icon

Bryndzáky z mrazeného cesta

avatar
evitka83
9. feb 2018

Kocky skusali ste robit domace bryndzaky z mrazeneho cesta? Skratka urobite viac cesta a date zamrazit na neskorsie pouzitie. Bolo to cesto pouzitelne v pripade bryndzovych halusiek, alebo sa rozpadlo? Dik za tip 😉

avatar
zana124
9. feb 2018

@evitka83 ahoj 🙂 ja som robila raz tak, že som halusky uvarila a keďže ich bolo veľa, dala som polovicku do mraznicky, že veď uvidím ako budú vyzerať a chutiť keď ich v tiesni vytiahnem. :D A tak keď k tomu došlo, dala som zovrieť vodu, supla ich do hrnca a na moje počudovanie úplne v pohode. Ale samotné cesto som neskusala, len už uvarene. Veď skús, a potom daj vedieť ;)

avatar
jance333
9. feb 2018

surové cesto by som nemrazila. zemiaky po rozmrazení zvodnatejú a nemyslím, že to bude použiteľné alebo požívateľné. keď máš veľa cesta, pridaj tam cesnak, majoránku a upeč pár placiek

avatar
ibrunova
9. feb 2018

Ja kupujem hotové mrazené halušky .

avatar
deti95060810
9. feb 2018

@ibrunova ale to sú hotové halušky....ona sa pýta ešte len na cesto na halušky

avatar
kllamarka
9. feb 2018

Surovy zemiak urcite nemrazit.

avatar
oli18
9. feb 2018

No toto by ma vôbec nenapadlo 🙂. Veď urobiť zemiakové cesto zaberie 10 minút.

avatar
siska53
9. feb 2018

@evitka83 radsej spravit viac halusiek a dat ich zamrazit..ale bez bryndze..len omastene.. Tak som.to spravila ja,ked som.to.prehnala. Surove cesto by som neriskla..

avatar
evitka83
autor
9. feb 2018

Dik za rady, neviem preco ma nenapadlo zamrazit hotove halusky 😁

avatar
alami
9. feb 2018

Uvarené zamraziť môžeš, ale inak, polotovar - mrazené halušky sú fakt dobré. Nevidím rozdiel medzi domácimi a tými mrazenými. A to polotovary nekupujem. Presvedčila ma kolegyňa a už veru doma robiť nebudem. Treba vyskúšať.

avatar
evitka83
autor
9. feb 2018

@alami ja to mam komplikovanejsie. Polotovary nestravim, mam crohna. Zjem len to, co sama uvarim 😁

avatar
alami
10. feb 2018

@evitka83 aha. Tak to je iná vec. Tak teda uvarené zamraz. To bude v pohode.