Ako upiecť chutné slané pagáčky na návštevu?
Ahojte, zajtra čakáme návštevu, budem robiť bábovku ku kávičke, nejaké chlebíčky. Ale chcela by som upiecť aj nejakú slanú pochúťku. Mám doma palmarin ešte z Vianoc - v záruke samozrejme. Nejaký šikovný recept na slané pagáčky prosím? Mám ešte aj bambino, tvrdý syr... Dá sa niečo také slané vykúzliť? Aj recept by ma potešil veľmi. Ďakujem všetkým.
200 g hladkej múky, 200 g masla, 200 g struhaneho syra, 2 žĺtky, soľ, vypracovať cesto, 30 minút nechať v chladničke odstáť, potom vykrajovat rôzne tvary, potrieť vajíčkom, posypať rascou, sezamom, strúhaným syrom, sekanymi pistaciami..., upiecť pri cca 180 stupňoch 15 minút. Neskutočne žravé, zmiznú hneď.
250g bryndza, 250g maslo a 250g hladkej múky. Vyvaľkáme cesto, vykrojíme drobné koláčiky, potrieme žĺtkom a posypeme rascou. 🙂

250g tuk, 250g hladká múka, 5 lyžíc biele víno.
Vymiešať, vykrojiť drobné pečivo, potrieť žltkom posypať soľou, makom / rascou /ľanovým semiačkom/ sezamom/ struhaným syrom a upiecť.