• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Ako urobiť dobrú zásmažku do polievky?

21. apríla 2016 
Ahojte babeny, poradte, ako robite zasmazku do polievky, trebars zeleninovej.
Ja dam trosku oleja, potom hladkej muky a dam to skvarit do cervena a potom zalejem studenou vodou, odstavim, a potom dam do polievky a este zavarim.
Neviem ci je to dobry postup, bo sa mi niekedy zda, ze ma taku masnu chut, aj ked potom polievku dochutim vegetou a pod. Tak cakam vase rady. Dakujem vopred.
19. dec 2007 o 12:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (2)
sranda, aj ja som sa nedavno nad touto otazkou zamyslala.. :O))) tiez rada pockam na odpovede.. :O!
19. dec 2007 o 12:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja mám jeden nezdravý recept- na masti spením cibuľu,pridám hladkú múku a po chvíli červenú papriku a potom zalejem satudenou vodou a šup do polievky. chutí to výborne. olej je mi mastný.
19. dec 2007 o 13:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
na panvicu alebo hrnceka, panvica je pre zaciatocnika najlepia, si das olej a za chvilku hladku muku, treba miesat, ked sa zacnu robit akoby bublinky treba dat hned pod tecucu studenu vodu a miesat potom uz len dat do hrnca a zas len miesat. cim rychlejsie sa urobi proces pod vodu a do hrnca tym lepsie.

ak sa robi zeleninova, so zapraskou je dobre ked sa da aj paprika do zaprasky s mukov.
19. dec 2007 o 13:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte...

robíš to správne, len ja dávam polohrubú múku, nech to neni také lepkavé a dám celkom málo (práve aby nebola mastná) :dizzy_face: oleja, alebo maslo...to má v zeleninovej polievočke fantastickú chuť. :wink: :wink:
19. dec 2007 o 13:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
autor
bibinka, aj ked dam mast, tak sa mi to zda take iste...aj do zelneninovej polievky by si dala cervenu papriku?
19. dec 2007 o 13:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
aj ja dávam červenú papriku :slight_smile:
19. dec 2007 o 13:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
lulufon ked mas nie ze vyvar ale z mrazenej tak je ta paprika vyborna v polievke
19. dec 2007 o 13:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
autor
janino, a co este davas do zeleninovej polievky?
19. dec 2007 o 13:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
melory, to som este nevidela zeleninovu polievku cervenu :confused: ale skusim hned zajtra urobit a uvidime ci to bude chutit :wink:
19. dec 2007 o 13:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja do zeleninovej polievky zaprazku nedavam, len krupicove halusky, ono sa ta krupica trochu uvolni a zahusti aj polievku, takze nie je mastna
19. dec 2007 o 13:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
ja robím ako bibinka, ale s olejom :slight_smile:
19. dec 2007 o 13:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
jasne je vyborna, ja tam davam knedlicky - voda, muka vajce...
19. dec 2007 o 13:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
zeleninu :grinning: :grinning: :grinning:
19. dec 2007 o 13:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja kupujem hotové "mrvence" :grinning: neviem ako sa to správne volá :sweat_smile:
19. dec 2007 o 13:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
a nesmieš papriku v tej zápražke pripáliť, lebo bude horkááááá :stuck_out_tongue_closed_eyes:
19. dec 2007 o 13:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
autor
magg, ta polievka nie je az taka mastna, ale ma taku zvlastnu mastnu chut, furt si neviem pomoct.
19. dec 2007 o 13:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ked je zápražka popražená, odstav ju z ohňa, daj papriku a potom ked to zamiešaš, hned vodu a miešať a miešať :slight_smile:
19. dec 2007 o 13:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
počkaj kým vychladne a daj to mastné s lyžicou preč :wink:
19. dec 2007 o 13:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
mastne chuti.... :wink:
tie kupene mrvenice su dobre, pozname.
19. dec 2007 o 13:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ja som vyskúšala veľa zápražiek...ale jednoznačne vedie táto: (hlavne do zeleninovej polievky)
rozpustím maslo (nie olej) asi tak štvrťku z veľkého (ja robím vždy za veliký hrniec polievky) keď je rozpustené pridám múku...na toľko polievky čo robím ja sú to určite tri veľké lyžice...zamiešam metličkou a vlejem do polievky...je to mňam :stuck_out_tongue_closed_eyes:
19. dec 2007 o 13:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
autor
no proste, dam zeleninu, trosku vegety a zasmazku, sem-tam cestovinu. neviem, mozno davam vela oleja... :unamused:
19. dec 2007 o 13:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
majula, a smazis to do cervena? :sweat_smile:
19. dec 2007 o 13:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
vegetu, korenie, sol, moze byt aj kupene polievkove korenie - vo flaske
19. dec 2007 o 13:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
lulufon, áno, aj do zeleninovej dávam červ.papriku, robím to podľa vzoru mojej svokry (zvláštne,že?),tá robila kuchárku v hoteli. chutí to ozaj výborne. inak ja k polievkovej zelenine pridávam aj obyčajnú pcr papriku, dá tomu takú fajnú príchuť. a ak je polievka mastná, pozbieram masť lyžicou-ako písala vesi
19. dec 2007 o 13:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
ak nemám domácu masť, dávam slnečnicový olej venus-ten vôbec nesmrdí "olejnato"
19. dec 2007 o 13:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
Ja robim zasmazku podobne ako vy ... olej, muka, cervena paprika. Potom studena voda a sup do polievocky. Dolezite je, aby ste nechali tu polievocku zo zasmazkou este aspon 15-20 minut bublotat (na malinkom ohni), aby polievka nemala chut po muke. :wink:
Moj manzelik je kuchar a jemu musi polievocka vzdy spievat :grinning: :grinning: :grinning:
19. dec 2007 o 13:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
autor
vilkakatka, to az tak dlho bublotat ma polievka? Dobre vediet od kucharky, mozno preto je tak chut taka zvlastna, po tej muke. Dik. :slight_smile:
19. dec 2007 o 13:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
baby, a kolko tej muky do toho oleja davate?
19. dec 2007 o 13:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ja nie som kucharka, ale manzelik :sunglasses:
Lyzenka, tak aby to tak pekne penilo ... nemoze to byt ani suche a ani moc olejove :astonished:
19. dec 2007 o 13:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
ano nehat vret este ako pise vilkakatka...aj ked sa zahustuje smotana.
19. dec 2007 o 13:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok