Prosím môžte mi niekto poradit. A najlepšie aj že koľko čoho. Dala som dve bryndze a cca 3 deci mlieka a zmiešala. A buď to bolo totálne husté alebo úplne vodnate. :/ Taktiež neviem prečo tie halušky s bryndzou boli také nejaké bez chuti... Neboli také slané ako od mamy alebo babky keď robili. Ďakujem za rady
1 bryndza zmiešaná s 1 kyslou smotanou a to je všetko. Nič iné tam už nedávaj. Naposledy sme boli u svokry a tá dala len 2 bryndze a teda mne ani mužovi to vôbec nechutilo.
Bryndza a kys.smotana a hotovo
Teda tie 2 bryndze boli na veľmi malú dávku halušiek ..čiže tej bryndze už bolo príliš....takže hlavne primerane
Podla bryndze treba ist, niektorá nepotrebuje nic pridat. Dam do misy bryndzu, na to hadzem halušky z hrnca a zmiesam a vybavene. K tomu skabina s mastou. Vacsinou uz netreba nsor ani solit. Ak je ta bryndza "sucha", miesam so smotanou kyslou ake nie ze cela smotana a bryndza, proste od oka nech dostanem taku kremobmvejsiu bryndzu. Do toho zase z hrnca hadzem tie halušky horuce a zmiesam...
Davam na 600g zemiakov jednu bryndzu...
@babydesire ale potom je tej bryndze malo na všetky halušky :D
Inak aj od bryndze zalezi, a babky riadne prisolia a riadna slanina je tiež poriadne slana
No toto že tá bryndza je strašne sucha... A nevznikne z toho taká ako keby poleva trochu.
Skabina =slanina pardon
Bryndza nema byt ako poleva.
A aká bryndza teda je najlepšia podľa vás ?
Ja davam na 1kg halusiek 2 bryndze (teraz neviem gramaz, ale bezne v jednote kupim ako male maslo) a 1 teglik kys.smotany, ak je to moc huste zriedim bud vypekom zo slaninky alebo pridam trochu mlieka..bryndzu s k.smotanou zmiesam zvlast. A ono to ozaj staci,,zasa ked sa to prezenie,nieje to chutne.
toto ked citam ))
ja som celkom majsterka na halusky a strapacky, a robim ich takto - vzdy kupim aj 4-5 bryndzi, proste musi jej byt dost. S nicim ju nemiesam, davam ju cistu. Hadzem halusky do vody, a postupne ako su hotove, vyberam a davam do misky. Na take uplne teple davam tu bryndzu, velmi opatrne miesam, nech z toho nie je guca, ale pomaly sa to roztopi a vpije vsade. Podla toho vidis, aku to ma konzistenciu, kolko ti este treba halusiek/bryndze.
Vzdy si odlozim trochu vody, v ktorej som varila halusky, a ak by mi ti bryndzove zhustli, nou to trochu zriedim.
Kazdemu to takto chuti, je to huste, chuti to ako poctive dobre halusky, este na to vypecena slaninka a hotovo, ziadne mlieko smotany ani nic ine.
U nas sa vzdy miesala bryndza so smotanou na slahanie, prilievam postupne, aby to malo taku fajnu konzistenciu. Obvykle davam jednu bryndzu a halusiek.robim od Oka, obvykle asi na 4 porcine take vacsie.
Svokra robi s kyslou smotanou, ale pre mna to nema Tu spravnu chut, moje naj halusky su proste tak, ako ma naucila mama od malicka.
my dávame na halušky 2 bryndze a smotanu na varenie
Riediť bryndzu by mal byť zločin
Celý život rodičia a teda, teraz už aj ja robím ako @girlie_konik a sú dokonalé
Aj ja uz neriedim bryndzu. Najlepsia je na horuce halusky, ked sa fajne roztopi a tak ju jest, uz mi z restik tie primiesavane zmesy bryndze s niecim ani nechutia.
Preto ju my miešane s kyslou smotanou. Je to potom redšie a je toho viac
@girlie_konik to robíš kolko 4kila halušiek?
@girlie_konik konečne.
Treba kúpiť veľa bryndze, pretože bryndza z obchodu je slabá a keď ju ešte zriediš tak to okolo bryndze ani nechodí.
Robím podobne ako @girlie_konik akurát ja všetky na raz scedim, nepreplachujem, take horúce zmiešam s bryndzou a riedim podľa potreby vodou z halušiek… ale to sa nebavíme o deci, dva deci a pod ale o lyžiciach. Takze minimum tej vody.
@girlie_konik presne takto to robím tiež nepoznam nikoho kto to mieša so smotanou, ale možno skúsim, keď to tu toľko báb spomína
A áno, vela bryndze, musí ju byt cítiť
Na 2 ks 125g bryndze dávam jednu 400ml kyslú smotanu, poriadne vymiešam aby neboli hrudky.
Na halušky si opražím dlani ku na úplne mini kocky. Halušky naložíme do taniera a až tak pridám bryndzu, respektíve každý si dá koľko chce
Nikdy som to neriesila, kazdy si naberie halusky a svacne si tam tolko bryndze a smotany kolko chce
Ničím neriedím, do horúcich halušiek dám bryndzu a premiešam, rozpustí sa.
Fuj najhorsie bryndzove halušky sú s oklamanou namiešanou kyslou bryndzosmotanou. Nikdy si ich nedavam v žiadnej reštike. Vždy iba doma IBA s cistou bryndzou.
Ja miešam s kyslou smotanou, s mliekom to asi nemá takú chuť ..