Ako správne skladovať ovocné koláče a pečivo?
Ahojte, zaujíma má keď kúpite napríklad v lidl alebo v inom obchode sladké pečivo - napríklad s ovocnou náplňou, pudingom atd ako to skladujete. Je v poriadku keď to necham v sacku z obchodu do druhého dňa a potom to zjeme? Alebo by sa to malo dávať do chladničky?
A keď upečiete napríklad bublaninu len čisto z ovocia to tiež nechávate pri izbovej teplote do druhého dňa? Alebo dávate do chladničky?
Keď peciem niečo s krémom tak to je jasne ro dávam do chladničky, len takéto čisto ovocné pripadne s džemom má zaujíma.
Ďakujem.
@anonym_autor nechala by som v sacku
Ale tieto veci nekuoujem
Z obchodov nekupujem. Keď upečiem v lete nezjedené dám do chladničky, v zime stačí do špajze (máme tam podstatne chladnejšie ako v byte).
Z obchodov zjeme hneď inak nie sú dobré. Domáce ostanú na plechu a v rúre, vyťahujem len na tanier koľko sa zje.


Kupované z obchodov nechávam v sáčku a dávam do chlebníka. Pečené doma dávam do ,, babetkonosica" a dávam na noc do chladničky. Cez deň je to voľne položené na stole