icon

Ako vyrobiť domácu zmrzlinu? Zdieľajte recepty!

29. mar 2024

Vyrabate niekto? Ak áno, dáte recept? Ďakujem

avatar
freepalestine
29. mar 2024

Nie je to zmrzlina zmrzlina, ale ak rozmixujes mrazene mango alebo ananas s vychladnutym kokosovym mliekom (z konzervy), tak je to vyborna nahrada prechemizovanych a precukrenych zmrzlin.

avatar
viestta
29. mar 2024

200 ml slahacky, 1 salko a 250 g jemneho tvarohu vyslahat do hustej peny a dat zmrazit. Ochutit cim len chces, vanilka, cokolada, ovocie, ovocny pretlak, kava, kakao...

avatar
macilka
29. mar 2024

@viestta prosím ťa tu šľahačku vyšľahať dopredu či to celé spolu?

avatar
viestta
29. mar 2024

@macilka vsetko spolu slaham

avatar
akvi
29. mar 2024

Najlepsia zmrzka je fajne prezrety banan, pokrajam, dam zamrznut, rozmixujem spolu s kakaom a hotovo 🙂

avatar
andreatytler
30. mar 2024

1/2 pohara cukru
1 pohar smotany 10%
stipka soli
4 pol. lyzice kakaa alebo kelimok popucenych jahod (cucoriedok) ak chces ovocnu
3 zltka
2 pohare smotany slahackovej 35%
vanilka

Vymiesaj cukor so zltkami na penu.
Zmiesaj 10% smotanu s kakaom (ovocim) a solou a prived takmer do varu.
Nechaj vychladnut na takych 70 stupnov a po lyzickach pridavaj do zltkovej peny. (ak nalejes prilis horuce, alebo vsetko naraz, tie zltka uvaris).
Po zamiesani, daj na sporak a pomaly prihrievaj. Vechod az do varu. Bude sa to postupne zahustovat.
Odloz do chladnicky na min 3 hodiny. (najlepsie na 24 hodin).
Vyslahaj slahacku z 35% smotany a vanilky a zmiesaj s vychladenym kremom.
Nalej do zmrzlinovaca a vyrob zmrzlinu. Nechaj zmrazit.
Je to takych 12 porcii.

avatar
20erika07
30. mar 2024

Robila som len raz ako bolo na plechovke salka napísané ,tusim len smotana 33% a salko vyslahat, uz som nic nedavala, supla som to medzi dve oplátky a bola z toho mnam ruska zmrzka, ale da sa vselico popridavat, treba poskusat.

autor
30. mar 2024

Ďakujem, vyskúšam daco