Bezlepkové recepty na chlieb a rožky pre celiatikov
Ahojte, dcere dianostikovali celiakiu. Z kupnrho peciva jej nechuti nic a byvame dalej od mestatak je aj tak lepsie pre nas piect doma ako utekat atale do mesta kupovat.
Prosim ak mate overeny recept na bezlepkovy chlieb v pekarnicke a rozky v rure, budem vdacna 🙂
Bezlepkové pečivo robiť je náročné zle kysne zle drží pokope. Pizzerke ked objednali bez lepkovu pizzu som nadával pretože to cesto robilo fakt na chuja. Teraz pracujem na bezlepkovom pečivu v pekárni. Až by vám bolo smutno koľko chlebu vyhodíme ktory sa pri krájaní poškodí a tak je nepredajný. Môžem len dať odkaz na naše výrobky . https://www.vitacelia.sk/c/chleby
Spomínanú vitaceliu odporúčam ochutnať. Nám veľmi chutí, objednávam si ju z ich eshopu na celý týždeň, pretože je na zaplakanie, akú maržu majú v supermarketoch na ňu nastavenú.
Pozri liana muky, na stranke maju aj recepty. Na rozky maju aj muku urcenu, ked su cerstvo upecene su chutne, na druhy den uz nic moc. Po vychladnuti, treba dat zvysok do mraznicky a postupne vytahovat, tak sa daju.

ake kupovane pecivo ste skusali? mali ste aj na predpis?
doam peceny chlieb je vacsinou hutny, rychlo schne, droli sa.
ja som kedysi robievala vlemi jednoduchy recept, ale akosi sa asi muka zmenila,prestal sa mi darit. na zaciatku som do peciva pridavala aj Teffovu muku. chlieb a pecvo malo z nej taku chlebovu chut a bolo to tmavsie. no vydrzalo to dlhsie makke.
kukni do skupiny Bezlepkovy zivot, tam najdes dost receptov.
https://www.modrykonik.sk/group/1911/
inak vela deti pri prechode na bezl. stravu odmietaju pecivo, no casom si zvyknu. my sme zacinali an chlebe Schar Pain campagnard, ale fakt je, ez tieto chlebiky su casto take akoby sladkaste, take ine.
no teraz mame prevazne na predpis chlieb Schar Maestro cereale ( zo zrnieckami ), pripadne biely Classic. mali sme aj tmavy Vital, ale ten mi pride dofarbeny.
tieto chlebiky su celkom chutne, makke, drzia tvar, nerozpadaju sa az tak velmi, aj ked vseobecne na tieto cglebiky treba pevnejsie balenie - mali sme take termovrecko, ci dozicky.