icon

Ako správne skladovať ovocné koláče a pečivo?

6. dec 2025

Ahojte, zaujíma má keď kúpite napríklad v lidl alebo v inom obchode sladké pečivo - napríklad s ovocnou náplňou, pudingom atd ako to skladujete. Je v poriadku keď to necham v sacku z obchodu do druhého dňa a potom to zjeme? Alebo by sa to malo dávať do chladničky?
A keď upečiete napríklad bublaninu len čisto z ovocia to tiež nechávate pri izbovej teplote do druhého dňa? Alebo dávate do chladničky?

Keď peciem niečo s krémom tak to je jasne ro dávam do chladničky, len takéto čisto ovocné pripadne s džemom má zaujíma.
Ďakujem.

doriiis
6. dec 2025

Kupované z obchodov nechávam v sáčku a dávam do chlebníka. Pečené doma dávam do ,, babetkonosica" a dávam na noc do chladničky. Cez deň je to voľne položené na stole

really8
6. dec 2025
@doriiis

Kupované z obchodov nechávam v sáčku a dávam do chlebníka. Pečené doma dávam do ,, babetkonosica" a dávam na noc do chladničky. Cez deň je to voľne položené na stole

@doriiis co je babatkonosic? Neviem si pod tym nic predstavit

anonym_af83d4
6. dec 2025

@anonym_autor nechala by som v sacku
Ale tieto veci nekuoujem

doriiis
6. dec 2025
@really8

@doriiis co je babatkonosic? Neviem si pod tym nic predstavit

@really8 ... Nevedeli sme, ako sa to volá, tak to rodinne voláme babetkonosic. Nepýtaj sa prečo. A je to toto a rôzne jeho verzie. Mám aj guľatý na tortu. 😂🤦🏻‍♀️

autumn1
6. dec 2025

Z obchodov nekupujem. Keď upečiem v lete nezjedené dám do chladničky, v zime stačí do špajze (máme tam podstatne chladnejšie ako v byte).

januska12323
6. dec 2025

Z obchodov zjeme hneď inak nie sú dobré. Domáce ostanú na plechu a v rúre, vyťahujem len na tanier koľko sa zje.

anonym_78a841
6. dec 2025
@doriiis

@really8 ... Nevedeli sme, ako sa to volá, tak to rodinne voláme babetkonosic. Nepýtaj sa prečo. A je to toto a rôzne jeho verzie. Mám aj guľatý na tortu. 😂🤦🏻‍♀️

@doriiis to je doza na kolace