z neho používam podľa potreby 😊

svetlonos
autor
Dnes o 10:01
@simsalabim

Huby namacam cca pol hodinu v mlieku, scedim a pridam do kapustnice na zaciatku varenia. Tak ma to naucila starka.

@simsalabim
Ej to znie tiez dobre, s tym mliekom 🙂, dakujem. Aj to mlieko davas do kapustnice alebo vylievaš?

svetlonos
autor
Dnes o 10:03
@minenkaa

Moj muz vari takto,cibuľový základ,uvarí maso ,pridá kapustu s klobásou ,údeným mäsom a huby ,už len dovarí ,ja vyjem všetky huby a zasadne kapustnicu vyjedam len z hrnca

@minenkaa
si robis srandu s tym vyjedanim z hrnca, ci?? 😂 Neviem ako vy ale ja robim veljy hrniec kapustnice, to si neviem predstavit polozit pred seba ren cely hrniec s 8 l polievky a jest to sama z neho 😂. Ale postup varenia je fajn 🙂

svetlonos
autor
Dnes o 10:05

Dakujem vam vsetkym velmi pekne za skvele rady ❤️ a prajem vesele varenie 😀

kavasmliekom
Dnes o 10:08

@svetlonos varím údené, potom dám kapustu a huby s vodou. Klobásu, sušené slivky...

minenkaa
Dnes o 10:17
@svetlonos

@minenkaa
si robis srandu s tym vyjedanim z hrnca, ci?? 😂 Neviem ako vy ale ja robim veljy hrniec kapustnice, to si neviem predstavit polozit pred seba ren cely hrniec s 8 l polievky a jest to sama z neho 😂. Ale postup varenia je fajn 🙂

@svetlonos ved na sporáku stojí a ja vyjedam

svetlonos
autor
Dnes o 10:19
@minenkaa

@svetlonos ved na sporáku stojí a ja vyjedam

@minenkaa
jaj tak, to ja si zase rada sadnem k tomu 😁

minenkaa
Dnes o 10:20
@svetlonos

@minenkaa
jaj tak, to ja si zase rada sadnem k tomu 😁

@svetlonos mne ta kapustnica najviac chuti na stojaka

simsalabim
Dnes o 12:13
@svetlonos

@simsalabim
Ej to znie tiez dobre, s tym mliekom 🙂, dakujem. Aj to mlieko davas do kapustnice alebo vylievaš?

@svetlonos ja vylievam, ale nemusis.

stankadu
Dnes o 19:09

Ja opražim cibulku, mäso, nechám podusiť a po pol hodinke pridám kapustu. Medzitým namočím hríby do studenej vody a keď sa kapusta chvilu vari, pridam hríby. Netreba ich dlho varit. Samozrejme dochutit kapustnicu a nakoniec opražím na kolieska klobásku a šup s nou do kapustnice 😋