Ako zabrániť prihoreninám mäsa v tlakovom hrnci?
Používam tlakáč dlho, mäso som podliala. Neviem kde mohol byť problém, že mäso prihorelo a všetka šťava sa vyparila uplne. Varila som tak už veľakrát.
Mne sa z tlakoveho vzdy cast vody odpari, ved ta para odchadza aj pocas cez ventil a potom aj predtym dost vela, ako ho mozem otvorit...
Aj mne sa to už stalo a tiež som nechápala. Pri varení rovnakých jedál postupujem vždy rovnako, takmer stereotypne už dobrých 30 rokov 🤷🏻♀️ a minule ňuchám, že čo smrdí..... a to môj obed.....
Prihori, keď všetka voda odtiaľ vyvrie. Dokym tak je voda/šťava tak nie.
Mali si podliala alebo si to prehnala s casom a voda vyfucala
jasne
áno
Málo si podliala / dlho si varila. Jedno alebo druhé, prípadne kombinácia oboch. Tlakový hrniec je o krátkom varení, po natlakovaní nechať na malom plameni čas podľa odporúčania výrobcu hrca/návodu, potom hrniec odstaviť a nechať voľne vychladnúť.
Ja mám v hrnci min vody a Max vody , vyznačené.stale dávam vodu nad min a nikdy sa mi to nestalo aby mäso prihorelo.Dala si málo vody?

Nebol zle zavretý, neunikalo veľa pary von?