Aký robot - mixér na miesenie?
Aký robot,mixér na miesenie cesta na chlieb,cca 1kg a viac?Aký máte,spokojnosť?Robot by som veľmi nechcela,zaberie kopu miesta a má funkcie,ktoré nepotrebujem.Mixér by bol ideálny ,ale neviem či utiahne to cesto.Ďakujem za tipy,názory.
@anninna30 mam už 10 rokov Bosch MUM, 600 W a kilo múky krásne vymiesi 🙂
@vulka ja mam este taky ten starsi model a 1kg muky je presne este ok, u medovnikoveho cesta davam obcas1,2kg a vymiesi - ale toto je uz tak na hrane
@babababka ak ten Bosch Mum, tak určite tú najvýkonnejšiu radu. Ja mám tú slabšiu a kilo múky, ani omylom! Ja som sa už vykaslala na tieto roboty, miesim ručným šľahačom, ktorý má tie lopatky na kysnuté cesto. Ale tiež to nie je žiadne terno, zavija mi už aj ten 😅 Som si povedala, už fakt najlepšie investovať do KitchenAid -u, že keď už, tak už.
Mám pekárničku na 1kg chlieb,ale už potrebujeme chlieb min. 1,2kg.Rada by som už šetrila moje "bicepsy"od miesenia.Detail:chlieb upečený v pekárničke nám absolútne nechutí.Ďakujem zatiaľ za odpovede.
@elizabet173 môžeš mi napísať názvy tých šľahačov?dík
@elizabet173 ten bosch ma zaujal. Dá sa ľahko umyť,rozobrať,skladovať?A misu akú máš z umelej hmoty,či nerez?
Mame robot Kenwood, par rokov uz.. cesto na chlieb asi 3x týždenne miesi, plus ine veci robí. Je to perfektna vec, raz dva zamiesene cesto. My mame nakupene aj príslušenstva, lebo ich aj využívame. Ale je to ten typ, co je na linke vylozeny, je tazky na odladanie. Nieco podobne tomuto
https://www.mall.sk/roboty/kenwood-kvc3170s-che...
@elizabet173 kup si robot BOSCH a nie tamten ručný. Trosku priplatis a robot urobi za teba vsetko. Popri mixovani, mieseni, mozes robit cokolvek iné.
@andreakotesova tiez som rozmýšľala nad značkou Bosch, ale nakoniec som dala šancu inej nemeckej značke. Som zvedavá či to bola dobrá kúpa. Mala by som to dostať na narodeniny.
@bessie12 urcite su aj lepsie, kvalitnejšie, no tato znacka je cenovo dostupna a robot výkonný 🙂
@andreakotesova kedysi som mala z lidlu, ale to bol otras. Par krat použitý a potom sa už ani nezapol. 🤦♀️ lidl ma dobre veci, ale toto ma sklamalo.
Kitchenaid! Su krasne, a vydrzia aj niekolko generacii.
S takymi obyc robotmi na miesenie cesta je problem ten, ze su malo vykonne, a tie chlebove cesta im robia problemy. Pripadne sa casom vyviklaju a potom sa kadejako kyvu. Akykolvek plast ti na tom casom praskne. Ak to budes pouzivat na slahanie bielkov alebo lahkych ciest tak to bude v pohode, ale na chleby, tuhe cesta, ak ich chces miesit pravidelne, by som fakt zainvestovala viac.
Mám o čom premýšľať.Ďakujem za postrehy a rady.
Mám klarstein už viac ako rok. Za tuším 140e, mám misu, 3 nadstavce na cesto, krémy, piškótu. Mlynček na mäso, ešte kopec nadstavcov ,som relatívne spokojná
som ešte na začiatku písala,že robota skôr nie,bo má funkcie kt.už mám alebo nepotrebujem a zaberá veľa miesta.No uvidím,skôr ten ručný.
@elizabet173 no tak potom budes musiet zostat asi pri rucnom mieseni. Akykolvek schopny mixer/robot, akokolvek ho nazves, ktory by zvladol zamiesenie chlebovej muky a aspon kilo, bude musiet mat svoju vahu.
Preto su tie lepsie roboty fakt tazke, kovove, aby sa do toho mohli "opriet".
Vsetkym ostatnym (lahkym, skladnym, plastovym) zhori motor pri prvej vacsej namahe.
Na zamiesanie lahkych ciest ti postaci aj maly rucny ponorny mixer (Braun napr), ale na hutnejsie cesta budes na to musiet ist rukami.

@babababka mne kamoska odporucila bosch mum, ale musi byt 900W, inak nevymiesi kysnute cesto, je celkovo na 1800g cesta
Na mall som ho kupila pred.vianocami za 104€, ale bez nadstavcov, toe sa daju postupne dokupovať (mlynček, mixer, struhadla,...)