Ako správne pripraviť nakladaný encián?
11. dec 2024
Ahojte baby, doma robíme nakladaný syr, presnejšie encián. Chcela som sa spýtať, či niekto nevyrábate tiež ? Pretože sme už robili párkrát a stále robíme tak isto, no posledný sa nám z neho spravila normálne jedna hmota, vyzeralo to ako huspenina. Robíme to vždy vo väčšom množstve, do toho jedného kyblika dávame po 8ks. Ďakujem vám.
autor
•
11. dec 2024@ina2405 ja dávam len olivový olej a vždy to dávame do chladničky… naozaj nechápem že prečo :(

Robila som, rozkrojený encián na polovicu, natrela som ich feferónkovou pastou a nakladala spolu s kolieskami cibule a olivami. Olej som dávala pol na pol olivový/slnečnicový. Už roky som to nerobila, ale toto sme zvykli raňajkovať na Štedrý deň.
Možno bol encián moc prezretý, možno si to mala v teple?... Ale mne sa nikdy nespravilo to čo tebe.