Bezmäsité obedy pre pôstne obdobie
Ahojte keďže sa blíži obdobie pôstu a my sme katolíci a dodržiavame to tak vás chcem poprosiť o nápady na teple obedy bezmäsité , ďakujem . Prosím tí čo to nedodržiavate nekomentujte a nehejtujte ďakujem
Zapekany karfiol, francuzske zemiaky s tofu, zapekana brokolica s cestovinou, tofu na smotane s tarhonou, zemlovka, zeleninove karbonatky, cestoviny so susenymi paradajkami a parmezanom, spenatove palacinky so sampinonmi, zemiakovo-bryndzove sudky, spenatovy privarok s vajcom.
Ja sa bezmasito stravujem aj normalne, maso mam psr krat do mesiaca takze napr cestoviny na XY sposobov a XY druhov aj varene aj zapekane, privarky tiez nespocet kombinacii a druhov, placky ja milujem cuketove, falafel, vyprazany karfiol, zapekany karfiol so smotanou a zemiakmi nieco na styl francuzskych zemiakov, francuzske zemiaky bez klobasy, sladke jedla, tofu, grilovany hermelin, vyprazany syr, niekedy kupujem z Kauflandu tie Veggie polotovary su naozaj kvalitne a chutne (od inych znaciek mi nechutia) maju "maso" aj na burger, nuggetky, rezen atd...
Zemiakové placky, pirohy, zapekaná zelenina, fazuľkový prívarok s vajíčkom, palacinjy, ryžový nákyp, vypr.syr.
sladke obedy, cestoviny so syrovou omackou, bryndzove pirozky, vyprazany syr s hranolkami 🙂
Tu sú podľa mňa výborne recepty
granadír
Granadír, halušky s bryndzou, ryba vyprážaná, ryba na masle, zapekané cestoviny s tuniakom, syr vyprážaný, buchty parené, klasické buchty, šúľance, dukátové buchtičky
Ja este pridam chilli sin carne, karfiolovy steak, ovocne gulky, indicke curry zo sosovice/paneeru.
Keď ste katolíci, tak už to musíš mať za tie roky v maličku😉.nečítam všetko placky zeleninové, cicerove, zapekaná brokolica, karfiol, zemiaky,omáčky hlivova, lusková, šošovicová k tomu vajíčko, špenát, halušky špenátové, bryndzové, kapustove strapacky,pirohy na sladko, slano, sladké jedlá ryžový nákyp, žemľovka, Encián, halloumi grilovaný, rizota na x spôsobov hribové, zeleninové, krémové s parmezánom
Vyprážaný syr, karfiol, šampiňóny, tofu na x spôsobov
Rezance na sladko, s tofu zeleninou...tofu ako mäso na hriboch, zelenine,
Husté polievky kapustová, fazuľová, šošovicová, hrstkova, paradajková so syrom, cestoviny s tuniakom, studené cestovinove šaláty,
@guudy veľa ľudí nepovažuje rybu za mäso.
@januska12323 viem, ale napriek tomu to maso je ;)
@guudy napriek tomu pre katolikov by nemalo (pre post su vylucene "pozemske zvierata" ci ako to nazyvaju), preto maju na vianoce rybu :D
Ja budem robiť...
Granadir bez slaniny
Zemiakový prívarok s vajickom
Luskovy prívarok
Halušky s tvarohom,
Spagety s omackami roznymi
Brokolica, karfiol
Ryžový nákyp
Zemlovka
Zeleninové polievky
Rizoto hubové
Atď. Je toľko tých surovín, z ktorych sa dá pripraviť obed, určite sa aj ja inspirujem, aj keď ja radšej varím bezmäsité, ako s mäsom. 😬
Som mala spoluziacku vegetarianku a ta vzdycky prestastna, ze na popolcovu stredu neje maso 😂 Ja si myslim, ze clovek by si mal na post odriect to, co ma rad, nezavisle od masa. Ked pre mna nie je maso podstata stravy, ale jem ho cca 2 krat do tyzdna, nevidim zmysel postu v nejedeni masa ale vo vzdani sa nejakeho pozitku.
Zadáš si zeleninu do lupy a vyhodí ti recept drevo väčšina z nich je bezmäsitých
https://www.fitrecepty.sk/
Zapekana cuketa naplnena hocicim ‐ zeleninou, syrom, tofu, tuniakom, listkove cesto naplnene zeleninou a syrom stocene do rolady a k tomu nejaky dresing

Zapekané cestovný s vajíčkom syrom a zeleninou, zapekaný a vyprážaný karfiol, placky zo zemiakov a inej zeleniny, zapekanu brokolicu.
Halušky, špagety, slané palacinky a bryndzou
Polievky na x spôsobov