icon

Ako upiecť šťavnaté bravčové mäso?

30. aug 2024

Žienky.. Dajte nejaký tip ako spraviť dobré pečené bravčové mäso. Tak aby bolo fajné mäkké a hlavne aby nebolo suché.
Ďakujem

avatar
tundra
30. aug 2024

V prvom rade potrebujes mäso,ktore je na pecenie vhodne.Stavnata je krkovicka,alebo lopatka aj s kozou.Alternativa pecene rebra,idealne dat piect tiez s kozou.Dnes som ich piekol.Foto,ked boli na polovicu upecene.Sol,kmin,cibula,cesnak😉

avatar
thirstymonk
30. aug 2024

@tundra nehovori sa ze stavnata, ale mastna 🤣

avatar
nafka0483
30. aug 2024

Najprv ho cele sprudka opec zo vsetkych stran na panvici - zatiahne sa a stava ostane vnutri.

avatar
oli18
30. aug 2024

@tundra toto nie su rebra, ale bôčik.

avatar
viestta
30. aug 2024

V prvom rade musíš mat mäso vhodné na pečenie, z kare šťavnaté pečene neupecies. A skus recepty na pomaly pečene mäso, šťavnaté bude, chrumkavé ho spravíš na konci pri vysokej teplote

avatar
tundra
30. aug 2024

@oli18 su to rebra s kozou😉

avatar
mikitilik29
30. aug 2024

@oli18 aj mne to prišlo ako bôčik 😊

avatar
markusrasford
30. aug 2024

@tundra to sú veľmi prerastene rebrá to fakt vyzerá ako bôčik. Kde sú kosti ?

avatar
oli18
30. aug 2024

@tundra to sa kde nazyva bocik rebra s kozou? Co je potom bocik? Bocik moze byt a kostou a bez kosti. Ak sa vykosti, ostanu rebra.

avatar
tundra
30. aug 2024

@mikitilik29 fotku upecenych,zial nemam.Zijem vo Švajciarsku a bôcik sa tu samostatne kupit neda,mozno v malom mäsiarstve.Casto predavaju br.lopatku,br.stehno alebo br.rebra s kožou.
Br. bôcik,pokial viem, je bez rebier,cast z podbrusia😉.

avatar
yosi
30. aug 2024

1/ Vhodné mäso. Určite nie plece, stehno a už vôbec nie karé. Vhodné sú krkovička, bôčik, rebrá
2/ Piecť treba pomaly. Pri nízkej teplote a dlho
3/ vhodné je mäso naložiť do pácu (len preboha nie horčica s kečupom). Ideálny pác je olej, mlieko a zmes korenia. To sa potom všetko vpije do mäsa. Mlieko urobí mäso krehkým a olej šťavnatým
4/ vhodné je pred pečením mäso prudko opiecť

avatar
oli18
30. aug 2024

@tundra my na Slovensku odjakziva
pozname bocik , ako pisem vyssie. Vo Svajci to volaju, ako pises ty. Z chrbata je slanina, z podbrusia bocik. Slanina je hruba a vykostuje sa, ostanu rebra a slanina s kožou. Bocik je vlastne tenka prerastana slanina a ked sa vykosti, ostanu rebra a bocik s kožou. Na fotke je bocik s kožou a kosťou.

avatar
tundra
30. aug 2024

@oli18 vlastne, asi mas pravdu😂...Pre mna bol br.bôcik na Slovensku vzdy,bez kosti....

avatar
oli18
30. aug 2024

@tundra este si predstav prasa, ako celok, ake dlhe rebra ma. Na chrbate ma viac tuku, to je slanina, pod bruchom sa slanina stencuje a vola sa to bocik. Ale oba su na tych istych dlhych rebrach, na vrchu samozrejme koža.

autor
30. aug 2024

Ďakujem za tipy. 😊 Bohužiaľ sa mi rozmrazuje plece na zajtra. Tak snáď s vašimi radami to bude ako tak v poriadku. 😄😊😊

avatar
tundra
30. aug 2024

@oli18 😉

avatar
anketkarka
31. aug 2024

@autorka Rozmrazené mäso nikdy nebude také šťavnaté ako čerstvé.

avatar
tamitamitami
31. aug 2024

Ja keď napríklad pečiem plece dávam ho na 24 hodín do marinády a až tak ide do rúry 😊. Ale tiež som názoru že na pečenie treba mastnejšie mäso.

avatar
tykat
31. aug 2024

Plece je v pohode.
Nakrajaj na hrubsie platky, kludne aj 2cm priecne cez vlakna.
Daj do pekaca tak aby ho maso cely vyplnilo. Urob si marinadu - olej a podla chuti - cesnak, rasca, paprika, cierne korenie, sol...alebo zmes, ja davam gril.korenie Kotanyi. Ja rovno davam ingrediencie na maso v pekaci. Poriadne v tom maso poobaluj, pridaj do pekaca 1 celu cibulu, zalej vodou cca zarovno s masom. Prikry a supni do rury vyhriatej na 220st na cca polhodku, potom stiahni na 150-170 a nechaj 2h piect. Bude uplne fantasticke. Makke a stavnate.

autor
31. aug 2024

@tykat ďakujem, skúsim. 😊

avatar
oli18
31. aug 2024

@tundra to preco ten obrazok? 😃

avatar
tundra
31. aug 2024

@oli18 22:52 si napisala,este si predstav prasa😂.
Tak,mala vizualna pomôcka.😉

autor
31. aug 2024

@tykat mäsko je fajné, ďakujem za tip. 😊

avatar
tykat
31. aug 2024

Tesim sa.
To je postup ktory vzdy vyjde. Len treba odskusat pri akych teplotach lebo kazda rura je ina.

avatar
katkaseiner
1. sep 2024

Skus trhane maso podla receptu z Bonvivani, uzasne....a odporucam z pleca alebo z krkovicky. Zvykla som zo stehna lebo nemam rada mastne maso ale to je mega suche

avatar
katka533
1. sep 2024

Musi sa opiect a potom zakryt alobalom a piect na nizsiu teplotu dlho

avatar
h2
1. sep 2024

@katkaseiner
@katka533 Autorka už má upečené, dievčatá.

avatar
katkaseiner
1. sep 2024

@h2 nevadi, bude mat napad na dalsi vikend 😉