Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Ako urobiť dobrú zásmažku do polievky?

lulufon
19. dec 2007

Ahojte babeny, poradte, ako robite zasmazku do polievky, trebars zeleninovej.
Ja dam trosku oleja, potom hladkej muky a dam to skvarit do cervena a potom zalejem studenou vodou, odstavim, a potom dam do polievky a este zavarim.
Neviem ci je to dobry postup, bo sa mi niekedy zda, ze ma taku masnu chut, aj ked potom polievku dochutim vegetou a pod. Tak cakam vase rady. Dakujem vopred.

lyzenka
19. dec 2007

sranda, aj ja som sa nedavno nad touto otazkou zamyslala.. :O))) tiez rada pockam na odpovede.. :O!

bibinka
19. dec 2007

ja mám jeden nezdravý recept- na masti spením cibuľu,pridám hladkú múku a po chvíli červenú papriku a potom zalejem satudenou vodou a šup do polievky. chutí to výborne. olej je mi mastný.

melory
19. dec 2007

na panvicu alebo hrnceka, panvica je pre zaciatocnika najlepia, si das olej a za chvilku hladku muku, treba miesat, ked sa zacnu robit akoby bublinky treba dat hned pod tecucu studenu vodu a miesat potom uz len dat do hrnca a zas len miesat. cim rychlejsie sa urobi proces pod vodu a do hrnca tym lepsie.

ak sa robi zeleninova, so zapraskou je dobre ked sa da aj paprika do zaprasky s mukov.

janino
19. dec 2007

ahojte...

robíš to správne, len ja dávam polohrubú múku, nech to neni také lepkavé a dám celkom málo (práve aby nebola mastná) 😵 oleja, alebo maslo...to má v zeleninovej polievočke fantastickú chuť. 😉 😉

lulufon
autor
19. dec 2007

bibinka, aj ked dam mast, tak sa mi to zda take iste...aj do zelneninovej polievky by si dala cervenu papriku?

janino
19. dec 2007

aj ja dávam červenú papriku 🙂

melory
19. dec 2007

lulufon ked mas nie ze vyvar ale z mrazenej tak je ta paprika vyborna v polievke

lulufon
autor
19. dec 2007

janino, a co este davas do zeleninovej polievky?

lulufon
autor
19. dec 2007

melory, to som este nevidela zeleninovu polievku cervenu 😕 ale skusim hned zajtra urobit a uvidime ci to bude chutit 😉

magg
19. dec 2007

ja do zeleninovej polievky zaprazku nedavam, len krupicove halusky, ono sa ta krupica trochu uvolni a zahusti aj polievku, takze nie je mastna

vesi
19. dec 2007

ja robím ako bibinka, ale s olejom 🙂

melory
19. dec 2007

jasne je vyborna, ja tam davam knedlicky - voda, muka vajce...

janino
19. dec 2007

zeleninu 😀 😀 😀

vesi
19. dec 2007

ja kupujem hotové "mrvence" 😀 neviem ako sa to správne volá 😅

janino
19. dec 2007

a nesmieš papriku v tej zápražke pripáliť, lebo bude horkááááá 😝

lulufon
autor
19. dec 2007

magg, ta polievka nie je az taka mastna, ale ma taku zvlastnu mastnu chut, furt si neviem pomoct.

vesi
19. dec 2007

ked je zápražka popražená, odstav ju z ohňa, daj papriku a potom ked to zamiešaš, hned vodu a miešať a miešať 🙂

vesi
19. dec 2007

počkaj kým vychladne a daj to mastné s lyžicou preč 😉

melory
19. dec 2007

mastne chuti.... 😉
tie kupene mrvenice su dobre, pozname.

majula
19. dec 2007

Ja som vyskúšala veľa zápražiek...ale jednoznačne vedie táto: (hlavne do zeleninovej polievky)
rozpustím maslo (nie olej) asi tak štvrťku z veľkého (ja robím vždy za veliký hrniec polievky) keď je rozpustené pridám múku...na toľko polievky čo robím ja sú to určite tri veľké lyžice...zamiešam metličkou a vlejem do polievky...je to mňam 😝

lulufon
autor
19. dec 2007

no proste, dam zeleninu, trosku vegety a zasmazku, sem-tam cestovinu. neviem, mozno davam vela oleja... 😒

lulufon
autor
19. dec 2007

majula, a smazis to do cervena? 😅

melory
19. dec 2007

vegetu, korenie, sol, moze byt aj kupene polievkove korenie - vo flaske

bibinka
19. dec 2007

lulufon, áno, aj do zeleninovej dávam červ.papriku, robím to podľa vzoru mojej svokry (zvláštne,že?),tá robila kuchárku v hoteli. chutí to ozaj výborne. inak ja k polievkovej zelenine pridávam aj obyčajnú pcr papriku, dá tomu takú fajnú príchuť. a ak je polievka mastná, pozbieram masť lyžicou-ako písala vesi

bibinka
19. dec 2007

ak nemám domácu masť, dávam slnečnicový olej venus-ten vôbec nesmrdí "olejnato"

vilkakatka
19. dec 2007

Ja robim zasmazku podobne ako vy ... olej, muka, cervena paprika. Potom studena voda a sup do polievocky. Dolezite je, aby ste nechali tu polievocku zo zasmazkou este aspon 15-20 minut bublotat (na malinkom ohni), aby polievka nemala chut po muke. 😉
Moj manzelik je kuchar a jemu musi polievocka vzdy spievat 😀 😀 😀

lulufon
autor
19. dec 2007

vilkakatka, to az tak dlho bublotat ma polievka? Dobre vediet od kucharky, mozno preto je tak chut taka zvlastna, po tej muke. Dik. 🙂

lyzenka
19. dec 2007

baby, a kolko tej muky do toho oleja davate?

vilkakatka
19. dec 2007

Ja nie som kucharka, ale manzelik 😎
Lyzenka, tak aby to tak pekne penilo ... nemoze to byt ani suche a ani moc olejove 😲

melory
19. dec 2007

ano nehat vret este ako pise vilkakatka...aj ked sa zahustuje smotana.

Tu začni písať odpoveď...

Odošli