Ako správne uskladniť vlašské orechy?
Ahojte maminky ako najlepšie uskladniť vlašské orechy, aby vydržali čo najdlhšie? Ďakujem za radu 🙂
Ja zavakuujem po menších mnozstvach a dám do mrazničky.
Dobre vysušené vydržia aj uzavreté v pohári na suchom mieste, ja mám tak v špajzi a sú v pohode po celý rok alebo ako vravia dievčatá tak do mrazničky, len horšie sa melú potom keď ich zabudnem vyložiť a chcel rýchlo pomleté
@anonym_autor vysušené do pohárov a sterilizovať. Skladovať v tmavej miestnosti, vydržia dlho.
@anonym_autor do mraznicky, alebo len tak v spajzy v miske.
Dávam ich do mraznicky
Najdlhsie vydzia nevaluskana, na suchom chladnom ieste aj 3 roky. Vyluskane v mraznicke
@anonym_autor Ja mám vylúpané,vysušené v predušnom látkovom vrecku už vyše roka na suchom mieste uskladnené..Mleté v dóze v chladničke na dennú potrebu a už dlho. Ale dávame aj do mrazničky .
Mne orechy z mraznicky vadia, plus mi zaberaju miesto. Svokra mi take posiela, ma to taku pachut. Kolegyna ma naucila dat vysusene do poharov a zasterilizovat.
Mne sa osvedcilo vyluskane len do tej mraznicky. Mne ked stoja dlhsie len tak v pohari, tak zoxiduju casom a maju taku pachut ako pokazeny olej. Kupene som uz aj reklamovala, boli vyslovene hnusne, stare.
Ked mas ten luxus a orech mas doma, nechat v skrupine dobre presusit a vydrzia naozaj aj 2-3 roky a vyluskat len kolko spotrebujes.
Mne sa sterilizacia nepaci, podla mna sa tym nicia prospesne latky v orechoch. To si mozem rovno radsej kupovat po troskach kdesi.
Z mraznicky mozu mat pachut jedine vtedy, ked ich ma tam pri klobasach, mase a neuzavrete dobre, mne sa este nestalo, ze by boli zle, len ich treba potom vybrat v predstihu. Davala som raz take zamrazene podrvene do piskotoveho cesta a nepodarilo sa, asi tam pustili vodu 🙃.
Ja vyluskane necham v poharoch alebo aj v sacku v chladnicke v zasuvke na zeleninu a tam bezpecne vydrzia cely rok.
Nakolko spekulanti pri predaji orechov niekedy aj miesaju stare s novymi, tak vzdy po kupe a pred odlozenim orechov do chladnicky ich ochutnam.
Mne orechy z mraznicky vadia, plus mi zaberaju miesto. Svokra mi take posiela, ma to taku pachut. Kolegyna ma naucila dat vysusene do poharov a zasterilizovat.
@oliviabb Ako dlho prosim sterilizujete a na kolko stupnov? Dakujem
@anonym_autor ja orechy skladujem v mraznicke. Cast si pomeliem a v sacku dam zamrazit. Druhu cast mam.v sackoch cele. Ak idem mliet, ani necakam na rozmrazenie rovno meliem. Tsk isto pomlete, rovno ich davam z mraznicky do cesta napriklad a vzdy sa mi podarilo. Druha moznost je sterilizacia. Moja teta ich nejsko v mikrovlnke sterilizuje a tak skladuje, ale presny postup neviem. Ja neodporucam ani v tych skrupinach skladovat roky, ako bolo spomenute. Mojej babke raz tak v spajzi nieco napadlo vysuseme orechy a cele vrece orevhov v skrupinach musela vyhodit. Tiez sa cudovali tomu, lebo sa im to nikdy predtym nestalo.

@anonym_autor mraznicka