icon

Ako správne pripraviť želatínu z Poľska?

oblaacik
10. nov 2024

Dostala som z polska tuto zelatinu, vcera som skusila urobit a nevyslo mi to. Vobec mi to nezhustlo, zostala z toho voda. Je to sice po polsky ale pochopila som ze si mam pripravit 500ml vody, dat zovriet a nasypat to tam a miesat kym sa to nerozpusti. Dva krat mi to nevyslo a teraz mam posledne balenie tak by som bola rada ak by to uz vyslo. Co som na tom mohla pokazit?

Ako správne pripraviť želatínu z Poľska?
cina1
10. nov 2024

ani potom, ked si to dala vychladnute do chladnicky, to nestuhlo?

ikonica
10. nov 2024

Nasypala ai do horucej vody ale nevarila si to vsak? Netreba varit.

hugoboss1923
10. nov 2024

Píše sa tam: 1. Daj si zovrieť 500 ml vody. 2. obsah vrecka vysyp do horúcej vody a dôkladne vymiešaj až do rozpustenia (nevariť!). 3. želatínu vlej do nádob a po vychladení uskladni v chladničke.

226lenka
10. nov 2024

Nevarila si to?

erika212
10. nov 2024

@oblaacik to sa dáva len do horúcej vody. Ak to dáš do tretej, tak to už nezhustne. Ja dávam do 69 srupnovej a ostane to ako betón.

oblaacik
autor
10. nov 2024

@226lenka varila, ale iba minutu. Asi toto bol problem.

oblaacik
autor
10. nov 2024

@cina1 nie vobec.

januska12323
10. nov 2024

Ja tam vidím tiež horúcu vodu, nevariť.

viestta
10. nov 2024

@oblaacik mas tam zelatinu, ta ked prevrie, tak nestuhne

bessie12
10. nov 2024

@oblaacik toto sa nevarí. Len sa to vysype do horúcej vody, mieša do rozpustenia a následne sa to preleje do pohárov a odloží do chladničky, aby to stuhlo. Ja som to použila na koláč a krasne to stuhlo.

oblaacik
autor
10. nov 2024

Ok, dakujem dievcata. Idem to urobit.

limoncino
10. nov 2024

Galaretka sa musi nechať stuhnúť, ak chces niečo čo sa hneď dá jesť, kúp si kisiel

oblaacik
autor
10. nov 2024

@limoncino aha a ako dlho to ma tuhnut? Uz to stoji 10 minut v chladnicke a stale to je ako voda. Dufam ze som to zase nepokazila.

hugoboss1923
10. nov 2024

@oblaacik Minimálne hodinu by to malo tuhnúť, tak žiadne obavy.

limoncino
10. nov 2024

@oblaacik dosť dlho to tuhne

hellwant
Autor odpoveď zmazal
zanka777
10. nov 2024

@oblaacik ahoj ja si to kupujem bežné lebo to milujem 😁 normálne necháš vodu prevrieť vypnes zamiešas do vody poriadne nalejes do pohárikov a dáš do chladničky... Ak chces sladšie tak pridaj do vody aj cukor... Kým to stuhne tak to fakt trvá aj z večera do rána

mamamasama
10. nov 2024

Tuhne to dllllho. Aj 8 hodin niekedy

lalilili
10. nov 2024

@oblaacik Práca s želatinou chce veľmi veľa trpezlivosti a času, ale potom je výsledok potešujúci. Ja ju robím často, niekedy len ovocie so želatínou a niekedy piškótu, ovocie a na to želatinu.Všetci okolo to milujú, takže toho robím fakt veľa.