icon

Alternatívy smotany a tvarohu do nepečeného cheesecaku

fora25
3. feb 2025

Ahojte, vie mi niekto poradiť, čo by som mohla použiť namiesto smotany a tvarohu do nepečeného cheesecaku? V Španielsku kúpim mascarpone ale smotanu a tvaroh nie a netuším čim sa to sa nahradiť. Ak máte nejaké dobré tioy na keksíky z ktorých tu môžem spravoť korpus tak budem rada. Nemám rúru, takže iba nepečený. Ďakujem pekne za rady.

ina2405
3. feb 2025

@fora25 philadelphia syr by mal byť aj tam, alebo hocijaký cream cheese.

maria1310
3. feb 2025

ja robievam cheesecake z kesu a tofu ... ak by vas to zaujimalo mozem dat presnejsi recept..

fora25
autor
3. feb 2025

@ina2405 ano philadeplhiu som nasla, len sa trapim ze ako vymyslim krem...250g mascarpone, tento philadelphia, cukor a ci nebude chybat nejaka ta vyslahana smotana...

fora25
autor
3. feb 2025

@maria1310 urcite ano, tofu mam rada, len akurat prave tato v Spanielsku mi moc nesedi. Tak ked budem doma mozem skusit aj z tofu. 🙂

viestta
3. feb 2025

@tenerifka mozno poradi

janai1
3. feb 2025

Do pravého cheesecaku ani žiadna smotana a tvaroh nejde, takže nevidím problém

ina2405
4. feb 2025

@fora25 vyšľahanú smotanu tam pridáš, v Španielsku smotanu na šľahanie majú, "crema batida" alebo "nata"skús hľadať. Ale určite majú.

tenerifka
4. feb 2025

@fora25 kupis normalne kyslu smotanu - nata agria, alebo tvaroh-requeson. Kde v Spain nemaju?

tenerifka
4. feb 2025

@fora25 sladka smotana na slahanie-nata para montar-ved to maju uplne v kazdom obchode

fora25
autor
4. feb 2025

@tenerifka mozem pozriet este raz, ale ver mi, ze tu kde som ja to nenajdem ;) mame dva obchody dokopy, hehe. Takze som si povedala, ze to spravim z mascarpone, philadelphie a pridam kusok jogurtu, snad tym nic nepokazim. Smotana na slahanie, tej som sa uz vzdala.

Dakujem aj tak krasne za rady.

tenerifka
4. feb 2025

@fora25 prosimta, kde byvas, a ake tam su obchody?
Ja zijem na konci Europy na Fuerteventure, uzemne je to Afrika pod spravou Spanielska, a v kazdom jednom obchode kupim vyssie spomenute.....
Napis nazvy obchodov, v akych to nemaju.... Lebo je to divne

tenerifka
4. feb 2025

Smotana na slahanie-nata para montar-maju vsade aspoñ 5 roznych znaciek, ci uz Asturiana, Pascual, Irlandesa, Hacendado....

fora25
autor
5. feb 2025

@tenerifka jasne, smotanu na slahanie som nasla dakujem, to nebol problem...ale aj tak som sa rozhodla robit bez nej. A dikes...🙂