Ako úspešne vyrábať jogurt z probiotických kapsúl?
Prosím vyrábate niekto doma jogurt z probiotických kapsúl? Snažím sa opakovane vyrobiť jogurt z L. reuteri a vôbec mi nevyjde. Už mám 3. značku. Alebo to znamená, že sú všetky probiotiká na trhu mŕtve, zle to skladujú…? Keď pozerám videá na YT, všetkým to krásne vyjde, len môj je stále mlieko. Pritom z jogurtu z obchodu sa mi podarí vždy, ale chcela som tento konkrétny kmeň.
@zuzi194 podarilo, ale bolo to nechutne, chutilo to ako parmezan, uz som s tym prestala, uz robim domaci jogurt z kupeneho jogurtu s bifi kulturou.
Jogurt, originál je z Bulharska, obsahuje vždy len dva kmene, L. Bulgaricus a S. Thermophillus. Ten naozaj pomáha.
https://www.fao.org/input/download/standards/40...
Žiaľ, je schválený aj alternatívny jogurt. Alternatívny Bulgaricus neobsahuje.
L. Reuteri? Na internete je toľko bullshitov.
Živý jogurt od bulharského sediaka by nevydržal v obchode na polici v zavretom obale... spýtajte sa starých rodičov, ako voľakedy vyzeral jogurt.
Asi žiaden "jogurt" v obchode nie je jogurt.
Jogurt s reuteri.
10 ks biogaia gastrus
1 liter smotany na varenie
2 čajové lyžičky inulínu
Biogaia gastrus rozdrviť 10 tabliet a 2 čajové lyžičky inulinu, zmiešať s 2 polievkovými lyžičkami smotany na varenie, ktorú predtým zohrejeme na 85 stupňov a schladíme. Keď bude bez hrudiek zmiešať so zvyšnou smotanou schladenou na 38 stupňov. Potom 36 hodín na teplotu 38 stupňov.

Dobry deň ,podaril sa vám nakoniec??chystám sa aj ja len neviem ktorú objednať.
Dik