Ako uvariť jahodový, či iný džem bez pridania cukru?
Ahojte maminy aj nemaminy,prosim vas ,je mozne uvarit jahodovy dzem bez cukru ,zelirovacieho,obycajneho?Mate niekto skusenosti nejakeho ineho zdravsieho konzervovania???niekde som citala ,ze stava z 1 citrona na 1 kg jahod,ze prirodny pektin,ale vydrzi to? 😕 vopred dakujem !!!!
@osky, zo spajze 😀 Bobulove ovocie bez cukru skompotovat neviem, tam pridavam jeden alebo druhy, podla toho, co prave mam. Nekazi sa. A nektarinky a broskyne tiez tvrdo odmietaju zo seba nechat urobit lekvar bez cukru, pouzivam tieto dva druhy a dohodu o nekazeni sa dodrziavaju (tie lekvare a kompoty).
@vroni vaaaazne?
Hm.takze by som ten lekvar mohla spravit s tym?
Nerada by som si trieskala o rok dva hlavu o mur ze vsetko splesnelo..
Totiz cca pred 4 rokmi som robila lekvar s trstinovym tmavym cukrom a teraz ked som otvorila naposledy tak uz mal fliacik-zacal plesniviet.
Lekvare cobrobila este moja mama klasicky s cukrom tie drzia furt.a niektore ze maju aj tych 6-7 rokov.
Lebo u nas akosi to teda moc nejde.v poslednych rokoch teda citelne pomenej...
No...uvidim.ak bude v mrazaku dost miesta,nebudem sctym robit velky cirkus
džemy si vačšinou robim sama doma, ale ak už nemam a nejaky zrovna potrebujem , kupim ho. Davam si ale pozor na to, aby bol bez cukru a s kuskami ovocia
džemy som nikdy nevarila. Nie sme na džemy. Kupujem ho v priemere raz za dva mesiace a to vyberatm bez cukru, chemie. Kupujem relax 100%

@vroni dakujem, pozriem