icon

Ako zvýšiť tučnosť mlieka pre výrobu jogurtu?

luciahv
10. sep 2024

Mili priatelia, vyrabam si sama jogurt. Neviem vsak, ako mam zo 700ml 3,6%mlieka pomocou slahacky dostat 700ml 10% mlieka. Ak mi vie niekto poradit budem velmi vdacna.Lucia

Strana
z2
h2
10. sep 2024

@egonsk Mohol by si, prosím, vypadnúť z tejto diskusie a prestať to tu autorke spanovať niečím, na čo sa ona vôbec nepýtala?! Už si jej odpovedal, hneď druhý príspevok je od teba, ten je prínosný a k veci. Na toto tu nikto nie je zvedavý. Ďakujem.

egonsk
10. sep 2024

@h2 verim, ze rovnaky prispevok napises aj dalsim zucastnenym, aby si bola objektivna... dovtedy ta silno pozdravujem, dakujem. 😄

tetapetra
10. sep 2024

@egonsk písal si o reklame na rastlinné šmakociny. K tej som písala,že neviem o akej reklame pises.Dala som bodku za prvou vetou, kde som slovo mlieko a benzoan spomenula.

egonsk
10. sep 2024

@tetapetra zvoleny slovosled daval tvojmu prispevku iny vyznam, treba volite jednoznacnejsie radsej 😉

tetapetra
10. sep 2024

@egonsk no aký si ty premudrely,to by som mohla aj ja napísať, že splietass jedno,cez druhé

egonsk
10. sep 2024

@tetapetra vpohode, kludne napis, ja ti to nezakazujem a neposielam ta prec ako to robi h2 u mna 😉

tetapetra
10. sep 2024

@egonsk veď @h2 ma pravdu. Pravdou je aj to, že na Slovensku, slovenské mliekarne olej do mlieka nedávajú.

dadis
10. sep 2024

@egonsk a co my mame s nejakymi indickymi mliekami? nechapem, ze tu spamujes diskusiu.

egonsk
10. sep 2024

@tetapetra keby si tusila kolko polskeho a ceskeho mlieka sa tu nachadza, asi by si sa divila.

viestta
10. sep 2024

@dadis a kde sa potom bude natahovat o blbostiach ak nie tu?

egonsk
10. sep 2024

@dadis nechapes toho trosku viac zrejme, ja nespamujem, iba odpovedam na rekacie, ktore prichadzaju na moje prispevky 😉😊 ... a ze si si nedala namahu pozriet ani link ktory som uviedol, aby som ozrejmil pravdivost prispevku inej diskutujucej, kde nespravne reagovali na nu, ma neprekvapuje.

h2
10. sep 2024

@egonsk Napísala som "prosím" a "ďakujem", nevyhadzujem ťa, žiadam ťa o odchod. Ako vidím, zbytočne.

egonsk
10. sep 2024

@h2 ano prosila si a bral som to na vedomie a este si podakovala, ze som tvoj prispevok precital. Preto som ti rovnako odpovedal, ze ocakavam rovnaku reakciu na dalsich diskutujucich, ktori to tu rozprudili. Ako vsak vidim, neprisla, cize si vo svojej prosbe bola neobjektivna a teda necuduj sa, ze lavina tecie dalej. 😉

h2
10. sep 2024

@egonsk Ako prvé som písala @dobryden k jej príspevku o oleji a vode. Ale neodpísala, nereaguje, tak jej nemám prečo písať ďalej. Ostatné diskutujúce už VŠETKY reagovali na teba a tvoje príspevky. Ktorých je tu, mimochodom, 13 (ten úplne prvý som nerátala, ten je OK).

fido69
10. sep 2024

@egonsk napísal "najpouzivanejsi stabilizator benzoan sodny sa priemyselne vyraba neutralizaciou kyseliny benzoovej, ktora sa vsak vyraba ciastocnou oxidaciou toluenu s kyslikom"

Očividne nevieš o čom pišeš. Benzoan sodný nie je stabilizátor, ale je to konzervačná látka.
No a čo keď sa vyrába z toluénu? Alkohol sa vyrába z etylénu a nikto ho piť neprestal. Googli ako sa vyrába napriklad bujón. Tiez budeš prekvapený. 🤔

tetapetra
10. sep 2024

@egonsk ešte ovládam znaky baličiek 😁, takže beriem istotu. Ak zmenia baličky budem mať smolu alebo požiadam bývalé kolegyne o fotky

egonsk
10. sep 2024

@tetapetra no, ale vacsina ludi taku moznost nema, to musis uznat 😉

egonsk
10. sep 2024

@fido69 ok prepac, suhlasim, ze som napisal stabilizator a ne konzervant, ale tak pri tom kolko som mal dnes telefonatov som tych chyb tak moc nespravil a som rad, ze si si to vsimol a konstruktivne odpovedal inym protiprikladom 😁😉

egonsk
10. sep 2024

@h2 no ved slusnost kaze odpovedat, cize ked mi napisali, tak som odpovedal 😉😄 ... rovnako ako aj tebe. Ich si vsak neoznacila, ze spamuju a pisu nesuvisiac s temou na rozdiel odo mna. Takze ako sa do hory vola, tak sa z nej ozyva.

dadis
10. sep 2024

@egonsk Zrejme to bol pokus o urazku. Slaby.

Strana
z2