icon

Ako správne pripraviť nakladaný encián?

11. dec 2024

Ahojte baby, doma robíme nakladaný syr, presnejšie encián. Chcela som sa spýtať, či niekto nevyrábate tiež ? Pretože sme už robili párkrát a stále robíme tak isto, no posledný sa nám z neho spravila normálne jedna hmota, vyzeralo to ako huspenina. Robíme to vždy vo väčšom množstve, do toho jedného kyblika dávame po 8ks. Ďakujem vám.

avatar
ina2405
11. dec 2024

Robila som, rozkrojený encián na polovicu, natrela som ich feferónkovou pastou a nakladala spolu s kolieskami cibule a olivami. Olej som dávala pol na pol olivový/slnečnicový. Už roky som to nerobila, ale toto sme zvykli raňajkovať na Štedrý deň.
Možno bol encián moc prezretý, možno si to mala v teple?... Ale mne sa nikdy nespravilo to čo tebe.

autor
11. dec 2024

@ina2405 ja dávam len olivový olej a vždy to dávame do chladničky… naozaj nechápem že prečo :(