Ako zachrániť kyslý guláš?
Prosím poradíte, uvarila som guláš zkupovaného leča ako obvykle. Asi tolečobolo kyslé, neochutnávala som ho. Je veľmi kyslý.Bolo by škoda toho mäsa. Prosím ako ho zachrániť? Precediť a pridať smotanu? vopred srdečne ďakujem.
Ja ked nieco prekyslim, dam za lyzicu cukru. Ale pozor, nie vela, aby nebol sladkokysly.
@anonym_autor Občas sa stane aj skúseným. Mne sa stalo tiež. Ja som najskôr pridala trochu kečup,viac gulášové korenia ,aby som prerazila chuť. Nakoniec sa zjedol. Druhý den bol ešte lepší. A stalo sa mi aj s kapustnicou,že som nepremyla a dosladzovala trošku cukrom 😁
@anonym_autor Občas sa stane aj skúseným. Mne sa stalo tiež. Ja som najskôr pridala trochu kečup,viac gulášové korenia ,aby som prerazila chuť. Nakoniec sa zjedol. Druhý den bol ešte lepší. A stalo sa mi aj s kapustnicou,že som nepremyla a dosladzovala trošku cukrom 😁
@anonym_c953eb mne sa to stalo so segedínskym gulášom, nepremyla som kapustu a bol strašne kyslý, tak som dala cukor, postupne som pridávala cukor lebo furt sa mi zdal kysli, nakoniec sme mali segedín sladkokysly a ja som bola z toho nešťastná 😄 stáva sa mi že keď varim a ochutnávam, dochucujem a niekedy sa mi to nezdá tak pridám viac, keď už jedlo ue ja tanieri tak veľa krát som to s nejakou prísadou prehnala a pokazila. Naposledy bolonska omáčka - prilis veľa oregana bazalky pretože pri varení sa mi to nezdalo, na tanieri až prilis moc. Samozrejme muž mi to osomral a nechcel jesť 🤣
@anonym_autor odober zo šťavy a dolej vodu a troška pridaj aj gulasoveho korenia, soli a čierneho korenia. Ja som tak raz tiež dopadla, lečo malo viac paradajkovej šťavy a tá ten guláš prekyslila.
@anonym_c953eb mne sa to stalo so segedínskym gulášom, nepremyla som kapustu a bol strašne kyslý, tak som dala cukor, postupne som pridávala cukor lebo furt sa mi zdal kysli, nakoniec sme mali segedín sladkokysly a ja som bola z toho nešťastná 😄 stáva sa mi že keď varim a ochutnávam, dochucujem a niekedy sa mi to nezdá tak pridám viac, keď už jedlo ue ja tanieri tak veľa krát som to s nejakou prísadou prehnala a pokazila. Naposledy bolonska omáčka - prilis veľa oregana bazalky pretože pri varení sa mi to nezdalo, na tanieri až prilis moc. Samozrejme muž mi to osomral a nechcel jesť 🤣
@anonym_feb794 Aj mne veru a niekedy presne ako naschvál neichutnám a potom zachraňujem a často som ak presolila 😁😁 lebo len sa mi zdalo málo slané a potom zrazu veľa 🤭 Hlavne ,keď som varila vo veľkom množstve.
Trochu cukru a masla
@anonym_feb794 Aj mne veru a niekedy presne ako naschvál neichutnám a potom zachraňujem a často som ak presolila 😁😁 lebo len sa mi zdalo málo slané a potom zrazu veľa 🤭 Hlavne ,keď som varila vo veľkom množstve.
@anonym_c953eb so soľou sa to stáva aj mne 😄 v sobotu idem variť segedín tak musím dať pozor na všetko 😄
Ďakujem,vybrala som z vašich odpovedí a dal sa jesť, celkom chutný.
@anonym_c953eb mne sa to stalo so segedínskym gulášom, nepremyla som kapustu a bol strašne kyslý, tak som dala cukor, postupne som pridávala cukor lebo furt sa mi zdal kysli, nakoniec sme mali segedín sladkokysly a ja som bola z toho nešťastná 😄 stáva sa mi že keď varim a ochutnávam, dochucujem a niekedy sa mi to nezdá tak pridám viac, keď už jedlo ue ja tanieri tak veľa krát som to s nejakou prísadou prehnala a pokazila. Naposledy bolonska omáčka - prilis veľa oregana bazalky pretože pri varení sa mi to nezdalo, na tanieri až prilis moc. Samozrejme muž mi to osomral a nechcel jesť 🤣
@anonym_feb794 segedyn je z kyslej kapusty, ci kyslejsi tym lepsi . Nikdy by sa nemalo premyt kapusta.
@anonym_feb794 segedyn je z kyslej kapusty, ci kyslejsi tym lepsi . Nikdy by sa nemalo premyt kapusta.
@alexanderkovacs kapustnica kyslá, nepremyvam kapustu, ale na segedin zvyknem troska premyt, podľa toho ako je kyslá kapusta. No vtedy mi bol strašne kysli segedin ani smotana to nezjemníla. Tak som to docukrila a pokazila na plnej čiare
Tu by som dala trochu pretlaku.
@alexanderkovacs kapustnica kyslá, nepremyvam kapustu, ale na segedin zvyknem troska premyt, podľa toho ako je kyslá kapusta. No vtedy mi bol strašne kysli segedin ani smotana to nezjemníla. Tak som to docukrila a pokazila na plnej čiare
@anonym_feb794 nevadi. Max ste to vyhodili 🙂 Hoc ja by sombto zjedol 😅 U mna co sa da zjest to zjem, nevyhodim 🤣
Ja som kedysi videla talianov - keď bola paradajková omáčka príliš kyslá, kyslosť sťahovali sódou bikarbónou
@anonym_feb794 nevadi. Max ste to vyhodili 🙂 Hoc ja by sombto zjedol 😅 U mna co sa da zjest to zjem, nevyhodim 🤣
@alexanderkovacs aj keď nebol podľa predstav tal sa zjedol všetok, a to ešte bol aj riadne plny veľký hrniec 😀

kyslost mozes zneutralizovat sodou bikarbonov. Nalprv vyskusaj v malom