icon

Ako uskladniť ovocie zo sviatkov?

stelly652
Včera o 18:13

Ahojte dievčatá vy budete vedeli jak ja mame strašne veľa ovocí zvyšných ešte od sviatkov a chcem sa spýtať ako ich uskladniť tak aby nepohnili??.. a nevyhodili sme ich....Môžu sa narezať a dať do fliaš kompótových zatvoriť a odložiť do chladu... vydrží tak ovocie dlhšiu dobu príklad pomaranče,mandarínky,jablka......Rad by som ich jedol ale nechcem lebo mi je nedobre čo robíte vy nadbytočných ovocí??....okrem koláčov...❤😉

Strana
z2
akinomel
Včera o 18:15

@stelly652 pečený čaj

anonym_c0e83a
Včera o 18:15

ty nerob nic nechaj to na rodicov

stelly652
autor
Včera o 18:16
@akinomel

@stelly652 pečený čaj

@akinomel a to je aky??.. maš recept nato?:..

stelly652
autor
Včera o 18:17
@anonym_c0e83a

ty nerob nic nechaj to na rodicov

@anonym_c0e83a ale im sa nechce nič chcem sa sam učiť

akinomel
Včera o 18:17
@stelly652

@akinomel a to je aky??.. maš recept nato?:..

anonym_c27901
Včera o 18:19

To prečo si toho toľko veľa nakúpil? Odnes do charity, dajú bezdomovcom za obedom.

stellarstar
Včera o 18:20

Z jablk výživu a môžeš aj smothie

anonym_9f2cb2
Včera o 18:21

Nemusíš nič vymýšľať. Daj do misky do chladničky, vydrží aj mesiac

stelly652
autor
Včera o 18:21
@anonym_c27901

To prečo si toho toľko veľa nakúpil? Odnes do charity, dajú bezdomovcom za obedom.

@anonym_c27901 ale to mamka kupovala ešte pred sviatkami toľko veľa ja som ju upozorňoval ale nedá si poradiť tak isto s varením ani nehovorím do teraz mame klobásové mäsa,klobása a nema kto ich jesť ešte sme sa zato povadili

stelly652
autor
Včera o 18:23
@anonym_9f2cb2

Nemusíš nič vymýšľať. Daj do misky do chladničky, vydrží aj mesiac

@anonym_9f2cb2 ale pomaranče nevydržia tak dlho a už nesú potom také dobre ako boli kúpené a čerstvé sú horké

stelly652
autor
Včera o 18:24
@stellarstar

Z jablk výživu a môžeš aj smothie

@stellarstar aha to ma nenapadlo 👍

anonym_df267a
Včera o 18:28
@stelly652

@anonym_9f2cb2 ale pomaranče nevydržia tak dlho a už nesú potom také dobre ako boli kúpené a čerstvé sú horké

@stelly652 pomaranče sú stále rovnaké ak sú v dobre chladenej chladničke. Ja ich tam mám v pohode aj dva týždne a sú rovnaké

stelly652
autor
Včera o 18:30
@anonym_df267a

@stelly652 pomaranče sú stále rovnaké ak sú v dobre chladenej chladničke. Ja ich tam mám v pohode aj dva týždne a sú rovnaké

@anonym_df267a a robíš aj tak že všetky ovocie naraz myksuješ a zrobíš s toho kokteil a vypiješ to??..

anonym_9f2cb2
Včera o 18:40
@stelly652

@stelly652 vydržia, mám to vyskúšané, aj po mesiaci boli ako čerstvé, je jedno či stoja v sklade, obchode alebo tvojej chladničke

viestta
Včera o 18:40

Z pomarancov vytlac stavu, jablka strc do komory, tam nezvadnu tak rychlo, mandarinky mozes tiez vytlacit na stavu a vypit. Alebo z jablk sprav kompot. Nakrajane ti vsetko bude hnit este rychlejsie ako ked s tym nic nespravis

weleda123
Včera o 18:42
@stelly652

@stelly652 pomaranče odšťav a urobte si čerstvý džús napríklad

stelly652
autor
Včera o 18:43
@anonym_9f2cb2

@stelly652 vydržia, mám to vyskúšané, aj po mesiaci boli ako čerstvé, je jedno či stoja v sklade, obchode alebo tvojej chladničke

@anonym_9f2cb2 tak skúsim to spraviť ale sam chcem sa učiť bez rodičov

stelly652
autor
Včera o 18:46
@viestta

Z pomarancov vytlac stavu, jablka strc do komory, tam nezvadnu tak rychlo, mandarinky mozes tiez vytlacit na stavu a vypit. Alebo z jablk sprav kompot. Nakrajane ti vsetko bude hnit este rychlejsie ako ked s tym nic nespravis

@viestta tak zato keď som skôr si na rezal na tanier ovocie tak druhy deň boli horké pomaranče a mandarínky aj keď boli v chladničke

anonym_df267a
Včera o 18:46
@stelly652

@anonym_df267a a robíš aj tak že všetky ovocie naraz myksuješ a zrobíš s toho kokteil a vypiješ to??..

@stelly652 nie to mi nechuti iba šťava z pomarančov kupujem veľa kg naraz a mám ich v chladničke

stelly652
autor
Včera o 18:48
@anonym_df267a

@stelly652 nie to mi nechuti iba šťava z pomarančov kupujem veľa kg naraz a mám ich v chladničke

@anonym_df267a a tie pomaranče dlhšie vydržia však a nehnijú tak skoro ako ostatne ovocie

anonym_fce97c
Včera o 19:06
@stelly652

@viestta tak zato keď som skôr si na rezal na tanier ovocie tak druhy deň boli horké pomaranče a mandarínky aj keď boli v chladničke

@stelly652 to máš nejaké divné ovocie,ktoré je na druhý deň horké

stelly652
autor
Včera o 19:09
@anonym_fce97c

@stelly652 to máš nejaké divné ovocie,ktoré je na druhý deň horké

@anonym_fce97c tak ano pomaranče som narezal na kolieska,mandarínky tiež na tanier dal do chladničky a druhy deň boli už horké sú aj ine odrody,ktoré dlho nevydržia

anonym_c27901
Včera o 19:13
@stelly652

@anonym_c27901 ale to mamka kupovala ešte pred sviatkami toľko veľa ja som ju upozorňoval ale nedá si poradiť tak isto s varením ani nehovorím do teraz mame klobásové mäsa,klobása a nema kto ich jesť ešte sme sa zato povadili

@stelly652 sa divim, ze "stará" gazdinka nemá odhad.

stelly652
autor
Včera o 19:24
@anonym_c27901

@stelly652 sa divim, ze "stará" gazdinka nemá odhad.

@anonym_c27901 ale snažím sa

osky
Včera o 19:42

Ja teda mam vsetko na terase a balkone-v dvojmo platennych taskach,aby to nezrzlo.ale bolo max minus 1.
Inak to mam v chladnicke.
Volne mame na stole vzdy iba par kusov ,ktore behom 2 dni urcite zjeme.
Pomarance a kiwi som kupovala cca pred mesiacom a este dojedame,nic im nie je.
Jablka detto...tiee vydrzia aj do marca..
Dnes som odtrhla zo stromu nasu poslednu hrusku...
Ale ako vravim.tu nemrzne...
Keby si to drzal v chladnicke,nic tomu nemoze byt.

osky
Včera o 19:42
@stelly652

@anonym_fce97c tak ano pomaranče som narezal na kolieska,mandarínky tiež na tanier dal do chladničky a druhy deň boli už horké sú aj ine odrody,ktoré dlho nevydržia

@stelly652 ked ovocie uz nacnes a pokrajas,ocernie,zhorkne...to si kde videl?
To treba hned zjest!

stelly652
autor
Včera o 19:46
@osky

@stelly652 ked ovocie uz nacnes a pokrajas,ocernie,zhorkne...to si kde videl?
To treba hned zjest!

@osky ja som myslel,že v chladničke vydržia dlhšie na krájané ako v teplom kuchyni tak budem vedel na druhy raz

anonym_c27901
Včera o 19:47
@stelly652

@anonym_c27901 ale snažím sa

@stelly652 ty sa snažiš? Poznámka patrí tvojej matke, nie tebe 😄

stelly652
autor
Včera o 19:50
@anonym_c27901

@stelly652 ty sa snažiš? Poznámka patrí tvojej matke, nie tebe 😄

@anonym_c27901 tak koho sa mam pýtať?.. keď mamy sa spýtam skonči to hádkou a nič stoho by nebolo

anonym_c27901
Včera o 20:16
@stelly652

@anonym_c27901 tak koho sa mam pýtať?.. keď mamy sa spýtam skonči to hádkou a nič stoho by nebolo

@stelly652 ok, chlapče 😉

Strana
z2