icon

Cestovina vo vývare: Ako to správne skladovať?

6. okt 2025

Tak este raz, kedze mi vymazali diskusiu a nestihla som precitat komenty.
Asi blba otazka, ale z domu som bola zvyknuta ze nemam manipulovat s cestovinou okolo vyvaru. Mne sa podarilo to, ze mi tam cestovina spadla. Skysne to? Alebo to mozem este odlozit do zajtra?

sisska96
6. okt 2025

Do zajtra vydrží bez problémov

osky
6. okt 2025

Do zajtra iste neskysne...
Ani keby si priamo do vyvaru uz tie cestoviny vlozila.
Pokojne aj 3 dni v chladnicke...akurat tie cestovinx budu trochi rozmocenejsie ..
Ono ked sa daju cestoviny ci zemiak alebo napr ja som teraz dala pseno a razne vlocky ako zavarku ..tak polievka vydrzi kratsie..ale za 3 dni sa isto nepokazi.
Vsak normalny cisty vyvar so zeleninou mame niekedy aj tyzden, a absolutne tomu nic nie je.

anonym_084e5d
6. okt 2025

Moja babka furt dava cestovinu do vyvaru a nekysne jej to tak hadam to prezije😃

katkaseiner
6. okt 2025

Tiez som tak bola naucena, ale ked zajtra dojete, nic tej polievke nebude, ale ze by si to vcera tak spravila (nechala cestovinu v polievke) a planovala ju jest az do stredy, tak mozno uz v utorok by polievka skysla. Ja davam aj zeleninu mimo polievky, aj maso a cestovinu

ladygina
6. okt 2025

Jasne, ak ju zajtra dojete, tak to nie je ziadny problem 🙂 Dlhsie neviem, ci by dokazala vydrzat.

autor
6. okt 2025

Super, dakujem za rady 🙂

katulienkax
6. okt 2025

a ked som varila muslickovu polievku, vydrzala aj na 3.den, preco by mal vlastne vyvar s rezancom skysnut?

mirka2405
6. okt 2025

@anonym_autor V najhoršom sa dá vývar precediť, ak chceš cestovinu vybrať a byť v kľude.

simca06022011
6. okt 2025

ja takto zasadne neskaldujem vyvar,skladujem ho precedeny, a zelenina, maso samostantne a cestovina samostante (aj ju varim osve). Ak by sa mi stalo ze mi to tam spadne, tak to neriesim = neskysne to, len tie veci vtom su take rozmocene... a taka napr. rozmocena zelenina, cestovina aj dava divnu chut tej polievke potom. AK by som sa velmi toho obavala, tak to scedim znovu a tu cestovinu proste vyberiem... ja varim vyvar aj na 2-3dni a ak ostane tak 4.ty kludne urobim z toho este inu polievku, cize by som sa nejakymi rozmocencami nechcela zabavat. Ale ak je tam polievka fakt este na jeden krat zajtra, tak by som to nechala tak, nahadzala od jedneho hrnca a zajtra sa to cele ohreje