icon

Ako urobiť dobrú zápražku do polievky?

stela1996
30. júl 2020
Strana
z2
traktor
30. júl 2020

...tam kde treba dochutiť octom robím tak..že jedlo dovarim,odstavím,..v druhom hrnci si ocot zohrejem a podľa chuti vlejem do uvareného..nikdy sa mi nič nezrazilo,robím tak aj doma aj v škôlke,kde varím už niekoľko rokov 🙂

elian
30. júl 2020

Ja zápražku priamo vriacu dám do vriacej polievky ....... a nikdy sa nič nezgrclo ☺ ..... ocot do kyslej polievky dam az po odstaveni z ohňa

paskolinka
30. júl 2020

@matus7030 ja malokedy robim zaprazku, nezvyknem casto robit take jedla. na druhej strane nechapem, preco sa zrovna zaprazka chudera stala tercom, ked pride na obmedzovanie sacharidov 😉 vsak kolko je tej muky v jednej porcii polievky? skoro nic... a olej? este mi nenapadlo nedat do polievky olej alebo maslo, ghee alebo teda nejaky tuk (s vynimkovu masovych vyvarov). jednak to lepsie chuti a potom tuk podporuje vstrebavanie niektorych zivin zo zeleniny, takze je to aj prospesne...

miskooo1987
11. aug 2020

Svokra ms naučila jedno pravidlo, sk potrebujem nejako dodatočne upravovať polievku, tak som ju zle varil...

A naozaj, do žiadnej som nikdy nič nejako takto nepridaval... ak je raz niečo fazulova polievka, tej je fazulova a nie fazulova s opradenou múkou na cibulke..

h2
11. aug 2020

To som tu jediná, kto nepraží múku na tuku, ale nasucho? Až keď je opražená a trošku zhnedne, stiahnem ju z plameňa, pridám maslo, rozmiešam, nechám rozpustiť, zalejem studenou vodou a prípadnú smotanu dávam až potom (ak ju vôbec pridávam).

cakemama
11. aug 2020

Zaprazka by sa mala zaliat studenou vodou a rychlo rozmiesat alebo nechat trosku vychladnut a potom rozmiesat s vodou. Ak sa zaleje horucou uvaria sa halusky (hrudky) a treba pasirovat.

cacianka
19. aug 2020

Ja vobec nedavam zaprazky.naco.max nastruham na jemno zemiak a dovarim.
Do mliecnych polievok/omacok davam kyslu smotanu.v miske si ju rozmiešam s maizenou, mliekom. Dolievam po troche z polievky aby sa vyrovnala teplota a vylejem do polievky. Podla potreby dolejem mlieko a chvilu povarim.
Ak ozaj musim ocot, zohrejem ho v naberacke na hladine polievky a len ponorim a pomiesam

Strana
z2