icon

Ako variť vývar z veľkej kosti v malom hrnci?

1. okt 2025

Ahojte. Mám veľkú hovädziu kosť a chcem spraviť veľa vývaru aj do mrazaka. Lenže mám malý hrniec, len 6l. Môžem ju variť, potom odobrať a znova polievať vodu? Či ako 😁

Strana
z2
anonym_35333d
1. okt 2025

nedá sa ti kosť prerúbať sekerou? že spravíš vývar len z časti kosti do 6 l hrnca a z ďalšej časti kosti ďalší 6 l hrniec.

anonym_44fb67
1. okt 2025

Chod kúpiť väčší hrniec

anonym_80247a
1. okt 2025

@anonym_autor To aká veľká je tá kosť, keď do 6 l hrnca sa ti zdá veľká?
Ak ju zmestíš do hrnca, budeš mať silnejší vývar. Ten môžeš dať zmraziť a ak bude treba, tak potom rozriediť pri následnom použití.
Ale ak je tá kosť naozaj veľká (ak sa aj zmestí do hrnca), tak je lepšie ju rozsekať na menšie časti - lepšie sa vyvarí.

anonym_3f757f
1. okt 2025

Mas jednu kost a chces 6l vyvaru?Ak, chces kvalitny vyvar,daj tam aj kus mäsa...

katkaseiner
1. okt 2025

urcite zozen vacsi hrniec. Ja vzdy ked varim tak davam mix masa/kosti a cast polievky ide vzdy do mraznicky. Ale teda ja davam vzdy bravcove kosti, morcacie stehno a ked este mam, tak aj hovadzie maso. Za mna to je silny vyvar. Urcite si kup ten vacsi hrniec.

autor
1. okt 2025

Takto zle som to napísala, je na tej kosti aj veľa mäsa, v podstate to zaberá polovicu hrnca.

janka1011
1. okt 2025

@anonym_autor s tým dolievaním vody to určite nie je dobrý nápad, to by som nerobila. Čo by som urobila ja, tak buď by som si kúpila 10l hrniec alebo tú kosť rozdelila a varila vývar na 2krát.

bielasovicka
1. okt 2025

Treba väčší hrniec

cicimon
1. okt 2025
@anonym_autor

Takto zle som to napísala, je na tej kosti aj veľa mäsa, v podstate to zaberá polovicu hrnca.

@anonym_autor ober maso, daj ho surove do mrazaku a pouzijes na nieco ine a var len kost s kuskom masa

anonym_eea84a
1. okt 2025

@anonym_autor varveľmi pomaly, kým bude mäso na kosti mäkké, potom kosť vyber, do hrnca prilej horúcu vodu, aby sa neprerušil var a ešte chvíľu povar.

belllinka
1. okt 2025

To si nemôžeš kúpiť väčší hrniec? Veď ho určite využiješ aj v budúcnosti. Ešte rátaj, že tam dáš zeleninu, veď ti tam žiadna tekutina nezostane.

viestta
1. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak dopln vodu do plna a var, var, var. Mozes aj 12 odin, cim dlhsie varis, tym silnejsi budes mat vyvar. Potom ho das do mraznicky a ked ho budes potrebovat, tak rozriedis vodou. Zbytocne budes mrazit vodu, radsej zamraz koncentrovany vyvar

autor
1. okt 2025
@belllinka

To si nemôžeš kúpiť väčší hrniec? Veď ho určite využiješ aj v budúcnosti. Ešte rátaj, že tam dáš zeleninu, veď ti tam žiadna tekutina nezostane.

@belllinka môžem, ale mám malú kuchyňu a už beztak tu mám kadejakých chujovin 😂

autor
1. okt 2025
@viestta

@anonym_autor tak dopln vodu do plna a var, var, var. Mozes aj 12 odin, cim dlhsie varis, tym silnejsi budes mat vyvar. Potom ho das do mraznicky a ked ho budes potrebovat, tak rozriedis vodou. Zbytocne budes mrazit vodu, radsej zamraz koncentrovany vyvar

@viestta ďakujem, spravím to tak

anonym_069d4b
1. okt 2025
@viestta

@viestta pfffff no to bude delikatesa......

viestta
1. okt 2025
@anonym_069d4b

@viestta pfffff no to bude delikatesa......

@anonym_069d4b poriadny vyvar zacina po siestich hodinach

simca06022011
1. okt 2025

no, neivem si to prestavit celkom, ale poviem ti = zvykneme kosti sekat /masove casti sa mozu zrezat ak je ta kost aj siroka s nimi/.. to nabuduce kludne si ju daj nasekat v masiarstve. POtom uvaris z casti. Ono zase = aj vodu musis nejaku mat, neda sa natlacit plny hrniec masa a dat tam liter vody, to bude dusene maso a nie vyvar. nemas dobru susedu co ti pozicia hrniec? :DDD aj nedobru, ale taku co ma a pozicia :DDD ja ked vyvar tak maso max 1/2-3/4 hrnca. A voda do vrchu a aj to sem tam dolievam.

janka1011
1. okt 2025
@viestta

@viestta to myslíš tak, že má variť mäso vo vode len tak, bez zeleniny? To nie je vývar.

viestta
1. okt 2025
@janka1011

@viestta to myslíš tak, že má variť mäso vo vode len tak, bez zeleniny? To nie je vývar.

@janka1011 zelenina sa do vyvaru pridava az na poslednu pol hodinu, aby z tej zeleniny aj nieco bolo. Ale jasne da sa zelenina varit cely cas, len potom je uvarena na smrt

janka1011
1. okt 2025
@viestta

@janka1011 zelenina sa do vyvaru pridava az na poslednu pol hodinu, aby z tej zeleniny aj nieco bolo. Ale jasne da sa zelenina varit cely cas, len potom je uvarena na smrt

@viestta no veď áno, zeleninu neskôr. Ale každopádne ju tam treba, ináč to nie je vývar, len voda v ktorej sa varilo mäso.

anonym_069d4b
1. okt 2025
@viestta

@anonym_069d4b poriadny vyvar zacina po siestich hodinach

@viestta z mrazničky riedená vodou ..... no určite

sisska96
1. okt 2025
@viestta

@viestta no moc sa vo varení nevyznáš 😂

kavasmliekom
1. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ideš robiť vývar len na ďalšie použitie, či aj polievku? Ak aj polievku, tak radšej si to daj preseknúť, mne manžel rubal sekerou vonku na dvore 😄 alebo možno má kĺb, tak okolo toho orež.
Ak chceš len na ďalšie použitie, tak kľudne daj variť celú kosť aj s mäsom, potom môžeš doliať vodu, keď sa vyvarí veľmi. Neviem koľko toho vývaru chceš zmraziť.

lintu
1. okt 2025

Ešte je tu možnosť od niekoho si požičať veľký hrniec.

viestta
1. okt 2025
@janka1011

@viestta no veď áno, zeleninu neskôr. Ale každopádne ju tam treba, ináč to nie je vývar, len voda v ktorej sa varilo mäso.

@janka1011 zelenina sa da uvarit aj dodatocne, v odvare z kosti. Ci?

viestta
1. okt 2025
@sisska96

@viestta no moc sa vo varení nevyznáš 😂

@sisska96 iste, na teba urcite nemam

anonym_3454a6
1. okt 2025

Kosť daj psovi a ty si uvar vývar z bujónu

jankasmejka
2. okt 2025

@anonym_autor poprosiť v mäsiarstve, či by Vám to nerozrezali. Alebo mäsiar, čo chodí po zabíjačkách.

viestta
2. okt 2025
@jankasmejka

@anonym_autor poprosiť v mäsiarstve, či by Vám to nerozrezali. Alebo mäsiar, čo chodí po zabíjačkách.

@jankasmejka myslim si, ze od vcera je uz vyvar uvareny aj keby ho varila den a noc

petsvk
3. okt 2025

@anonym_autor nemáte doma pílku ?

Strana
z2