Akú múku dávate do lineckého cesta?
Prosím vás akú konkretne múku dávate do linecké cesta? Mne sa stále cesto pri valkani drvi neviem čím to je
hladku
Aj ja hladku. Nemáš v tom málo masla? Držíš sa toho pravidla 3:2:1?
Áku hladku mam, bud T650 alebo Extra special. Ak sa ti mrvi cesto nemas dobry recept
@vulka stále davam hladkú naposledy som mala Babickina voľba
Ja dáávam tento pomer: 3diely hl. muky, 2 diely masla a 1 diel práš cukru. A do toho 2 žĺtky, citrónovú kôru a káv lyž. kypriaceho prášku.
mrvit sa bude z kazdej muky, problem je maslo. pokial budes dlho spracovavat cesto, maslo vsiakne do muky a nebude fungovat ako tak ako ma, teda spajat muku.
maslo ma nizky bod topenia a ludske dlane su prilis teple.
linecke cesto treba vymiesit cim rychlejsie. alebo pouzit nahradu masla (hejterky sa ozvu).
a zachranit to rozmrvene sa uz neda. muka je nasiaknuta.
ja davam spaldovu hladku bielu
@modrava ako je lepšie vymiesit ručne alebo môžem skúsiť z robotom?
najlepsie rucne, rychlo a studenymi rukami 😀..neviem o nikom kto robi linecke robotom.
ja musim kvoli dcere pouzivat rastlinne maslo, tak nemam s topenim masla v ceste problem.
@modrava ktoré rastlinné pouzivate?
Ja mám recept 400 g hladkej muky, 300 g masla, 150 g praskoveho cukru, 2 zltky a citronova kora. Vymiesim, supnem na noc do chladnicky a ziadny problem s mrvenim nemam.
posledne roky peciem vsetko z palmarinu, je to tolerovane ludmi s intoleranciou kravskej bielkoviny. prave trenujem vyrobu veganskeho salca 😀
miesit je lepsie rucne a nie dlho, len kym sa spoja suroviny. robim s maslom a nedrobi sa, pomer surovim 3:2:1 ako pisali vyssie + 1 zltok a lyzicu citronovej stavy.
Ja dávam polohrubú a žĺtka. Keď som robila z hladkej boli vždy tvrdé. Každý sa pýta ako ich pečiem🙂


Hladku special