Ako zachrániť mútny vývar?
Mam totálne mutny vývar. Gazdinky, kuchárky, zienky poraďte čo s ním?
Ďakujem
Nič ,papajte v klude dnes zakalený vývar je rovnako dobrý ako ten ciry,nabudúce var pomaly.Dobru chuť
@adulka07 penu zbieram vždy
Ked ho chces na obed, uz ho nevyciris. Robi sa to tak, ze v studenom vyvare sa rozslaha sneh z bielkov, pomalicky sa privedie takmer k varu, necha postat a potom sa necha pomalicky prekvapkat cez hustu gazu alebo muselin. Alebo sa vyvar zmrazi a potom sa necha rozmrtnut a vykvapkat cez hustu gazu alebo muselin.
Kalny vyvar je len esteticka chyba, nic mu nie je
Nezachranis uz nicim. Uz len dobre vychutit,aby aspon chutil,ked uz nevyzera vabne.
@viestta na toto si netrúfam
Dnes si urobte k obedu aj mutny. Zvysok zamraz a pouzivaj do varenia do omacok a tak.
Už máš asi navarené, ale pre budúcnosť okrem už spomínaného bielka pomôže aj 1 ošupaný zemiak dať vyvariť.
@lilianka28 idem skúsiť
@lilianka28 zemiak stiahne sol, ak je presoleny, ale nevyzraza zorptylene bielkoviny vo vyvare
Ten zemiak nie je dobrý nápad
Vies co,mne vzdy pomoze hodit tam zemiak a paradajku.aj vcera sa mi podario zabudnut na vyvar pri pozerani filmu,vrel strasne a bol cely mutny,ale zachranila som zemiakom a paradajkou na 80%😀mutny vyvar sa mi bridí
@minenkaa preco?mne toto pomaha+paradajka
@zuzinabila to je už potom zeleninová polievka ,zemiak mení úplne chuť vyvaru
@minenkaa 😁to teda nie urcite. Ty nedavas do vyvaru zeleninu?poznam ludi co davaju do vyvaru aj 5-6 druhov zeleniny.1 zemiak vo vyvare chut nespravi
@zuzinabila dávam ale zemiak určite nie ,zemiak je veľmi cítiť a to zas ja nemám rada
Baby, ďakujem všetkým, ale už som ho nezachránila. Je trochu mutny, ale chuti ako obyčajne
Vraj kockou ladu, ktoru das na konci varenia.
Ono to neovplyvni az tak chut, len vzhlad. Ja teraz pre istotu hadzem tu kocku ladu. Aj vcera som.
Inak ja varim, aj ked to dlho trva, maso osobitne od zeleniny, vzdy potom precedim cez dve sita a na druhy den varim samostatne zeleninu. Zemiak nedavam, ale vraj paprika ( nie mleta) doda fsjn chut, tak ak mam, davam aj tu a solim na konci.
Krasny, ciry bol. A slize samostatne. Minule som ich hned slahla uvarene do polievky a zakalili mi ju. Ked ich dam neskor, uz je to ok.
Viem, ze to už je od témy. ALE Číry vývar som odpozerala od jedného kuchára, ze mäso vkladá do vody až keď začne voda vrieť, úplne zníži oheň na minimum a vtedy dá mäso. Má len mierne bublať, nesmie vrieť. Mäso sa hneď zatiahne a aj keď sa trochu peny urobi, tak sa postupne vyvarí. Vývoj je číro číry, úžasný.... vyskúšaj.

Overal si penu na začiatku varenia? Alebo si varila pri vysokej teplote...pomôže znížiť teplotu a variť ďalej...