Caesar šalát - najlepší recept
Dnes som dostal chuť urobiť doma poriadny Caesar šalát .
Ešte som ho nikdy nerobil. Rano v obchode som hľadal ančovičky, mali len mrazené. A teraz váham – má zmysel ich tam dať, či radšej nie? Viem, že niektorí ich tam nedávajú vôbec, iní hovoria, že bez nich to nie je ono.
Tak som si povedal, že sa spýtam tu. Dajte mi svoj overený recept, nech nesklamem rodinu 😄. Či už s antovičkami a či bez.............či vidíte v tom nejaký rozdiel.
A hlavne ten dresing – presný postup, nech viem, či mixovať, šľahať, alebo len miešať vidličkou.
Mimochodom – kto dá dobrý tip na domáce krutóny, má u mňa bod navyše. Akákoľvej naj verzia poteší. Ďakujem
Krutony jedine takto
https://www.toprecepty.cz/clanky/6507-bozske-ch...
Ceasar bez ančoviciek nie je ceasar. Super recept má kuchyňa lidla. Ak sa Ti s tým chce nabrať, ale stojí to za to.
Ceasar bez ančoviciek nie je ceasar. Super recept má kuchyňa lidla. Ak sa Ti s tým chce nabrať, ale stojí to za to.
@enmery Pozor, v úplne pôvodnom recepte NEBOLI ančovičky, iba worchestrová omáčka. Ančovičky pribudli do receptu neskôr.
Krutony jedine takto
https://www.toprecepty.cz/clanky/6507-bozske-ch...
@alantroj Vyzerá to fajn, skúsim takto najbližšie 👍
@enmery Super ďakujem. Je tam krok za krokom, vyskúšam
nič sa nestane keď spravíš svoju verziu akéhokoľvek šalátu, nie si michelinský kuchár ... a ja krutóny robím total primitívnym spôsobom lebo je to rýchle a nepotrebujem sa na niečo hrať - urobím hrianky v hriankovači a nakrájam na kocky ...
@biba_18 Nestane sa nič, ale on chce najlepšiu verziu. Tiež ma to zaujíma a nie som michelinský kuchár. Tie krutony, čo tu boli spomenuté, určite vyskúšam.
@biba_18 Nestane sa nič, ale on chce najlepšiu verziu. Tiež ma to zaujíma a nie som michelinský kuchár. Tie krutony, čo tu boli spomenuté, určite vyskúšam.
@mameha7 isteže, lenže ako zadefinujeme najlepšiu verziu? ☺️ a napr ja sa s krutónmi babrať nebudem, pre mňa osobne, pre môj jedalniček, nemajú vôbec zmysel ☺️ aj keď nevravim že sú zlé, že…

nič sa nestane keď spravíš svoju verziu akéhokoľvek šalátu, nie si michelinský kuchár ... a ja krutóny robím total primitívnym spôsobom lebo je to rýchle a nepotrebujem sa na niečo hrať - urobím hrianky v hriankovači a nakrájam na kocky ...