Ako uvariť niečo z ničoho pred výplatou?
Ahojte baby.Budem rada ak sem budete písať vaše vychytávky a recepty čo varíte ak je v penaženke už len zopár eur a hladné krky to nezaujíma.Tak že šup šup sem z nápadmi 😉 😀 😎
@mijo53 nedávaš do placiek podusenú cibuľu? Ja to tam dávam odjakživa, nabudúce skús aj s cibuľkou.
Inak niekto robieva placky dosť hrubé a hrubšie placky nebudú nikdy chrumkavé. Čiže ak chce niekto chrumkavé placky, treba, aby boli čo najtenšie. Ja nedávam nejak extra veľa oleja, ale rozotriem placku natenko a sú vždy chrumkavé. Vodu nikdy nezlievam, ale zahustím múkou koľko sa vstrebe do cesta. Cesto mávam dosť riedke a tým, že je v ceste soľ, stále redne, ale placky sa mi vždy robia super.
Keď už je reč o tých plackách, tak dajú sa urobiť aj zo starého chleba namiesto zemiakov. Starý chlieb treba nechať rozmočiť vo vode, potom tú vodu vytlačiť, vyžmýkať a pokračovať tak, ako pri zemiakových plackách. Sú takmer na nerozoznanie od tých zemiakových.
Napríklad tento recept:
@0silvia0 vyskúšam aj cibuľku, môže to byť dobre, vodu zlejem len tak pol dcl- dcl, ja nedávam veľa oleja, to len dnes som chcela vyskúšať pre trisp, ona chcela chrumkavé, nám nevadí, či sú chrumkavé alebo nie. mám rada aj placky, priamo na platni, na tom okrúhlom koliesku, čo je v rúre a tam nebudú nikdy chrumkavé, sú tiež dobre, jedia sa potom s maslom a majú úplne inú chuť. Moji rodičia robili aj na plechu v rúre, nevolali sme to zemiaková baba, ale placky v rúre, presne taký istý recept a tie mali zase inú chuť, ale ja som ich nerobila už ani nepamätám kedy, len stále rozpravám, že by bolo dobre ich urobiť
Uz som sem prispievala ale ma napadol este jeden recept co som dnes robila.hocijaky framforec masa uplne jedno aky druh nakrajam na platky, osolim,ciernym korenim poprasim,dam zatiahnut na oleji,potom vyberiem a do vypeku dam cibulu nakrajanu,osmahnem,vratim maso,zalejem vodou tak aby zakrilo maso alebo tolko kolko budem chciet omacky,dam vegetu,sol,a plnotucnu obycajnu horcicu vela horcice a necham varit az kym zmakne maso a potom dochutim este solou alebo horcicou a nakoniec zahustim troskouzatrepky.priloha ryza,tarhona,zemiaky pyre alebo kto co ma doma.je to recept z prisad ktore ma clovek obvykle doma a teraz pred materskou,vyplatou....atd idealny napad🙂
Mna zachrani drozdie a muka. Vzdy. Uplne zakladne lacne suroviny, a z kysnuteho cesta podla surovin dorobit langose, sisky, buchty, popripade pizzu - ak ostalo trocha surovin na vrch. Naposledy mi ostala iba sunka, tak som robila so sunkou a cibulou, a veruze bola chutna aj bez syra...
@simaaprilova ono to je vyborne aj s knedlou. Trosku hustejsiu stavu k tomu a je to mnamka
@tajka1986 s knedlou sme este neskusali.najblizsie(zas pred vyplatou😉 )urcite vyskusam.dokonca aj knedlu ked spravim domacu tak je to zas len za par faciek.muku,vajce,drozdie ma kazdy furt doma🙂 dakujem za tip🙂

@trisp no už sme po obede, tak Ti idem napísať recept Ošúpala som 6 väčších zemiakov, postrúhala a mierne scedila na hustom sitku, trochu vody zišlo. Odvážila som, aby si mala presný recept. Nastrúhaných zemiakov bolo 80 dkg, pridala som vrchovaté 2 polievkové lyžice hladkej múky, 2 vajička, 10 strúčikov stredne veľkého cesnaku /skôr menší ako väčší/, 2 lyžičky kávové soli, 2 lyžičky kávové mleté korenie a 1 lyžičku majoránky. Vymiešala som to. Na panvicu som dala olej viac ako inokedy a piekla placky, ozaj boli chrumkavé, bolo ich 8 ks, s mierne osolenou kyslou smotanou, ozaj výborne, chrumkavé, ale ťažšie na trávenie ako keď dáš menej oleja. Napr. na trhoch, jarmokoch sú placky chrumkavé, ale plavú v oleji, všimni si to. Zjedla som 2 a mám dosť.