Ako zvládate prípravy na Vianoce?
Ahojte,ako ste na tom s prípravou na Vianoce? Napr. čo sa tyka upratovania, pečenia a pod ?
Ja som sa pustila do malovania. 🙄🫣vyzdoba urobena,stromcek tiez.darceky nekupujem. Kolace velmi nepeciem,asi buduci vikend nejake urobim,co sa zjedia za 2 dni 😀
Kedze sme za roky spolocneho zivota nahonobili ako dvaja skreckovia Vela veci, postupne to.eliminujem vzdy, ked mam cas.
Tento rok som teraz pred vianocami vyumyvala zvnutra kuchynsku linku, to robim ako vyjde.
Kolace nieco mam, nieco ak stihnem dorobim. Akosi tento rok som sa rozhodla nemate stres z toho. Pridu sice svokrovci, ale ti nechodia na inspekciu, ale na navstevu. Stromcek.uz hotovy, darceky ako tak.nachystane.
Sme čerstvo presťahovaní, takže upratovanie sa nekoná. Stromček je síce kúpený, ale ani srnky netušia, kde sú ozdoby. Formičky som našla, tak snáď cez týždeň dačo upečiem. Darčeky kupuje chlap, ja len jemu, doteraz som bola na neho taká nasr..., že som povedala, že mu nekúpim nič, teraz si hovorím, že kvôli deckam musím, ale ešte stále mu hrozi, že mu kúpim jed na potkany 🤣🤣🤣, ale možno ešte zvážim, či naozaj. 😜
@bosorkabb s tym nahananim si to vystihla, az ma striaslo 😀 o 17-18 sme sadli potom za stol a dobre, ze sme nezaspali 🤣🙈 nastastie uz si to aj nasi uvedomili a poslednych mozno 10 rokov je to uz pohoda, ale predtym sa makalo poriadne, kym som si ako dospela uz neotvorila usta 🤣
Som chorá a prepracovaná. Doma bordel, ešte som nepiekla a budem asi až o týždeň keď už budú prázdniny (ak už budem zdravá).
Darčeky kupujem priebežne od leta aj to len drobnosti, takže väčšinu mám a stromček som kúpila živý v kvetináči keď som kupovala kvety na hroby tak to mám vybavené.
Stromček sme zdobili vcera, piect sa chystam s detmi cez víkend (len linecke a metrovy kolac), upratujeme rovnako ako pocas roka. Darceky nakupene, uz len zabalit a hotovo ☺️
Tento týždeň sa nakúpia este posledne veci na varenie a okrem pečiva po stvrtku odmietam ist do obchodu 😂
Upratané ako tak je, veď upratujem stále, určite ešte niečo nahadzem do práčky koncom týždňa po práci. Od pondelka sme už doma a do práce až 7.1. Sestra už napiekla suché pečivo, ešte cez víkend dokončí krémové a mne už len donesie krabicu sladkého. Obchody sú plné ľudí, muž vravel, že on odbehne na nejaký nákup, mám mu napísať na listok, čo má kúpiť a ja budem v práci. Potešilo ma to 😍.
@vroni dokup mu aj fajnový dzemik, nech to nemá suché 🫣😍
Už mám konecne darčeky, v sobotu idem po rybu, spravíme stromček, linecké napečené ešte ich budem plniť, nákup potravín privezie Tesco.Upratujem tak ako vždy žiadna výmena papierov v šuflíku a gruntovanie ako besna.
Ešte musím kúpiť pekne servítky a prskavky.
@margotka17, 🤣🤣🤣 zase až tak ma nenahneval, aby som mu ten jed na potkany dala zjesť 🤣🤣🤣. Ja som ho len chcela vysťahovať kamsi pod most a aby mal priskocne pre spolubývajúcich 🤣🤣🤣 Nakoniec som sa pomstila sama sebe, lebo pán sa umravnil, ja som mu darček kúpila a ten nakoniec asi do Vianoc nedorazí, takže som na tom horšie ako pred pár dňami a musím nájsť čosi, čo do vianoc dorazí. 🤣 Ale našla som ozdoby na stromček. Teda, časť z nich, tak aspoň som o čosi pokrocila 🤦🏼♀️
Som doma, s dvoma deťmi školopovinnými (doliečujú sa po chorobe), som tehotná a ochorela som, som na PNke bez vychádzok. Od soboty som sa ledva hýbala z postele na toaletu. Takže vieš si predstaviť ako som na tom s prípravami na Vianoce 😀 Medzičasom sa mi v koši na prádlo vytvoril taký vysoký vianočný stromček zo špinavého prádla, dnes sa ho snažím pokoriť 😀 Aaale, tým, že mám super manžela, tak máme napečené - cez víkend piekli s chlapcami linecké, medovníčky a vanilkové rožky. Stromček sme robili ešte cez týždeň. Darčeky mám, aj pobalené (inak toto je veľmi výnimočné u mňa, iné roky ešte zháňam tento posledný týždeň). A poriadok neprežívam. Osvojila som si myšlienku, že čakáme Ježiška a nie kontrolu z hygieny 😂
@vroni veď ja viem, že by si to tak neurobila 🫣.
@margotka17, náhodou..... Celkom mal na male. Pred tým mostom ho zachránilo hlavne to, že tu žiaden nie je. 🤣🤣🤣
Vyborne. Vsetky 3 tornada male mam doma, lebo aj starsi dvaja dostali choroby a nie su v skolke 😃. Som rada ze stromcek stoji, mam veniec na dverach aj vonkajsie osvetlenie a dokonca aj nalepky maju deti na (spinavych) oknach. Darceky kupene, ale pobalene nie. Piect budem medovniky a mozno vanilkove rozky. Nejaky plnkovy spravim este ak stihnem, pripadne pojdem kupit par kusov. Bordel neriesim 🤷. Takze no stress, radsej som si uzila vianocnu besiedku dcerky a pustim si koledy 🤪

Mam darceky vsetky (este cakam kuriera, ale nie na darceky), stromcek este nemame postaveny, upratujem podla potreby, kludne aj po Vianociach, mam volno 2 tyzdne, nebudem sa nahanat. Pecieme medovniky a pizza slimaky, ostane mam v mrazaku od mamy alebo kupime. Teraz je fayn, ze je to v utorok, da sa nakupit od soboty do pondelka. V utorok, len ak by naozaj sme nieco zabudli.