icon

Akú smotanu použiť do francúzskych zemiakov?

7. aug 2025

Ahojte. Chystam sa dnes na francuzske, doteraz som ich robila s takym hustym kokosovym mliekkm ale dnes by som chcela klasiku. Aku smotanu davate vy? Doma mam kyslu a slahackovu

Strana
z2
earlgrey
7. aug 2025
@svokrinjazykmonika

@anonym_autor ja nedávam žiadnu, iba vajcia a trochu mlieka. 😅

@svokrinjazykmonika tento komentár som hľadala...už som sa cítila divne, že som jediná, ktorá smotanu nepoužíva 🤣 tiež len vajcia a trocha mlieka

anonym_80d28c
7. aug 2025
@earlgrey

@svokrinjazykmonika tento komentár som hľadala...už som sa cítila divne, že som jediná, ktorá smotanu nepoužíva 🤣 tiež len vajcia a trocha mlieka

@earlgrey veď nemusí byť, ked som varila diétu, tiež som použila len mlieko, neskôr jogurt, teraz smotanu, každému chutí inak

earlgrey
7. aug 2025
@anonym_80d28c

@earlgrey veď nemusí byť, ked som varila diétu, tiež som použila len mlieko, neskôr jogurt, teraz smotanu, každému chutí inak

@anonym_80d28c veď áno, každý podľa chuti

pe_mi
7. aug 2025
@anonym_autor

@pe_mi das bud jednu alebo bud druhu? Alebo das naraz aj taku aj taku?

@anonym_autor obidve, vymiešam šľahačkovú s vajíčkom a kremžskou horčicou .perfektne su tie zemiaky

nelca84
7. aug 2025

@anonym_autor vacsinou davam slahackovu, ale niekedy mam chut na zmenu a dam kyslu. Ja vseobecne vsade do varenia davam slahacku podla hesla, tuk = chut 😋

alyson29
9. aug 2025

Robíme len so šľahačkou vymiešanú s vajíčkom..

marca12
9. aug 2025

Davam aj slahackovu aj kyslu. Obidve vymiesam s vajickom,ochutim a vylejem na zemiaky.

viera012345
19. aug 2025
@earlgrey

@earlgrey Nie ste jediná.V prípade, že francúzske zemiaky sú náhly nápad na to, že čo variť a nemám doma žiadnu smotanu/ani kyslú,ani sladkú/, tak rozmiesam vajíčko s mliekom a zalejem tým zemiaky

earlgrey
19. aug 2025
@viera012345

@earlgrey Nie ste jediná.V prípade, že francúzske zemiaky sú náhly nápad na to, že čo variť a nemám doma žiadnu smotanu/ani kyslú,ani sladkú/, tak rozmiesam vajíčko s mliekom a zalejem tým zemiaky

@viera012345 Tak ja som smotanu ešte neskúšala, aký vie v tom rozdiel? sú chutnejšie?

Strana
z2