icon

Ako uchovať zelenú papriku na zimu?

avatar
akinomel
20. aug 2024

Dobrý deň, poprosím o radu. Urodilo sa nám dosť papriky a máme už aj dosť zaváraného leča. Tie, ktoré máte skúsenosti, ako uchovať zelenú papriku na zimu, podelíte sa prosím so mnou o vaše skúsenosti? Ďakujem, pekný deň prajem.

avatar
viestta
20. aug 2024

Nasusit. Nakrajat na drobne kocky, velmi jemne posolit, nechat skvapkat z vody a potom vysusit. Susenu v zine prihodis pod maso, do gulasu, do polievky... Vsade, kde by si dala v lete cerstvu a budes mat jedlo ochutene sviezou letnou chutou papriky. Roky susim vsetk zvadnute papriky co nestihneme jest a osvedcilo sa.

avatar
lilinka76
20. aug 2024

@akinomel ja umyjem, vyberiem jaderníky a zamrazim. Máme radi plnenú papriku, potom ju ešte zmrznutú plním mäskom. Ale to bývajú také hrubostenné papriky.

avatar
akinomel
autor
20. aug 2024

@viestta sušíš v sušičke, či v rúre? Na koľkých stupňoch cca, ak je to v rúre?

avatar
akinomel
autor
20. aug 2024

@lilinka76 áno, to zamrazím. Ďakujem

avatar
aurelia2000
20. aug 2024

Ja nakrájam na pásiky spolu s červenou a zavarim ako papriku v oleji. Ale len tu svetlo zelenu. Pestujeme len odrodu Slovakia, tá je chutná vo všetkých fázach zrelosti a je hrubostenna. Tmavozelené papriky sú po zavareni nedobre.

avatar
viestta
20. aug 2024

@akinomel teraz je teplo, susi sa na balkone ne ciernom plechu, inac bud susicka, rura a v zime radiator. Tie malicke kocky yschnu raz dva. Vcera doobeda som krajala, dnes uz bude sucha a zosypem ju do flase

avatar
akinomel
autor
20. aug 2024

@viestta ďakujem za radu

avatar
akinomel
autor
20. aug 2024

@aurelia2000 vďaka

avatar
andrea78
20. aug 2024

@viestta to je zaujimavy tip na spotrebu, to som este nepocula, skusim tiez

avatar
viestta
20. aug 2024

@andrea78 ja som kedysi dostala paprikove vlocky v takom darcekovom baleni koreni a odvtedy si vyrabam sama, vsak zdroje mam takmer neobmedzene, vzdy sa najde nejaka smutna paprika, na ktoru sa zabudlo

avatar
konikmodry111
20. aug 2024

Ja ju nakrajam na pasiky, kratko oblansirujem, ochladim v ladovej vode a davam do mrazaku

avatar
aurelia2000
20. aug 2024

Ešte som si spomenula na super Čalamádu, tam sa minú aj zelené rajčiny. 😋

avatar
drianaa
20. aug 2024

Ja nakrájam na kocky a dám do mrazničky, v zime pod mäso na šťave alebo do guľášu či podobnych jedál dávam

avatar
akinomel
autor
20. aug 2024
avatar
akinomel
autor
20. aug 2024

@drianaa ďakujem

avatar
zaba21
21. aug 2024

@akinomel
Mama niekedy robila zaváranú papriku v paradajkovej šťave - polotovar na plnenú papriku.
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/18907/fot...

avatar
akinomel
autor
21. aug 2024

@zaba21 to sa mi veľmi páči. Je to praktické a paradajky tiež máme. Ďakujem pekne za tip.