Ako zachrániť čokoládovú pudingovú plnku s hrudkami?
Pečiem tortu a rozhodla som sa robiť pudingovu čokoládovu plnku. Na 1 liter mlieka som použila 3 balíčky pudingu. Normálne som dala variť asi 800 ml mlieka, keď začali vrieť, priliala som zvyšných 200ml, v ktorom bol aj vymiešaný puding s cukrom. A rýchlo som miešala. No urobili sa mi tam hrudky. Nechápem prečo. Dala som veľa pudingu? Dá sa to ešte zachrániť ? V tých 200ml mlieka hrudky určite neboli, šľahala som to mixérom.

Aj mne sa to už stalo.Treba uvariť nový puding
na liter mlieka idu dva pudingy, cukor davam do mlieka, co sa vari a pudingy je lepsie rozmiesat vo vacsom mnozstve mlieka, ako len v dvoch deci, to ti potom prilis rychlo zhustne a nestihas to dohladka vymiesat, preto tie hrudky.. a ked si tam mala este aj cukor, vsak to si musela mat kasu
na liter mlieka idu dva pudingy, cukor davam do mlieka, co sa vari a pudingy je lepsie rozmiesat vo vacsom mnozstve mlieka, ako len v dvoch deci, to ti potom prilis rychlo zhustne a nestihas to dohladka vymiesat, preto tie hrudky.. a ked si tam mala este aj cukor, vsak to si musela mat kasu
@reanda ja mám tiež recept na pudingový krém, kde ma liter mlieka idú 3 pudingy, takže v pomere nebol problém
Ked ti to začalo hustnúť, mala si vypnúť plyn a rýchlo miešať. Nemala by si hrudky-glocne.
Na liter mlieka 3 pudingy- je to veľmi husté. Ale ako plnka v pohode.
Ja vymiešam puding s trochou mlieka. Mlieko s cukrom dám variť. Do studeného primiešam vymiešaný puding a miešam pomaly. Ked to začne hustnúť, vypnem plyn a miešam do vychladnutia. Neurobí sa ani koža navrchu a nie sú hrudky. Je vláčny.
..človek sa učí celý život...
okrem vyssie uvedeneho - skusila by som to mixnut/vyslahat
Pri varení pudingu pouzivaj kovovú metličku, nie varechu, a budeš mať bez hrudiek.
Pri varení pudingu pouzivaj kovovú metličku, nie varechu, a budeš mať bez hrudiek.
@aurelia2000 miešam vždy varechou a nikdy nemám hrudky...aj 3 pudingy do litra dávam, ak chcem veľmi hustý puding.
zrejme už si mala mlieko na veľmi vysokej teplote a puding zhustol veľmi rýchlo… do budúcna - vymiešaj puding keď je mlieko teplé, nie keď už vrie alebo bubloce
zrejme už si mala mlieko na veľmi vysokej teplote a puding zhustol veľmi rýchlo… do budúcna - vymiešaj puding keď je mlieko teplé, nie keď už vrie alebo bubloce
Ďakujem za rady, idem to teda vyskúšať vymiešať vo väčšom množstve mlieka a priliať ešte do studeného
@lenuska9999 Myslim ze je pripaleny. Uvar novy a na nizsej teplote. Staci varit par minut po tom ako zacne bublat.
Nie je pravda ze musis vmiesat puding do mlieka ktore je iba teple (vzdy vmiesam do vriaceho mlieka) ani to nie je dobra rada dat zovriet mlieko s cukrom. Ten cukor sposobi ze sa mlieko lahsie pripali.
@lenuska9999 Tie hrudky su asi zoskrabane priskvarky z dna hrnca. Skus sa na ne pozriet a ochutnat.
Rozmixovať?
Ďakujem za rady, idem to teda vyskúšať vymiešať vo väčšom množstve mlieka a priliať ešte do studeného
@lenuska9999 ale miešaj to metličkou, to pomôže predísť tvorbe hrudok
@lenuska9999 Tie hrudky su asi zoskrabane priskvarky z dna hrnca. Skus sa na ne pozriet a ochutnat.
@andreatytler nie, nie je to priškvarené. Na dno hrnca sa mi nič neprichytilo. Tie hrudky sa urobili hneď ako som vliala puding do mlieka
Dala si vela pudingu. Jeden balicek pudingu je na 0,5 litra mlieka. Takze do litra staci 2. Ked davas do kolaca a chces hustejsi, tak 2,5 balicka. Ale 3 su vela. Miesat treba s metlickou. A zavisi aj od toho, aky puding pouzijes, niektore hrudkuju, ine nie.
Pudig varim tak, ze si odmeram pol litra. Trochu odoberiem, zvysok dam varit. V tej troche poriadne rozmiesam metlickou obsah balicka a vlejem to do toho, co sa vari. Vlievam hned, nie do vriaceho mlieka. Pomaly varim a stale miesam metlickou, podla chuti osladim.
@andreatytler nie, nie je to priškvarené. Na dno hrnca sa mi nič neprichytilo. Tie hrudky sa urobili hneď ako som vliala puding do mlieka
@lenuska9999 robím to tak, že dám do hrnca studené mlieko a rovno v ňom rozmiešam metlou pudingy a za stáleho miešania privediem k varu
Nikdy som hrcky nemala a mám o jednu špinavú nádobu menej
@lenuska9999 robím to tak, že dám do hrnca studené mlieko a rovno v ňom rozmiešam metlou pudingy a za stáleho miešania privediem k varu
Nikdy som hrcky nemala a mám o jednu špinavú nádobu menej
@anonym_8fc909 presne tak to robím aj ja 😆
@lenuska9999 Myslim ze je pripaleny. Uvar novy a na nizsej teplote. Staci varit par minut po tom ako zacne bublat.
Nie je pravda ze musis vmiesat puding do mlieka ktore je iba teple (vzdy vmiesam do vriaceho mlieka) ani to nie je dobra rada dat zovriet mlieko s cukrom. Ten cukor sposobi ze sa mlieko lahsie pripali.
Vďaka za rady baby. Tak na druhý pokus to vyšlo. Ale zmenila som pomer, dala som 800ml mlieka a 2 pudingy. Dala som to variť na menší plameň a rozmiešala som puding asi v 400ml mlieka. Nečakala som kým mlieko začne vrieť, ale keď už bolo teple; dala som tam tu druhu polovicu aj s pudingom. No a použila som metličku, nie varechu. Vďaka, nabudúce budem aspoň vedieť. Nezvyknem piecť takéto pudingovo-maslové torty, väčšinou robím plnky len z mascarpone, tvarohu, ovocia atd. Toto bolo pre mňa nové. Ďakujem
Záleží aj aký puding. Dr. Oetker sa mi nikdy nezgrcol pričom nejaké obyčajné z kaufu áno.
@lenuska9999 Som rada ze na druhy krat to vyslo.
Vravela som ze je pripaleny, lebo som videla tuto ciernu zhoreniny na vareche a mne puding casto prihori, lebo ho varim pridlho a zacne sa na dne priskvarovat.
@lenuska9999 Som rada ze na druhy krat to vyslo.
Vravela som ze je pripaleny, lebo som videla tuto ciernu zhoreniny na vareche a mne puding casto prihori, lebo ho varim pridlho a zacne sa na dne priskvarovat.
@andreatytler keď sa začne mlieko zohrievať, treba stále miešať. Neprihorí ani hrudky nebudú. Všetko chce svoj čas


@lenuska9999