icon

Ako zachrániť mútny vývar?

9. feb 2025

Mam totálne mutny vývar. Gazdinky, kuchárky, zienky poraďte čo s ním?

Ďakujem

avatar
adulka07
9. feb 2025

Overal si penu na začiatku varenia? Alebo si varila pri vysokej teplote...pomôže znížiť teplotu a variť ďalej...

avatar
minenkaa
9. feb 2025

Nič ,papajte v klude dnes zakalený vývar je rovnako dobrý ako ten ciry,nabudúce var pomaly.Dobru chuť

autor
9. feb 2025

@adulka07 penu zbieram vždy

avatar
viestta
9. feb 2025

Ked ho chces na obed, uz ho nevyciris. Robi sa to tak, ze v studenom vyvare sa rozslaha sneh z bielkov, pomalicky sa privedie takmer k varu, necha postat a potom sa necha pomalicky prekvapkat cez hustu gazu alebo muselin. Alebo sa vyvar zmrazi a potom sa necha rozmrtnut a vykvapkat cez hustu gazu alebo muselin.
Kalny vyvar je len esteticka chyba, nic mu nie je

avatar
marca12
9. feb 2025

Nezachranis uz nicim. Uz len dobre vychutit,aby aspon chutil,ked uz nevyzera vabne.

autor
9. feb 2025

@viestta na toto si netrúfam

avatar
0silvia0
9. feb 2025

Dnes si urobte k obedu aj mutny. Zvysok zamraz a pouzivaj do varenia do omacok a tak.

avatar
lilianka28
9. feb 2025

Už máš asi navarené, ale pre budúcnosť okrem už spomínaného bielka pomôže aj 1 ošupaný zemiak dať vyvariť.

autor
9. feb 2025

@lilianka28 idem skúsiť

avatar
viestta
9. feb 2025

@lilianka28 zemiak stiahne sol, ak je presoleny, ale nevyzraza zorptylene bielkoviny vo vyvare

avatar
minenkaa
9. feb 2025

Ten zemiak nie je dobrý nápad

avatar
zuzinabila
9. feb 2025

Vies co,mne vzdy pomoze hodit tam zemiak a paradajku.aj vcera sa mi podario zabudnut na vyvar pri pozerani filmu,vrel strasne a bol cely mutny,ale zachranila som zemiakom a paradajkou na 80%😀mutny vyvar sa mi bridí

avatar
zuzinabila
9. feb 2025

@minenkaa preco?mne toto pomaha+paradajka

avatar
minenkaa
9. feb 2025

@zuzinabila to je už potom zeleninová polievka ,zemiak mení úplne chuť vyvaru

avatar
zuzinabila
9. feb 2025

@minenkaa 😁to teda nie urcite. Ty nedavas do vyvaru zeleninu?poznam ludi co davaju do vyvaru aj 5-6 druhov zeleniny.1 zemiak vo vyvare chut nespravi

avatar
minenkaa
9. feb 2025

@zuzinabila dávam ale zemiak určite nie ,zemiak je veľmi cítiť a to zas ja nemám rada

autor
9. feb 2025

Baby, ďakujem všetkým, ale už som ho nezachránila. Je trochu mutny, ale chuti ako obyčajne

avatar
siska53
9. feb 2025

Vraj kockou ladu, ktoru das na konci varenia.

avatar
siska53
9. feb 2025

Ono to neovplyvni az tak chut, len vzhlad. Ja teraz pre istotu hadzem tu kocku ladu. Aj vcera som.
Inak ja varim, aj ked to dlho trva, maso osobitne od zeleniny, vzdy potom precedim cez dve sita a na druhy den varim samostatne zeleninu. Zemiak nedavam, ale vraj paprika ( nie mleta) doda fsjn chut, tak ak mam, davam aj tu a solim na konci.
Krasny, ciry bol. A slize samostatne. Minule som ich hned slahla uvarene do polievky a zakalili mi ju. Ked ich dam neskor, uz je to ok.

avatar
katie253
9. feb 2025

Viem, ze to už je od témy. ALE Číry vývar som odpozerala od jedného kuchára, ze mäso vkladá do vody až keď začne voda vrieť, úplne zníži oheň na minimum a vtedy dá mäso. Má len mierne bublať, nesmie vrieť. Mäso sa hneď zatiahne a aj keď sa trochu peny urobi, tak sa postupne vyvarí. Vývoj je číro číry, úžasný.... vyskúšaj.

avatar
minenkaa
9. feb 2025

@katie253 toto ale je na prípravu omáčky nie vyvaru ,vo vyvare treba aby sa mäso vyvarilo a preto ho treba dávať do studenej vody a pomaly variť

avatar
katie253
9. feb 2025

@minenkaa mne sa mäso vyvarí, že sa rozpadáva, aj 3-4 hodiny varim. A na omáčku mi je šuma fuk číra voda, ak tam dávam ďalšie ingrediencie...

avatar
nelka93
10. feb 2025

@katie253 nikdy to tak nerobím a vždy mám vývar číry. Základ je zbierať penu a variť tak aby nebublal silno. Ja vývar nevarim, ale ťahám niekoľko hodín, hovädzí aj 12.