Ako využiť veľké vrecko mandlí?
Ahojte, dostala som vrecko -dosť veľké- mandlí. Prosím, poradíte, čo s nimi- zomlieť na posýpku na koláč? Ďakujem.
práve som dochrúmala🙂
použiť namiesto múky do koláča
https://recepty.aktuality.sk/tema/mandlovy-kolac/
do posypky je fajn, ale zomel len tolko co spotrebujes. Vylupane mandle vydrzia dlhsie ako pomlete.
Ale mandle sa vy kuchyni daju pouzit na 1000 sposobov, vsade tam kde by si dala orechy.
Alebo si sprav mandlove maslo ak mas dobry kuter, kde ich pomelies
ja si dávam každý deň 20g a ani neviem ako a už dojedám xyté vrecko😁
@anonym_autor ahoj, mandle chvilu povarim, supka potom ide lahko dolu a potom ich olupane opeciem na suchej panvici, ochutim koreninami abo len solou
@anonym_autor veď normálne zjesť. To je problém? U nás pokojne rýchlo zmiznú aj tri veľké vrecká mandlí.
Ďakujem za vaše odpovede.
@anonym_autor Stalo sa, že som kúpila 1 kg mandlí s úmyslom, že ich pomeliem a využijem pri pečení miesto múky.Skoncilo to tak, že som nič nemusela mliet 😀/po troške som ich s chuťou pochrumala/
Ďakujem za vaše odpovede.
@anonym_autor mozes ich aj nasekat do domacej granoly
Ja by som pochrumkala. Ale raz som si urobila mandľové mlieko (rastlinný nápoj), čiže rozomlieť a prepasírovať, a drť, čo mi zostala, som použila na koláč, to bol úplne výborný koláč, ale už by sa mi nechcelo... Pochrumkaj.

@anonym_autor zjesť len tak, my ich máme v miske a chrumkáme, kto ide okolo, naberie si