icon

Ako využiť medvedí cesnak?

14. mar 2025

Ako ho zvykne spotrebovať? My sme zvykli mrazit i pesto robiť ..ďakujem za vaše tipy

pribinak
14. mar 2025

Maslo

lucik194
14. mar 2025

iba pesto

jaja1979
14. mar 2025

Ja robím polievku:
Ingrediencie
1 ks
cibuľa
5 ks
zemiaky
1.5 PL
maslo
1 zväzok
medvedí cesnak (listy)
100 ml
smotana na šľahanie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
Postup
1
Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobno. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na kocky.

2
Maslo si necháme roztopiť vo väčšom hrnci na nízkej teplote. Následne na ňom opečieme cibuľku.

3
Ku opečenej cibuľke pridáme pokrájané zemiaky, zalejeme vodou a varíme do mäkka.

4
Medvedí cesnak umyjeme a posekáme. Následne ho pridáme do hrnca a varíme pár minút - kým zmäkne. Potom polievku pomocou tyčového mixéra rozmixujeme.

5
Polievku zjemníme smotanou na šľahanie a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Krátko povaríme a odstavíme.

autor
14. mar 2025

@jaja1979 ďakujem krásne, verím, že vyskúšame už čoskoro 🙂

hanaluteranova
14. mar 2025

Pokrajeny zamichat do testa na placky, halusky, nekdo dela i chleba, ten mi moc nechutnal. Pomazanka, ususit a sypat pod maso.

autor
14. mar 2025

@hanaluteranova ďakujem pekne 🙂👍 ako ho zvyknete sušiť? Vyschne aj pri izbovej teplote? Asi nie, že?

hanaluteranova
14. mar 2025

Mozna by slo i pri pokojove teplote. Urcite se da v susicce, ale mirne, pamatuju si, ze mi jednou zcernal, ale bohuzel uz si nepamatuju pri jakych podminkach 😀

autor
14. mar 2025

@hanaluteranova ďakujem 🙂

aandrea9
14. mar 2025

Slimáky s fetou a medvedim cesnakom. Mnamka 👍

autor
14. mar 2025

@aandrea9 z lístkového cesta také?

aandrea9
14. mar 2025

Nie, z kysnuteho 🙂

aandrea9
14. mar 2025

https://dobruchut.aktuality.sk/recept/75542/kys... namiesto údeného som dala 250g feta syru a masla celkovo 50g.

ekira1
15. mar 2025

Pridávam do polievky ako bylinky, do krémových polievok špenatová, brokolicová, cuketová.. do masla, nátierok, len tak posypať chlieb.. do mrazničky, pesto..

margotka17
19. mar 2025

Ja si robím pesto, používam na taký posúch, cesto roztiahnem na papier na pečenie, s obracackou, keď vykysne porazem na kocky, roztopím maslo s cesnakom a potriem po vrchu. Je to úžasne voňavá mňamka 👍