Ako zachrániť suchú falošnú sviečkovú?
Ženy, sviečkovú robím asi tak raz za rok. A dnes som mala takú chuť. No dnes čo sa mi podarilo s mäsom, tak to je jedná katastrofa. Viem to ešte nejak zachrániť? Mäso je totálne tvrdé (suché). Na to, že to je falošná hovädzia sviečkovica, tak som ju varila okolo 2 hodín. A teraz neviem, či to bolo málo, či veľa. Rozmýšľala som, že to ešte hodím do vriacej vody a nechám povariť. No muž povedal, že mäkšie to už nebude. Som sklamaná. 🙄
Moze byt uvarena "na smrt", ked to bol mladsi kus, tak sa to mohlo stat. Neostane ti uz nic ine, len ju krajat na tenucke platky aby sa dala pozut. Nabuduce ju prespikuj slaninou a kup si teplomer do masa, ked bude mat vo vnutri 70° tak bude tak akurat.
(ozaj, varila si ju ci dusila v zeleninovom zaklade?)
Moze byt uvarena "na smrt", ked to bol mladsi kus, tak sa to mohlo stat. Neostane ti uz nic ine, len ju krajat na tenucke platky aby sa dala pozut. Nabuduce ju prespikuj slaninou a kup si teplomer do masa, ked bude mat vo vnutri 70° tak bude tak akurat.
(ozaj, varila si ju ci dusila v zeleninovom zaklade?)
@erikpu No veď to, ale na to, že to bolo hovädzie, tak sa mi nezdali 2 hodiny veľa.
@viestta Prešpikovaná bola dostatočne. Narýchlo som ju osmahla na slanine a tak hodila k zelenine dusiť.
Ako ja si myslím,😗 že som už celkom skúsená kuchárka, keďže varím od mala a manina je kuchárka a také niečo sa mi stalo 1x. Tak asi bol problém v mäse. Ale bola cez neho malá blana v jednej časti a tá je stále tvrdá, tak mi prišlo, že sa varilo málo. Mäso by sa malo rozpadávať a tu je úplne tuhé.
2 hod. variť hovädzinu je tak akurát...jedine žeby si mala mäso zo starého bujaka....
2 hod. variť hovädzinu je tak akurát...jedine žeby si mala mäso zo starého bujaka....
@deti95060810 🤣 muž ešte žije 🤣 ale mäso bolo z lidl, ešte som sa hádala kvôli cene, tak to ma asi tam prekliali. 😀
Aj ked uz je tvrde, predsa len mozes skusit ho este raz dusit, pridaj trochu vyvaru alebo vody a nechaj to varit este nejaku dobu, mozno 30-40 minut na miernom ohni. Cim dlhsie to varis, tym by sa mohlo trochu zjemnit, aj ked nie uplne tak, ako by malo byt. Ale sanca tam este rozhodne je 😉
Aj ked uz je tvrde, predsa len mozes skusit ho este raz dusit, pridaj trochu vyvaru alebo vody a nechaj to varit este nejaku dobu, mozno 30-40 minut na miernom ohni. Cim dlhsie to varis, tym by sa mohlo trochu zjemnit, aj ked nie uplne tak, ako by malo byt. Ale sanca tam este rozhodne je 😉
@nikoll29 Áno, už som hodila 3 kúsky do hrcna, tak uvidím. Viac to nepokazím. 🤷🏼♀️
ja by som to nakrájala na total až priesvitné plátky na spôsob pastrami alebo carpaccia a do sendviča…
@deti95060810 🤣 muž ešte žije 🤣 ale mäso bolo z lidl, ešte som sa hádala kvôli cene, tak to ma asi tam prekliali. 😀
@misuliks "zabila si ho" 😀 ja by som mäso nakrájala a urobila v tlakovom hrnci na šťave/vývare/cibuľovom základe. Na kocky mäso do základu a 20min v tlakáči.
@misuliks "zabila si ho" 😀 ja by som mäso nakrájala a urobila v tlakovom hrnci na šťave/vývare/cibuľovom základe. Na kocky mäso do základu a 20min v tlakáči.
@misuliks používaj tlakový hrniec ulahcis si život🙂
@luccija musim vyskusat, len ma to musi niekto naucit pouzivat.
@misuliks alebo rob svieckovu v rure. Normalne v panvici oprazis zeleninu na slanine, svacnes ju do pekaca, opecies maso na panvici, polozis na zeleninu, odvaris panvicu vylejes do pekaca, dolejes vyvar, okorenis, zadeklujes, strcis na 2 hodiny do rury na 140° a nestaras sa. Ked je maso makke, rozmixujes zeleninu so smotanou, prevaris, dochutis. Hotovo
@misuliks alebo rob svieckovu v rure. Normalne v panvici oprazis zeleninu na slanine, svacnes ju do pekaca, opecies maso na panvici, polozis na zeleninu, odvaris panvicu vylejes do pekaca, dolejes vyvar, okorenis, zadeklujes, strcis na 2 hodiny do rury na 140° a nestaras sa. Ked je maso makke, rozmixujes zeleninu so smotanou, prevaris, dochutis. Hotovo
@viestta Tak ja to varím raz za rok. Omáčka bola dobrá, len mäso nie. Ale to asi záleží od toho, na aké natrafíš.

No, obávam sa, že to už ozaj lepšie nebude.