Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Akú múku kupujete na čierny chlieb pečený v rúre?

vintinka
2. dec 2012

Dievcata poradte prosim..aku muku mam kupit na domaci chlieb peceny v rure?chcela by som urobit ,,cierny,,chlieb ale nasla som len grah.zmes ??popripade aj dobry recept..poprosim nie do domacej pekarnicky (; dakujem

vivusika
2. dec 2012

ja kupujem špaldovú múku a miešam ju s obyčajnou hladkou T-650...

davita
2. dec 2012

juj,ja pouzivam dom. pekaren, ale pouzivam aj klasicke suroviny, nie len zmesy. najtmavsi chlieb mam z pohankovej muky, ked teda myslis prirodzene tmavy, nie prifarbovany, napr. karamelom a pod .... tk nech sa ti dari 🙂

suuzi
2. dec 2012

tie cierne chleby, co kupujes v retazcoch, su prifarbene.
ja doma peciem celozrnne chleby a aj ked ho urobim zo 70% celozrnnej muky a30% polohrubej /nie celozrnnej/, tak nikdy nie je cierny.

na zaciatok ti odporucam upect max 50% celozrnny chlieb.
z celozrnnych muk najleosie kysne celozrnna psenicna, lebo ma viac lepku ako ostatne celozrnne muky.
celozrnnu psenicnu muku kupis v tescu - je to 800g balenie, bielo fialovy sacok

tato: http://www.google.sk/imgres?start=142&num=10&um...

a zvysok pouzi normalnu hladnu alebo polohrubu.

odporucam ti vybrat z recepov na tejto stranke, vyber taky, ktory ma 5 hviezdiciek a kde v komentoch pisu, ze sa podaril
http://domacipekarny.dama.cz/

drzim palce

pajerchinova
2. dec 2012

raznu chlebovu Penam ale robia aj ine mlyny. davam jej 200g a 300g potom doplnam hladku T650 alebo 200 hladku T650 a 100 skombinujem s ovsenou alebo psenicnou celozrnnou / robi aj mlyn Trencin.