icon

Ako správne skladovať ráno navarené jedlo?

26. sep 2025

Ak si dovarim napr. perkelt (akekolvek dusene hlavne jedlo s masom) rano do cca 08:00 hod a obed bude az o 13:00 hod.
Odstavite to zo sporaku a nechate v kuchyni pri izbovej teplote az do obeda a potom prihrejete?
Alebo po vychladeni (cca 1 hod) date do chladnicky a na obed vytiahnete a prihrejete?

Strana
z2
zuzanaam
28. sep 2025
@markusrasford

@zuzanaam zadal som Al tuto tému a na prekvapenie mi napisal. Jedlo sa neochladzuje ale skôr sa udržuje pri teplote 60 stupňov.

zuzanaam
28. sep 2025
@markusrasford

@zuzanaam len si neodpovedala ako prebieha toto ochladzovanie? Máš kotol kde sa vari veľké množstvo? Není to ze dáš hrniec do umyvadla

anonym_deac2e
6. okt 2025

@anonym_autor Ja varievam často veľmi skoro ráno, alebo večer. Ak ráno tak vždy (okrem veľkých horúčav )nechám na sporáku a nikdy tomu nič nebolo. Keď prídu najedia sa potom odložia do chladničky. Všetko je oveľa lepšie, cerstvejšie ako po vybratí z chladničky.

anonym_deac2e
6. okt 2025
@viera012345

@anonym_autor Závisí to od teploty v kuchyni.V období horúceho leta je väčšinou teplejšie aj v byte/dome.Vtedy dám do väčšieho hrnca studenú vodu a navarené jedlo schladím,aby som ho co najskôr mohla dať do chladničky.Mimo toto obdobie nechám jedlo po navareni na sporáku,na obed sa naobedujeme/treba ohrievať, ale menej ako z chladničky/a potom uz putuje do chladničky.Vynimkou su smotanové a syrové omáčky,tie sa cítia vždy najlepšie v chladničke.

@viera012345 No presne. Čo natom treba toľko riešiť,že..

Strana
z2