Black cake - čierny koláč. Máte recept?

avion
12. dec 2009

Mate niektora recept na Black cake? Je to nieco medzi muffiny a babovkou. Farba je uplne tama, skoro cierna, a je taky stavnatejsi. Nie uplne suchy ako babovka. Poznate ho? 😅

avion
autor
12. dec 2009

tam malo pisat TMAVA farba 😝

anaxamon
12. dec 2009

nemyslis chocolade cake?

avion
autor
12. dec 2009

moze byt. Neviem presne nazov toho. To som jedla na jednej lodi, a ked som sa pytala ze ako sa vola, povedali ze black cake. Ale bol s cokoladou.

anaxamon
12. dec 2009

na google je black cake uvedeny ako vianocny kolac z jamaicky ci trinidatu, je s hroziekami, susenym ovocim apod.
http://www.inmamaskitchen.com/RECIPES/RECIPES/D...

avsak skor si myslim ze si jedla ako pisem chocolade cake a recept nan najdes bud cey google alebo skus aj mimibazar 😉

anaxamon
12. dec 2009

tento ma fajn obrazkovy postup 😉
http://www.nytimes.com/slideshow/2007/12/18/din...

ak teda nevadi anglictina

avion
autor
12. dec 2009

skusim pohladat, tetno co hladam nebol s ovocim ☹ ale taka cierna, hmota, cokoladova.. no nemozem na neho zabudnut 😝
ked ho najdem, napisem vam precept... musite ho vyskusat 😎

bronia13
14. dec 2009

avion - viem asi o com rozpravas, zijem v USA a tu je to dost popularne, akurat som take nieco vcera kupila a som si na teba spomenula - vola sa to Chocolate Fudge Cake alebo moze byt aj Triple Chocolate Fudge Cake - je to skoro ciernej barby - taka tmavo tmavo hneda a je to len ako keby cesto ale je to velmi stavnate a take sladke nie? mne to chuti ale nie kazdemu. tak ak budes mat problem to najst daj vediet. ale myslim ze to je ono - cakaj najdem nejaky aj s obrazkom
http://images.google.com/images?q=photo+of+choc...

avion
autor
14. dec 2009

dakujem bronia, vyzera to ako to co hladam 🙂 mas aj recept, myslim nejaky odskusany? ak ano napis mi.
DAKUJEM TI VEELMI PEKNE 🙂

junovka
14. dec 2009
avion
autor
16. dec 2009

http://www.5min.com/Video/How-to-make-a-Chocola...
pozrite si video, vyzera to jednoducho..... 😎

daniz
15. mar 2010

Ahoj Avion. Toto je recept na ten klasický "čierny koláč" ten tradičný mojej starej mamy-už chúďa nežije.
Je strašne dobrý a môžeš dať /vybrať si/ polevu akú chceš:

Čierny koláč: 30 dkg pr.cukru, polevy: rumová:25 dkg pr.cukru citrónová:12 dkg pr.cukru
10 dkg hery miešať 2 pol.lyžice vriacej vody 1 pol.lyž.vr.vody
1 šálka mlieka do 3 pol.lyžice rumu šťava s 1/2 citróna
1 pr.do pečiva hladka
40 dkg polohr.múky
5 dkg kakaa
2 vajcia

Všetko poriadne zmiešame, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech-upečieme.
Upečený koláč polejeme polevou, ak chceš kombináciu tak polej rumovou len tak pocákaj
citrónovou-vidličkou urob taký mramor,alebo ja robím tak, že dám citrónovú pocákam čokolá-
dou a ký je čok. tekutá, tak premramorujem s vidličkou/kôli deťom nedávam rum/ a vykrajujem
mesiačiky, teraz pred Veľkou Nocou vajíčka atď.
Je fakt dobrý, nech sa podarí-držím palce. daniz

andriss23
29. okt 2010

@daniz ahoj,chcela by som vyskúšať tvoj čierny koláč,len sa neviem vysomáriť z toho receptu.Mohla by si prosím
ťa upresniť ten recept?Čo patrí do cesta a čo do jednotlivej polevy? Ďakujem 🙂 🙂 🙂

daniz
3. nov 2010

@andriss23 pozriem sa Ti a odpíšem, fakt je to akosi divoko. 😀 😀 😀 😀 😅 😅 . Sorry.

mokiri
11. nov 2010

@avion
@anaxamon
@bronia13
@junovka
@daniz
@andriss23

🙂 Pre nás je čierny koláč ORNEO. Tá chuť je naozaj nezameniteľná. Je z USA a s čokoládovým koláčom starej mamy, čo tu niekto spomínal, je absolútne neporovnateľný, ani vzhľadom ani chuťou. Kupujem často aspoň v podobe sušienok. Na internete nájdeš aj recepty. 🙂

mokiri
11. nov 2010

OREO

Maličký preklep...

mokiri
11. nov 2010

OREO

180gr múky, 50gr kakaa, 2 ČL prášku do pečiva, ¼ ČL soli, 280gr cukru, 150gr masla, 1 vajce.
Vymiešame a upečieme na 180 stupňov 15-20 minút.

Tých receptov je na internete veľa. Kúpený je totálne čierny (je v ňom aj chémia), domáci budeš mať trošku svetlejší. (Ale opakujem - ja kupujem, nerobila som ešte. Skôr dievčatá z USA ti poradia). A je to extra-hyper kalorické!