Ako zvýšiť tučnosť mlieka pre výrobu jogurtu?
Mili priatelia, vyrabam si sama jogurt. Neviem vsak, ako mam zo 700ml 3,6%mlieka pomocou slahacky dostat 700ml 10% mlieka. Ak mi vie niekto poradit budem velmi vdacna.Lucia
@dadis nechapes toho trosku viac zrejme, ja nespamujem, iba odpovedam na rekacie, ktore prichadzaju na moje prispevky 😉😊 ... a ze si si nedala namahu pozriet ani link ktory som uviedol, aby som ozrejmil pravdivost prispevku inej diskutujucej, kde nespravne reagovali na nu, ma neprekvapuje.
@h2 ano prosila si a bral som to na vedomie a este si podakovala, ze som tvoj prispevok precital. Preto som ti rovnako odpovedal, ze ocakavam rovnaku reakciu na dalsich diskutujucich, ktori to tu rozprudili. Ako vsak vidim, neprisla, cize si vo svojej prosbe bola neobjektivna a teda necuduj sa, ze lavina tecie dalej. 😉
@egonsk napísal "najpouzivanejsi stabilizator benzoan sodny sa priemyselne vyraba neutralizaciou kyseliny benzoovej, ktora sa vsak vyraba ciastocnou oxidaciou toluenu s kyslikom"
Očividne nevieš o čom pišeš. Benzoan sodný nie je stabilizátor, ale je to konzervačná látka.
No a čo keď sa vyrába z toluénu? Alkohol sa vyrába z etylénu a nikto ho piť neprestal. Googli ako sa vyrába napriklad bujón. Tiez budeš prekvapený. 🤔

@egonsk Mohol by si, prosím, vypadnúť z tejto diskusie a prestať to tu autorke spanovať niečím, na čo sa ona vôbec nepýtala?! Už si jej odpovedal, hneď druhý príspevok je od teba, ten je prínosný a k veci. Na toto tu nikto nie je zvedavý. Ďakujem.