icon

Ako získať pravú údenú chuť kapustnice?

avatar
emi_emi159
20. dec 2024

Ahojte , potrebujem poradiť , ako prosím vás dosiahnem aby kapustnica mala chuť aj vôňu údeného masa ? Vždy sa snažím docieliť chuť údeného , no aj keď tam dám údené rebierka alebo údené koleno aj tak to nie je ono.
Keď chutnám u mojej sestry tak je oveľa lepšia ona dáva koleno a aj keď robím presne podľa jej postupu aj tak tam necítim tú dobrú udenu chuť , čo robím zle prosím vás ?🙏🏻😁😁

avatar
ibatanecnica
20. dec 2024

@emi_emi159 mozno sa ti to len zda. U druheho vzdy chuti akosi inak ako to co si navarime

avatar
niekto2hy
20. dec 2024

@emi_emi159 Pouzivaj menej kyslu kapustu,vacsie mnozstvo masa na vyvar.

avatar
viestta
20. dec 2024

Ked davas koleno, tak ho treba dlho varit. Cim dlhsie varis, tym silnejsi vyvar. Aj rebra mozes vyvarit, ked ich povaris dostatocne dlho, tak bude aj udena chut

avatar
tundra
Autor odpoveď zmazal
avatar
kikusenka1
20. dec 2024

Dávam údené mäso, údenú klobásu a kapustnica je vždy vyborna

avatar
slavomira236
20. dec 2024

@emi_emi159 ja len klobasu vela klobasy 3-4 druhy a je vyborna a mam rada fajnu kyslu

avatar
sorciera24
20. dec 2024

ja teda okrem udeneho, vyslovene do kapustnice vyvarim udene kosti...den vopred.....a nasledne v polke tej vody na druhy den varim kapustnicu

avatar
gelifil
20. dec 2024

baby, to fakt takto? je to velmi tazke na travenie...

avatar
onedaynick
20. dec 2024

@gelifil no fakt.. ked mas dostatocne pestru stravu a pohyb prezijes aj kapustnicu.

avatar
alickapusinka
20. dec 2024

najprv vývar udene mäso a do tej vody daj kapustu variť a všetko čo tam chceš mať

avatar
viestta
20. dec 2024

@gelifil kapustnica je zlozena z vacsiny zdravych veci. Aspon ta nasa. Voda, kysla kapusta, susene huby, susene slivky, ta trocha klobasy zas az taku paseku nenarobi. (ak nemas problem so zlcnikom alebo nejake ine gastro problemy)

avatar
xckaretxxx
20. dec 2024

@emi_emi159 potrebuješ kvalitné mäso a údené klobásy od mäsiara, nie z reťazcov.

avatar
gelifil
20. dec 2024

@viestta kus klobasy nie...ale vyvar z udeneho kolena je ine kafe...alebo kila rebier

avatar
evansova
21. dec 2024

Ci to nebude tym, ze mäso udene dymom v beznom obchode nekupis. Vsade len umely dym, vyslovene odporny pach.
Nastastie u nas sa da kupit klasika, vozia z družstva, ktore ma vlastny bitúnok a vyrobnu.

avatar
adela1
21. dec 2024

@emi_emi159 Stačí jednoducho použiť ÚDENÚ sladkú mletú papriku (korenie). V obchodoch už býva bežne dostupná, napr. aj Kotanyi ju robí.