icon

Ako správne pripraviť malé údené kolená bez kosti?

avatar
liaka
21. sep 2025

Ahojte. Všade vidím recepty na údené kolená s kosťou., ale ja mám dve maličké údené kolená bez kosti 600 a 600 gramové. Ako dlho mám podľa Vás variť takéto malé a potom také malé piecť v trúbe? Mám ich aj narezať ako som videla v jednom recepte s kolenom s kostou? Ďakujem za cenné rady. Samozrejme ich idem robiť prvýkrát v živote tak nemám skúsenosti.

avatar
glorikarebeka
21. sep 2025

Varím dokedy nejde mäso od kosti....už nepeciem ani nerobím zárez do mäsa

avatar
liaka
autor
21. sep 2025
@glorikarebeka

Varím dokedy nejde mäso od kosti....už nepeciem ani nerobím zárez do mäsa

@glorikarebeka otázka práveže znela, že mám koleno bez kostí..

avatar
spongebob1
21. sep 2025

@liaka Hodinu var, potom dopec. Ved ked je bez kosti, niekde uz musi byt narezane. Narezava sa preto, aby sa rychlejsie uvarilo/upieklo.

avatar
petronelag
21. sep 2025

Ja koleno bez kosti rozkrájam na rovnomerné plátky, uvarím a potom ho dám zapiecť do rúry.

avatar
natalka13
23. sep 2025

ako udene povar namarinuj a upec